Önellátó bevándorlók?

Déli határzár: tiltakozásul lemond magyar állampolgárságáról egy erdélyi lány

2015. augusztus 4. 12:20
Mivel álláspontja menekültügyben gyökeresen ellentétes a magyar kormányéval, lemond magyar állampolgárságáról a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa, aki korábban több táborban is nyújtott segítséget menekülteknek. Nágó úgy látja, a magyar kormánynak inkább táborokat kellene építenie, amiben akár önellátó termelő életmódot is folytathatnának az ott lakók.
„A menekültekkel kapcsolatban az én személyes meggyőződésem összeegyezhetetlen a magyar kormány álláspontjával. A pengés vaskerítés egyáltalán nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés. A falon kívül a kormány más lehetséges megoldást még csak fel sem vetett. Egy kormány az állampolgárai nevében cselekszik. Én visszautasítom, hogy az én nevemben fal épüljön háborús menekültek ellen. Ez a lemondás az én tiltakozásom” - nyilatkozta az Átlátszó Erdély-portáljának a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa, aki korábban törökországi menekülttáborokban önkénteskedett, később pedig Budapesten segítette a szerb-magyar határon keresztül érkezőket.
 
Nágó Zsuzsának augusztus 4.-én, helyi idő szerint 15 órára van időpontja Magyarország londoni konzulátusán, amikor le fog mondani az ezelőtt egy évvel könnyített honosítással megszerzett állampolgárságáról. Hozzátette: „a magyarságomat egy hivatalos dokumentum megléte vagy hiánya semmiben nem befolyásolja”. Szerinte a magyar kormány és ő annyira gyökeresen másképp gondolkoznak, hogy „nem morális, hogy kihasználjam az útlevél adta előnyöket”. Mint mondta: „a magyarságom változatlan, de ez által a kormány által vezetett államhoz nincs többé közöm”
 
Nágó szemében a déli határzár megépítése „bűncselekmény”, a kormányzati kommunikáció pedig „gyűlöletkampány”. A lány már több cikket írt a témában, így „a lemondás az állampolgárságról az utolsó lépésem. Azért döntöttem így, mert egyszerűen nincs más eszközöm arra, hogy kifejezzem, mennyire elítélem a falat és a kormány passzivitását.”
 
Nágó Zsuzsa három hónapot töltött egy táborban szíriai kurdokkal, szeptemberben pedig visszatér Törökországba. A lány úgy látja: a kormánynak be kellene fogadnia valamennyi menekültet, és menekülttáborokat kellene építenie, akár mezőgazdasági területre, hogy az ott élők saját ellátásukra zöldséget, gyümölcsöt tudjanak termelni, és állatokat tudjanak tartani, és akár mesterségekre is lehetne őket tanítani.  

Összesen 298 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A " menekültek" nyilván épp erre várnak: külön enklávékban középkori önellátó szinten vegetáljanak nálunk.
Agymosott leányzó.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2015. augusztus 4. 14:50

1.Kit érdekel , hogy lemond a magyar állampolgárságról ?
2.Ez a primitív-rövidlátó szemlélet a táborbeli termesztésről pedig nevetséges .
3. A szövegéből kiderül , hogy egy ultrabalos bolha köhög...

"a magyar kormánynak inkább táborokat kellene építenie, amiben akár önellátó termelő életmódot is folytathatnának az ott lakók"

Ez a cel, csak attol tartok nem a menekultekkel hanem az egesz orszaggal.

Peldat vehetne rola minden ellenzeki...

Mi magyarok is sokfélék vagyunk. Sajnos, ő is az, nem lehet elvitatni tőle.

Rendben.
De ha teszem azt, nem sikerül a kísérlet, és mintafalu helyett gettó lesz a táborból, akkor a költségeket a hölgy állja.

Nem tolom be semelyik politikai szekértáborba , hanem a szóhasználatából következtetek , hogy minden "tolás" nélkül , hol van .. De nem is ez a lényeg : miközben most már gyakorlatilag egész Európa elismeri a magyar megoldást , addig ez a hölgyike utópikus hülyeségekkel traktál minket , sértegetve a magyar kormányt .

Majd Nágó Zsuzsa elintézi , hogy magát vigye el...

A torkanal ragadta meg a kerdest :)

Most hogy igy mondod, nem lenne kifogasom ellene)))

Nomeg ha megvalositanak az otletet lenne am siras s fogcsikorgatas mindenhonnan, hogy az embertelen zorbandiktatura munkataborokba zarja szegeny menekulteket es ingyert dolgoztatja oket...

Ha én azért lemondtam volna az állampolgárságomról, mert valamiben nem értek egyet a kormánnyal, akkor eddig gyakorlatilag soha nem lehettem volna állampolgár.

Ha bármiben nem egyezik az álláspontja a román kormányéval, akkor lemond a román állampolgárságáról is?

Húúúúúúúúú:-)))) dadog a kezed vagy az egered:-)

"Mivel álláspontja menekültügyben gyökeresen ellentétes a magyar kormányéval, lemond magyar állampolgárságáról a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa"

A Nágó Zsuzsa?
Akkor vége.
Ezt már nem fogja túlélni az Orbán-kormány...

Ezt most is megtehetnék a bevándorlók otthon. Pont azért jönnek, mert nem akarnak a földeken dolgozni.
Érdekes viszont, hogy egy adott terület esetében az ő nézeteitől ellentétes kormányzati álláspont miatt lemond az állampolgárságról, ugyanakkor a mindenkori román kormányzat jogtipró, hazug és szélsőséges politikájával semmi baja.

Hogy gondolja egyébként a lányka? A táborokban önszántából senki nem maradna. Vagy zárjuk körbe őket 5m magas kerítéssel, és a kapura meg írjuk fel, hogy "A munka szabaddá tesz!"?
Nem hiszem, hogy ennyire ostoba. Valószínűleg eleve azért vette fel az állampolgárságot, hogy majd a nagy demokráciaféltés miatt vmi ürüggyel sajtónyilvánosan le is adhassa. Aztán nem akadt más ügy, a fékek-ellensúlyok, meg a zorbánidiktatúra nem produkált kellően kézzelfogható indokot. Maradt ez. :-)

Szerintem inkább rendkívül naiv.
A jóindulatát nem vonom kétségbe, de sajnos a világ nem úgy működik ahogy ő gondolja.

Tömjén Zsoltit kérdezd arról, hogy hogyan kapott állampolgárságot. Mert ő azt mondta, hogy nagyon szigorú az ellenőrzés...

Hasmenéssel kórházba került tizenkét szíriai Szegeden
2015. augusztus 4. 13:56
Hasmenéses tünetekkel vittek kórházba tizenkét szíriai határsértőt, hét gyereket és öt felnőttet Szegeden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az érintettek elsődleges ellátása a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen működő egészségügyi áteresztő ponton történt meg. A betegeket elkülönítették, és megkezdték a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat, amelyek eredményei 48-72 óra múlva várhatóak.

A rendőrség intézkedett a betegek kórházba szállításáról és sürgősségi ellátásáról. További 34 határsértőt a rendőrök elkülönítettek, a megyei egészségügyi szolgálat pedig intézkedett a helyiségek soron kívüli fertőtlenítéséről. Az érintettek folyamatos egészségügyi felügyelet alatt vannak - tette hozzá.

"Saját társukat rabolták ki a bevándorlók Debrecenben
2015. augusztus 4. 12:12

Rablás miatt vádat emeltek a debreceni menekülttábor négy lakója ellen. Az elkövetők késsel megfenyegették egyik társukat, és erőszakkal elvettek tőle 1300 eurót – derül ki a hajdú-bihari főügyész tájékoztatásából.

Pocsai Edit a távirati irodának elmondta: az egy fiatalkorú és három felnőtt korú menekült erőszakkal tuszkolta be társukat az egyik szobába, ahol egy késsel megfenyegetve levetkőztették, megütötték és elvették tőle a pénzét.

– A rablással megszerzett 1300 euróból 800 eurót sikerült a nyomozás során az egyik vádlottnál lefoglalni, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült – tette hozzá a főügyész, aki közölte azt is, hogy mind a négy vádlott előzetes letartóztatásban várja a Debreceni Járásbíróságon folytatódó eljárást.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában a felnőtt korú vádlottaknak fegyházbüntetést, a fiatalkorú társuknak pedig javítóintézeti nevelést indítványozott a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének minősülő cselekmény miatt, ami 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – ismertette a hajdú-bihari főügyész.
Napi Gazdaság Online"

Csak a teljesség kedvéért, egy kis kitekintő a román állampolgárságú hölgynek:


Megugrott a szegedi fegyverboltok forgalma

Baranyai Gábor | 2015. augusztus 04. kedd 11:00

Megugrott a szegedi vadász- és fegyverboltok forgalma. A migráció által legjobban sújtott déli határ mentén romlik az emberek szubjektív biztonságérzete, egyre többen vesznek gázpisztolyt. Eközben önjelölt határvadászok szervezkednek, de törvénytelen akcióiknak eddig elejét vette a rendőrség.

Valóban , a hölgy szövege sok kérdést vet fel , de egyet sem old meg...

Remélem le is ellenőrzi valaki, hogy tényleg visszaadta-e.

Mármint leellenőrzi-e valaki, hogy tényeg nem magyar állampolgár a továbbiakban.

Olvastátok?Mégegyszer!
..."A pengés vaskerítés egyáltalán nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés."...

Le vagyunk fasisztázva.

'a kormánynak be kellene fogadnia valamennyi menekültet'


Valamennyit? Nem lesz az egy picit kevés?!'és menekülttáborokat kellene építenie, akár mezőgazdasági területre, hogy az ott élők saját ellátásukra zöldséget, gyümölcsöt tudjanak termelni, és állatokat tudjanak tartani, és akár mesterségekre is lehetne őket tanítani'


Munkatábor?? Ez vegytiszta nácizmus!
Amúgy se kapálni se almozni nem tudnak és ráadásul semmilyen szakmájuk sincs? Akkor mégis mihez értenek? :p


Veled is csak többen voltunk.

Ha meg visszajönnének a szocik (szerencsére erre semmi esély) akkor meg az erdélyi magyarok 95%-a adja vissza az állampolgárságot?

Hát nem, az ember az állampolgárságot nem csak akkor érzi magáénak, ha éppen a neki kedves módon mennek a dolgok.

A hölgynek kár volt megkérnie, maradt volna csak román, úgyis oda húz a szíve.

Teljesen jogos.
És teljesen jogos, hogy most meg leadta.
És teljesen jogos, hogy a kormány végzi a dolgát - és az EU-s kötelességét.

1. Majd az Úr Jézus megítéli a tetteket /s nem Ön / .
2. Ez a "nő" összekeverné a naivitást a kereszténységgel .
3. A bűntelen Úr Jézus is utasított vissza kéréseket ...
4.A középkor rendelkezett annyi értékkel , mint a mai .

Tévedni tetszik : más dolog eltérő véleményt mondani , s más dolog valakit rossz/abb/ kereszténynek titulálni . A véleményem jelentősen eltér Nágó Zsuzsáétól , de ettől még Nágó nem jobb keresztény / ahogy Ön állította / ... Mert hogy ki jobb keresztény - utaltam rá - csakis az Úr Jézus ítélheti meg , s nem Ön...

Nem értette meg , amit írtam .
Zsoltkom engem rosszabb kereszténynek minősített Nágónál , pedig ezt csak az Úr Jézus ítélheti majd meg . Én pedig arra utaltam , hogy véleményem szerint a középkor van olyan minőségű , mint bármely kor , de ettől még nem minősítettem Zsoltkom-ot emberként , pusztán ellentmondtam neki . Nagy különbség...

Egyébként, Nágó Zsuzsa ide vagy oda, rövid idő belül nem sok ország marad 'európai'. Még megéljük, hogy Oroszország igen.

Írtam : nem minősítettem Nagót rossz kereszténynek , hanem csak facebook-os bejegyzését értékeltem kritikusan . Óriási különbség : egészében-végérvényesen-átfogóan ugyanis csak az Isten minősíthet . Utolsó ítéletnek nevezik a teológiában ...Ön ezt a különbséget nem tudja - vagy akarja - belátni .

Maradjunk annyiban, hogy talán nem tévedt de Gaulle, aki szerint Európa az Atlanti óceántól az Ural hegységig terjedő térség. De az események láttán baljóslatúan felrémlik Filofej szerzetes megállapítása: 'Moszkva a harmadik Róma - negyedik Róma pedig nem lesz'.

Nágó Zsuzsa! Én pedig úgy gondolom, hogy ezt ajánlgasd a román kormánynak!

Szia! Én meg már válaszoltam! :)

1. Talán Ön dönti el , mi tartozik énrám ?...
2.Én is el tudom dönteni , összekevertem-e . A gúnyolódása csak a tudatlanságát leplezi le , mert nem érti , mi a különbség a relatíve abszolut s az abszolute abszolut között...

Válaszok:
ancilla | 2015. augusztus 5. 12:53

NE TÖRŐDJ Counterrel!

Csak azért jár ide, hogy kifigurázzon másokat. Sajnos (?) mint az átlagnál intelligensebb és műveltebb hozzászóló, ezt könnyedén megteszi. Megteszi veled, velem, sokunkkal.

Ettől még nincs igaza :)... de kár vele leállni, hidd el.

Nágó hitéletéről hol lehet olvasni?

van valami linked erről?

Kösz előre is!

Quod dixi dixi
;)

Ne hablatyoljon : fejtse ki , mi a különbség a relatív-abszolut és az abszolut-abszolut között . Hajrá , várom a válaszát , a makogása helyett ...

@zsoltkom
Nágó hitéletéről hol lehet olvasni?

van valami linked erről?

Kösz előre is!

Jellemem képzésére majd tőled veszek órákat itt a Mandin :) Majd mindig jelezd, mennyit haladtam, jó? Például "csúsztatásellenesmagatartás-órákkal" kezdhetnénk. Mit szólnál?

Hát, bizony :)
Mesélhetnének neked! Rémes perszóna vagyok, valóban.

Válaszok:
Sulammit | 2015. augusztus 5. 15:46

Feleljen a feltett kérdésre , s megoldódik a problémája az Úr Jézus és a hívő ítéletének különbségével kapcsolatban . Hajrá , Counter , segítsen magán...

Megint félrebeszél ... Feleljen a feltett kérdésemre ! Megértem a kínját : ha helyesen felel , akkor kiderül , hogy nem volt igaza . Ha nem felel , akkor meg azért derül ki ... Gyerünk Counter , feleljen a konkrét kérdésemre!

Counter hallgat , nem tud felelni a neki feltett kérdésre / s a választól függ az egész korábbi vita /, Ön meg ilyen hülyeségeket ír...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés