Tüntetést tartanak szombaton a baloldali pártok

2015. április 10. 13:03
Szombaton az MSZP, a DK, a PM és a Liberálisok tartanak közös tüntetést, amelyre a „Fideszkárosultakat” és a velük szolidáris polgárokat várják. A rendezvényen civilek mellett felszólal Pad Ferenc, az MSZP és a DK közös tapolcai jelöltje is, valamint a pártok képviselői.

A Fidesz elmúlt ötéves kormányzásának károsultjait várják a baloldali ellenzéki pártok szombaton Budapestre, a Batthyány-örökmécsesnél tartandó demonstrációra – hangzott el a szervező pártok pénteki közös sajtótájékoztatóján.

Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja azt mondta: az elmúlt öt évnek csak károsultjai vannak, hiszen tönkre tett trafikosokat, földjüket vesztett gazdákat, a magánnyugdíj-pénztári vagyonuktól megfosztott embereket és a Quaestor-ügyben cserbenhagyott kisbefektetőket lehet látni. 

Szerinte „a fideszes brókerbotrányban” benne van minden, ami a Fidesz-KDNP elmúlt ötéves rombolását jellemzi: lopás, csalás, hazugság, ködösítés és cserbenhagyás. Hozzátette: nincs hova hátrálni, együtt kell kimondani a szombati demonstráción, hogy elég volt. Beke Károly elmondta: a rendezvényen először három civil beszél majd, őket követi Pad Ferenc, az MSZP-DK közös tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjének felszólalása, majd a pártok képviselőinek beszédei.

A DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagy szükség van Pad Ferenc vasárnapi győzelmére, mert az megteremtené az előre hozott választások esélyét. Ezt kérdésre válaszolva azzal magyarázta, a győzelemnek lélektani hatása lenne, mert ha azt látják a polgárok, hogy „ez a velejéig korrupt maffiakormány, az Orbán-kormány” nem érinthetetlen, akkor ez egy lavinát indíthat el az országban. 

Az előre hozott választás után felálló új kormány megteremtené annak lehetőségét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a többi felelős a magánvagyonával is szálljon be a kártalanításba – mondta. Hozzátette, a demonstrációra nem csupán a károsultakat várják, hanem azokat a polgárokat is, akik szolidárisak velük.

A Liberálisok tüntetéshez való csatlakozását a párt ügyvivője, Bősz Anett azzal indokolta, hogy elfogadhatatlan, ami az országban zajlik. Hangsúlyozta, a Liberálisok szerint a Quaestor-károsultak bűncselekmény áldozatai, a bűncselekményért pedig a kormány és a felügyeleti szervek a felelősek, az ügyet nem a gazdaság okozta. Felelősségre vonást sürgetett az ügyben.

A PM-es Tordai Bence azt kérte, hogy minden tisztességes ember menjen el a tüntetésre, és mondja el, hogy elég volt. Szerinte a Quaestor-ügy megoldása az lenne, ha a parlament elfogadná a PM törvényjavaslatát, amely egyértelművé teszi a Magyar Nemzeti Bank felelősségét és lehetővé teszi, hogy a károsultak megkapják a járandóságukat. Közölte, a második lépés az Országgyűlés feloszlatása lenne, mert morális válság van. „Ezzel a botránnyal egyértelművé vált, hogy a kormányban, a nemzeti bankban, az ügyészségen bűnözők, bűnpártolók, takonygerincű esküszegők ülnek” – fogalmazott.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Fidesz elmúlt ötéves kormányzásának károsultjait várják a baloldali ellenzéki pártok szombaton Budapestre, a Batthyány-örökmécsesnél tartandó demonstrációra – hangzott el a szervező pártok pénteki közös sajtótájékoztatóján."

Szegény hazám!
Nagyjaink forognak a sírjukban!

Irigyek :)

"..Egész Magyarország Felcsútra irigykedik.."

http://444.hu/2015/04/10/egesz..

Tömeg lesz, bazd meg, ha minden szervező ott lesz!

Fél órával ezelőtt 1200 ember jelezte, hogy részt vesz a tüntin.......

A jelentkezők fele szokott elmenni.......


És nem unják.

Ennyi párt és szervezet ennyi ember ingerküszöbéig ér el? Nem kéne ezen egyszer végre elgondolkodni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés