Időközi

Orbán: Együtt tanuljuk, hogyan kell jól kormányozni

2015. április 9. 17:54
Tapolcán buzdított a fideszes jelölt, Fenyvesi Zoltán melletti szavazásra Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi időközi választás alkalmából. Orbán megköszönte, hogy 2014-ben három választást is megnyerhetett a Fidesz-KDNP, de jelezte, „már nem '14-et, hanem '15-öt írunk, és együtt tanuljuk, hogyan kell ezt az országot jól kormányozni”.

Ha a következő három napban mindannyian elvégezzük a munkánkat, akkor vasárnap este Fenyvesi Zoltánnak fogják hívni a tapolcai választókörzet országgyűlési képviselőjét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Tapolcán, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjének támogatására buzdította a kormánypártok szimpatizánsait.

A kormányfő szerint vasárnap az időközi választáson olyan jelöltet kell megválasztani, aki tudja, mit kell tenni hétfőn, és akinek nem ér véget a tudománya „a vasárnapi hőbörgéssel”. A miniszterelnök – mint mondta – azt várja Fenyvesi Zoltántól, hogy „a következő három nap kemény munkájának eredményeképpen győzelemre vigye az ügyünket”.

„Számunkra ez a döntés nem politikai”, hanem becsületbeli ügy, „tartozunk vele” Lasztovicza Jenőnek, Fenyvesi Zoltánnak, magunknak, Tapolcának és a hazának - mondta Orbán Viktor a Malom-tónál összegyűlt mintegy 200 ember előtt. A térség januárban elhunyt fideszes országgyűlési képviselőjéről, Lasztovicza Jenőről megemlékezve a pártelnök-miniszterelnök azt mondta, a politikus dicséretre méltó módon szolgálta Tapolcát és az egész országot. Ezután a tömeg néhány másodperces csenddel emlékezett meg az elhunytról.

Orbán Viktor megköszönte, hogy 2014-ben három választást is megnyerhetett a Fidesz-KDNP, de jelezte, „már nem '14-et, hanem '15-öt írunk, és együtt tanuljuk, hogyan kell ezt az országot jól kormányozni”.

A Malom-tónál néhány tucat ellentüntető is volt, ők nemtetszésüket kifejezve folyamatosan fütyültek, bekiabáltak a miniszterelnök beszéde alatt, egyebek mellett azt skandálták, „hazudik, hazudik". A kormányfő rájuk is kitért szónoklatában, úgy fogalmazva, hogy „vannak, akik azért jöttek, hogy elrontsák a mi jó napunkat”. „Miután Magyarország egy szabad ország és demokrácia, még azt is szabad, hogy megpróbálhassák elrontani a mi jó napunkat” – tette hozzá.

A rövid kampányrendezvényen felszólalt a Fidesz-KDNP jelöltje, Fenyvesi Zoltán is, akit „Hajrá, Zoli” felkiáltással fogadtak a szimpatizánsok. Ő arról beszélt, nem mindegy, hogy a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrásból mennyi érkezik a tapolcai választókörzetbe. Mint mondta, készen áll arra a feladatra, hogy minél több fejlesztési pénzt hozzon a térségnek.

Fotó: Orbán Viktor FB.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szinte csak nyugdíjast látni a képen. Megérkezett a jószívű Kádár Jani bácsi reinkarnációja..

Úgy látom, itt a mandineren is előfordul a "vasárnapi hőbörgő" típus.

:DDD

Úgy látom egyesek részéről itt is a süketelés megy. Nem ismerik a városok körülményeit, terveit, lehetőségeit, ennek ellenére nyomják a süket dumát, mint szél az ólajtót.

Talán előbb el kellene olvasni mindkét város 2011-2014 évekre vonatkozó programját, a teljesített évek beszámolóit és akkor lenne alap a vitára, vélemény alkotásra.
Tapolca terve: http://www.tapolca.hu/content/..
Továbbá ajánlom elolvasásra egy 7.-es tanuló írását. http://www.tapolcakorhaz.hu/pa..

Nem akarok olyan részletekbe menni, mint ahogy Ajka esetében megtettem, csupán az egészségügyet emelném ki, mert azt érzékelem - főleg a Jobbik jelöltnél - a kampány erre van kihegyezve. Elnézést kérek a Jobbikosoktól, hogy nem foglalkozom a jelöltjükkel. Természetesen van véleményem róla, de inkább megtartom magamnak.

Tapasztalatom szerint a régió városvezetése és kórházi vezetése között mindig voltak ellentétek. Mindegyik város e tekintetben szeretett volna önálló ellátást biztosítani, de ehhez nem volt meg a forrásfedezet. Ettől függetlenül működtek hol kisebb, hol nagyobb problémákkal. Az 1990-es években is történt összevonás, majd szétválás követte. A szocialista kormány ideje alatt volt elképzelés a régiós kialakítás és ekkor szűnt meg Tapolcán a szülészet, majd követték a többi osztályok a második Fidesz kormány alatt. Szerintem a régiós elképzelés jó volt, de nem volt előkészítve és a korszerű betegszállítás sem épült ki megfelelően.

A régió nagyjából egy 50 km-es átmérőjű körben - természetesen a kört nem kell szigorúan mértani formának tekinteni - helyezkedik el. Ajka-Sümeg távolság 34 km, Sümeg-Tapolca 18 km.

Ez nem nevezhető nagy távolságnak, ha megfelelő korszerű a betegszállítás.
Szerintem a három városban olyan kórházat kellene létrehozni, amelyek nem minden osztállyal, csak speciális osztályokkal rendelkeznek. Így jobban és olcsóbban megteremthetők a működési feltételek, a személyi és technikai fejlesztések és a kihasználtság is biztosítható.

Pl. Tudtommal a tapolcai kórház komplexuma alatt egy barlangrendszer helyezkedik el, amely nemzetközi viszonylatban is kiváló a légzőszervi betegségek kezelésére, rehabilitációjára. Így a helyzet adottságából kívánkozik, hogy erre lehetne a speciális ellátó kórházat ráépíteni belgyógyászati, sebészeti vonatkozásban. Ez akár még bevételt is hozhatna a kórház számára.

Hasonlóképpen kellene a Sümegi és Ajkai kórházat is megnézni, elkészíteni a tervet, létrehozni a korszerű betegszállítást, majd az elkészített régiós kórházak létesítésnek tervét megvalósítani.

Most őszintén, lehet még ennél nagyobb bajt hozni erre a szerencsétlen országra, mint amit huszonöt év alatt a kormánypártok hoztak?

Függetlenül a Jobbiktól. Egyébként egyik pártnak sem vagyok a támogatója. De az katasztrofális, amit huszonöt év alatt ezek csokorban elkövettek a nép ellen.

Orbán meg kockás ingben, tényleg Rákosi és Kádár jut az ember eszébe. S eddig , a sok hülyeség előtt nem kellett volna elmenni az emberek közé és megkérdezni őket is? Csak most érzik ennek szükségességét, amikor kezdik őket azonosként emlegetni az MSZP-vel?

Orbánnak most szüksége van a kisemberre? Aki felett kormányával egyetemben évek óta csak átnéz?

Megérdemelnék, hogy ellenzéki győzelem szülessen. Másként mennek tovább a maguk gőgös fejük után.

Ez eszméletlenül ellenszenves. Biztos nagyon szeretnék, ha Fenyvesi nyerne, de nem kéne lemenni erre a szintre.

Imádom a vérdemagógiát.

Hányszor kell "lemennie" egy miniszterelnöknek egy ciklusban egy adott 15 ezres kisvárosba?
Miközben ugyebár mindenféle pártelnökökkel meg egyéb politikusokkal szemben elég sok dolga van.

Nos?

Ja, Szabó Dezsőék is "görénykurzusozták" a Horthy-rendszert. Éles volt a kritika, nyilván volt is alapja. (Nagyon kevés dolog tökéletes...)

Aztán jöttek a nyilasok, majd 40 évre a kommunisták.
Mindig lehet rosszabb. SOKKAL rosszabb. Elég ciki, hogy ilyen történelmi evidenciákat kell ismételgetni...

Nem lenne rosszabb, sőt, kormányzó pártnak is fogják választani. Aztán úgy járnak majd, mint pl. a görögöknél a szélbalosok: mentek a nagy szólamok, a mellveregetés, aztán rögtön az első héten szépen helyre lettek téve.
Jobbik kb. ugyanez lesz.

Jaja.
Orbán egykor nagyszerű képességei is hanyatlóban.
Lehet,
hogy már 10-et sem tud dekázni...
(:–)

Nem.
Viszont föl tudom mérni, mi lesz, ha visszajön a privatizáció bajnok garnitúra.
Az emberek többségének emlékezete rövid, tájékozottságának alapja az RTL Klub híradó.
Tapolca szerintem elmegy Veszprém után, Ajka ott a mérvadó, a falu megint otthon fog maradni, nyilván nem ok nélkül.
Ha ilyesmi elhangozhat, akkor ez a Fidesz kezd nem az a Fidesz lenni, nekem már a trafik ügy sem volt egyszerűen megemészthető az utólag változtatott árréssel, ha jól emlékszem.

Egyébként a Fidesz jól megvan nélkülem, én nem szeretem, ha mindent elkótyavetyélnek, s ennek ellenére nemcsak van szegénység van, de még a deficitet sem sikerül valami ésszerű, mi több, előírásos szint alatt tartani. Ez speciel a Fidesznek sikerül, és ez még talán lényegesebb is, mint bornírt, elfogadhatatlan hülyeségeket fecsegni egy választási hajrában.

Nem, de vak lennék, ha pl. nem látnám a gyermeket nevelő dolgozók támogatását, a tömeges ingyen gyermek étkeztetést.
A Matolcsy féle pénzügypolitika óriási siker. Nem mindegy, milyen áron finanszírozunk.
Közben mintha lett volna egy devizahitel csőd, aminek a gyökere a Fidesz előtti világba nyúlik.
A 30-50 %-os "elterelés" sokak tűnik.
Egyébként ez itt kormányokon átívelő gyakorlat, elég baj, de még a "művelt" Nyugaton is akad ilyen.
Az erkölcsök eléggé föllazultak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés