Orbán: A legerőteljesebb nemzeti érdek jóban lenni az Európai Néppárttal

2015. június 4. 09:28

Munkareggelin találkozott Orbán Viktor Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetőjével. A magyar miniszterelnök ezt követően hangsúlyozta: Magyarország legerőteljesebb nemzeti érdeke a lehető legjobb együttműködés kialakítása Európa legerősebb pártjával. Orbán a halálbüntetés-ügy kapcsán megígérte Webernek, hogy semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezetünk be.

Magyarország legerőteljesebb nemzeti érdekének tartja Orbán Viktor miniszterelnök a lehető legjobb együttműködés kialakítását Európa legerősebb pártjával, az Európai Néppárttal és annak frakciójával. A kormányfő ezt csütörtökön mondta az M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában, a Manfred Weber európai néppárti frakcióvezetővel tartott budapesti munkareggelijük után.

Nincs Európa, nincs európai politika, nincs Európai Unió az Európai Néppárt nélkül” – hangoztatta a miniszterelnök. Tájékoztatott arról, hogy a tárgyaláson szóba kerültek gazdasági kérdések, a munkanélküliség, a tisztességes adópolitika ügye és a bevándorlás is. Nyilatkozatában Orbán Viktor a halálbüntetéssel kapcsolatban közölte: arról biztosította Manfred Webert, hogy Magyarország semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezet be egyetlen témában sem.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/86540

Ajánljuk még a témában