Közös nyilatkozat a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál támogatásáról

2015. július 3. 10:51
Nagykövetségek
Facebook
A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket.

Az alábbi sajtóközleményt közösen adják ki az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Litvánia, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia és Új Zéland nagykövetségei.

A 20. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatjuk a békés és törvényes keretek között megvalósuló önkifejezésüket. Az emberi jogok tiszteletben tartása, – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a megkülönböztetés elutasítása, a szabad véleménynyilvánítás, és ezen jogok szabad gyakorlása – valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei. A nemzetközi emberi jogi szabályozás alapja, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságok illetnek meg, amint azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is kimondja. Az emberi jogokat érvényesnek kell tekinteni minden emberre nézve egyenlő módon szexuális orientációra vagy nemi identitásra való tekintet nélkül. Ez demokratikus alapelveinknek lényege. A sokszínűség ünneplése biztos módja az emberi jogok tiszteletben tartása népszerűsítésének.

Miközben üdvözöljük a szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló erőszak és diszkrimináció elleni harcban nemzetközi, regionális és nemzeti szinten elért pozitív fejleményeket, egyúttal komoly aggodalmunkat fejezzük ki egyének szexuális orientációja vagy nemi identitása okán a világ minden táján elkövetett erőszakos cselekmények és megkülönböztetés miatt. Elutasítunk, és elítélünk minden ilyesfajta megkülönböztetést, mivel az összeegyeztethetetlen az Egyesült Nemzetek Szervezete, az Európai Unió, és az Európa Tanács vonatkozó joganyagával. Üdvözöljük a magyar kormány ezen jogok iránti elkötelezettségét, valamint hogy támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezete Emberi Jogi Tanácsának szexuális orientáció és nemi identitás témában 2011 júniusában és 2014 szeptemberében meghozott határozatait.

A Budapest Pride, mely a közép-kelet-európai országokban a legnagyobb múltú ilyen esemény, támogatja a leszbikus, meleg, biszexuális, és transznemű (LMBT) emberekkel szemben tanúsított egyenlő bánásmód elvét, mely elengedhetetlen összetevője egy toleráns és tiszteletteljes társadalomnak. Várakozással töltenek el bennünket a Pride fesztivál eseményei, illetve a magyar emberek által az események kapcsán tanúsított tisztelet csakúgy, mint a magyar hatóságok elhivatottsága, amellyel megakadályozzák, hogy szélsőséges nézeteket vallók megzavarják ezeket az örömtelinek hivatott eseményeket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma ez a legnagyobb probléma!

Gyerekes nyelvöltögetés a követségek részéről. Azt hiszem, megérett az idő arra, hogy az iszlám megerősödjön Európában, akárhogyan is kapálódzunk ellene. Megnézném, hogy akkor milyen lenne a Pride.

Ráadásul meg is teszünk érte mindent, hogy így legyen.

A Benes-dekrétumok érvényessége ellen mikor ad ki közleményt a tisztelt nagyköveti kar?

Humoros, de sajnos nem lehetetlen. A követségeknek mégis az a fontos, hogy egy fricskát adjanak a hazai konzervatív vonalnak. Mert ez másra nem jó.

1.Nyitott kapukat döngetnek ezek a nagykövetségek : minden jog , ami a homokosok önkifejezését illeti , adva van .
2.Ami pedig a homokosok "házasságát" illeti , arról a jogról már előzetes , természetes-nemleges döntés született , s nem követségek kompetenciája.
3. A természetellenes törekvések támogatásával pedig csak növelik a jogosan felháborodottak elutasításra való hajlamát ...
4. Szóval : ez a közlemény tipikus esete a bumeránghatásnak...

"Az alábbi sajtóközleményt közösen adják ki"
1. A felsoroltak közül ki kezdeményezte?
2. Hol volt a tanácskozás, amikor megállapodtak a szövegről.
3. Volt-e vita az állásfoglalásról,
4. Volt-e követség, amely visszautasította az aláírást?
5. ha volt, mely országok követségei?
6. Mi közünk van ehhez nekünk magyar polgároknak, a saját hazánkban?
7. Mit akar ezzel elérni az aláírók csoportja?
8. Ki bízta meg az elindítót, hogy vlgezze el a szervezést?
9. Kapott-e anyagi elismerést a főszervező?
10. A jövőben milyen előnyei származnak a szervezőknek, az aláíróknak, a közös nyilatkozatból,
11. A közös nyilatkozat nyomán csökken-e az arab tavaszból eredő nyomás, amely Magyarországot is érinti, s így a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségek életére negatív befolyással van?
12. Az aláírók ezért tesznek-e lépéseket, hogy az arab tavasz elindításában, működtetésében részt vevő nagykövetségek országai, ill.azok kormányai segítsék a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket az arab tavasz véget vetésével, az érintett országok konszolidálásával, hogy a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségek békében élhessenek, egy békésebb Magyarorszáágon?

Mint a nyilatkozatot, úgy a választ a Közös Nyilatkozat aláírói szíveskedjenek a Mandineren közzétenni.

A teológia úgy mondja, a Sátán nagyon erős, ha hagyod.
Ha ellene mész, azonnal eliszkol, másokat keres.
Mi magyarok pedig - a liberál-nácikat, a vörös semmit nem tudókat kivéve - megmaradunk, akik voltunk:
Krisztus urunk mellett, a Sátán ellenségeiként.

A nagykövetek országukat képviselik. Ezen országoknak nincs más gondja, minthogy egy nemi aberrációval foglalkozzanak? Az egész világnak most ez a gondja? Csak azt lehet gondolni, egy titkos világszervezet irányít mindent hátulról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés