No de jó Puzsérom!

2015. április 20. 12:03

Tamás Gáspár Miklós
Magyar Nemzet
Nem hinném, hogy a Jobbik sikere évszázadokra szól. A Jobbik majd elkényelmesedik, lefizetik, szétrohad.

„Nem titok, hogy nagyon rossz véleményem van Orbán Viktor alkotmányossági fölfogásáról, államfilozófiájáról és kormányzásáról (kormányzása még technikai értelemben is kapkodó, összevissza, következetlen, pazarló, felelőtlen – az untig ismert antidemokratikus irányról és a káoszt növelő központosítási hajlamról nem szólva). Jelentős embernek, történelmi szereplőnek tartom, de az az összbenyomásom, hogy tragikusan rossz irányba sodorta hazánkat. Ám azért őrültnek kellene lennem, hogy ne lássam a Fidesz és a Jobbik közötti különbséget. (Bár az persze igaz, hogy Kriza Ákos miskolci polgármester és helyi klikkje semmivel se jobb, mint a Jobbik. Nem vettem észre, hogy az úgynevezett jobbközép ezt erőteljesen és nyilvánosan kifogásolta volna. Én viszont jelképesen az MSZP-t és a DK-t is kizártam a baloldali pártok sorából, amikor velük szemben »mérsékelten« rasszista jelöltet állított a múltkor.) ()

A Jobbikról már elmondtam másutt, amit akartam. Csak arra szeretném halkan (ezúttal halkan) figyelmeztetni a Magyar Nemzet hazafias és konzervatív közönségét (a Magyar Nemzet konzervatív-liberális antifasiszta lapnak indult – emlékezzenek a nagyszerű Szabó Zoltánra, Pethő Sándorra, Barankovics Istvánra, Kunszery Gyulára, a háború alatt megdicsőült Szekfű Gyulára –, s ennek minden bizonnyal ma is vannak még nyomai), hogy Vona Gábor szerint a tartalom nem változott, csak a stílus. Vona – aki iránt nem érzek mást, csak végtelen közönyt – csak jobban tudja, mint az ékesszóló Puzsér vagy én. Ki nem sejti ebben az országban, hogy a Jobbik cigányellenes és antiszemita, irredenta és sovén párt? Ezt mindenki tudja a legapróbb falucskában is. Szerintem sem csak ennek köszönheti a Jobbik a sikerét, de a fajgyűlölet nem volt kizáró ok az elkeseredett és magukra hagyott választók szemében. ()

Nem hinném, hogy a Jobbik sikere évszázadokra szól. Jörg Haider is letűnt, bár a pártja ma is aktív és elég népszerű, a franciaországi Nemzeti Front győzelme is bizonytalan, Funar és Vadim Tudor meg a MIÉP sincs már sehol. A Jobbik majd elkényelmesedik, lefizetik, szétrohad.”

(Puzsér Róbert eredeti cikke itt olvasható.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak reménykedjen, szegény Gazsi bácsi!
Nem minden párt olyan, mint az SZDSZ volt.
(Bár szememben a Jobbik még mindig "sötét ló").

Már Romániában megtanulta, mindég azt kell mondania, ami hozza a pénzt.Ehhez nem kell filozófusi ész!

Biztos vagy benne? http://www.portfolio.hu/deviza..
Van középen egy ábra, ami azt mutatja, hogy külföldiek aránya a forintban kibocsátott kötvények tulajdonosai között hogyan változott: http://www.portfolio.hu/deviza..

A kimutatást az MNB egyik munkatársa készítette 2014 elején.

Sajnos a mandiner valahogy ledarálta a linkjeimet, megpróbálom ismét.
1. a teljes, belinkelt cikk: http://www.portfolio.hu/deviza..

2. a hivatkozott ábra: http://www.portfolio.hu/deviza..

Sajnos kettőből kétszer nem sikerült belinkelni, ez egy ilyen nap. A portfolio.hu-n keress rá egy "Kik tartanak magyar állampapírokat?" című cikkre.

köszi, ez jó ötlet

Én készséggel elhiszem, ha mutatsz valami megbízható forrást. Viszont te a szocikhoz hasonlítottad a mostani helyzetet, pedig a kommancsok szintjéhez olyan mértékű javulás kellene, amit csak úgy nem fogok elhinni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés