Tőkés: Nem értem Orbánt

2015. május 9. 10:04
Már én magam sem értem Orbán Viktor miniszterelnök nemzetpolitikáját – mondta egy csütörtöki könyvbemutatón Tőkés László. A politikus nem érti, Orbán és a Fidesz miért az RMDSZ-t, „az erdélyi MSZP-t” támogatja az erdélyi magyar pártok közül.

A Magyar Nemzet beszámolt egy csütörtöki könyvbemutatóról, melyen Borbély Zsolt Attila Negyed évszázad erdélyi magyar politikatörténete: 1989–2014 című munkájáról esett szó. A lap tudósítása szerint a rendezvényen nagy hangsúlyt kapott a Kárpát-medencei nemzetpolitika helyzete, különös tekintettel a magyarországi intézkedésekre.

A Fidesz EP-listájáról EP-képviselői mandátumot szerzett Tőkés László a beszélgetésen elmondta: a jelenlegi kormány nemzetpolitikai lépéseit követhetetlennek és átláthatatlannak tartja. Tőkés szerint az egyéb teendők és küzdelmek miatt a miniszterelnöknek nincs kellő ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon.

A politikus az RMDSZ-t erdélyi MSZP-nek nevezte, és több, mint különösnek tartja, hogy a Fidesz pont őket támogatja a többi erdélyi párttal — részben korábbi szövetségeseivel — szemben. A Magyar Nemzet arról is ír tudósításában, hogy Tőkés László bírálatot fogalmazott meg azzal kapcsolatban is, hogy Orbán Viktor az RMDSZ jelöltjével, Kelemen Hunorral fotózkodott, és őt támogatta a múlt évi román elnökválasztási kampányban, szemben Szilágyi Zsolttal, a Magyar Polgári Párt jelöltjével.

Tőkés arról is beszélt, milyen szerepe van a román titkosszolgálatnak ma az egyházi bomlasztásban. Szerinte szekus papok népes tábora települt át Magyarországra is, akik továbbra is aktívan szolgálták a megbízóikat. „Az egyházi vonal terén sok mindent már sikerült tisztázni, ismerjük az ügynökök nagy részét, listát is küldtem róluk Bölcskei Gusztáv volt református püspöknek, de nem történt semmi. Egyéb területeken mindössze pár esetben tudtam megakadályozni, hogy zsíros álláshoz jussanak a román titkosszolgálathoz beépített ügynökök a magyar közéletben” — mondta Tőkés.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...mindössze pár esetben tudtam megakadályozni, hogy zsíros álláshoz jussanak a román titkosszolgálathoz beépített ügynökök a magyar közéletben."
A rendszerváltás utáni magyar közélet alighanem tele volt (van?!) nem csak román ügynökökkel.

Sajnos, az erdélyi magyarok inkább az RMDSZ-t támogatják, mintaz új, jobboldali magyar pártokat.
Csak a realitáshoz alkalmazkodik Orbán, nem jött be a korábbi oppozíció.

sebaj, péterx mindjárt kétségbe vonja a híradás hitelességét, Fakutya gyorsan kideríti, hogy Tőkés szekus volt, és helyreáll a világ rendje

Ó, ez nagyon szép gondolat, tényleg.

Mennyire jó lenne, ha a határon belüli magyarokról is így tudnánk gondolkodni- pontosabban: ha a határon belüli magyarok így tudnának gondolni egymásra.

Nem kellene beleszólni, de igenis sajnos, mert az RMDSZ évtizedek óta megalkuvó (ha nem rosszabb, hiszen a román hadsereg tisztjei is vannak a vezetői között (s vélhetően volt vagy mai szekuso is, ezt erdélyi magyaroktól tudom).

Pontosan kit is jelent a "nektek"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés