A Fidesz első vonala leengedett

2015. március 14. 12:19

Kövér László
PestiSrácok
Nincs baloldal, nincs olyan erő, ami a baloldal eszméjét képviselné. Vannak politikai csoportosulások azon a térfélen, akiknek egyetlen-egy eszméjük és céljuk van: Orbán Viktort megbuktatni és megragadni a hatalmat. Interjú.

Ettől függetlenül az ügynökvád jó ideig slágertéma lesz. A HVG például magabiztosan állítja, hogy Orbán Viktor kiskatonaként együttműködött a III/IV-el, igaz, jelentések, bizonyítékok továbbra sincsenek. Ön, aki baráti közelségből ismerte Orbánt a nyolcvanas években, el tudja képzelni, hogy a leghangosabb antikommunista lázadó ilyen durva kettős játékot játszott?

Egyértelmű és egyszerű a válasz: nem. Ezek a vádak a rendszerváltás óta napirenden vannak, hiába világították át már az első kormány idején hozott törvény alapján a képviselőket. Orbán Viktort már akkor tisztázták – miként a később nyilvánosságra került dokumentumok is – az egyébként teljesen képtelen vád alól.

Az 1990 utáni átvilágítás nem foglakozott a katonai szolgálatok ügyeivel.

Ez a téma nyitott könyv: a papírokból már akkor feketén-fehéren kiderült, hogy Orbán Viktort valóban be akarták szervezni, amire ő nemet mondott. Mindeközben szintén bizonyítékok támasztják alá, hogy őt és a feleségét folyamatosan megfigyelték, és különféle aljas módszereket vetettek be ellenük. Meg lehet próbálni Orbán Viktort átrángatni az áldozat oldaláról a tettesek oldalára, és lehet zavart kelteni, lelki sérelmeket okozni a témával, de ettől még ezután sem lesz benne semmi igazság. Schiffer Andrástól Vona Gáboron át az elnyomó gépezet működtetéséért felelős szocialista párt politikusaiig minden ellenzéki figyelmébe ajánlanám, hogy ennek az országnak már 25 éve ráment ezekre a hiábavaló háborúskodásokra. Tényleg ki kell dobnunk az ablakon a következő 25 évet is? (...)

És miért?

Ők is elfáradtak, mint ahogy mi is. Ekkora menetelés és győzelmek sora után meg kell állapítani: a Fidesz első vonala leengedett. Sokan nem érezték úgy, hogy ezért a győzelemért mindent meg kell tenni, a harcot tovább kell folytatni. Ennek a hátterében nem csak politikai hibák vannak, hanem az is, hogy elhittük: immár kizárólag csak a kormányzással kell foglalkozni. Persze rátett egy lapáttal a több rossz döntés és a jó döntések rossz kommunikációja.

Miket tart rossz döntésnek?

Az internetadó előkészítetlen tervét és az egyébként tömegek számára előnyös útdíjrendelet rossz kommunikációját.

A vasárnapi zárva tartást is ide szokták sorolni!

Azt egyáltalán nem tartom rossz döntésnek, teljes mellszélességgel kiállok mellette. A kommunikációban viszont itt is látok problémákat: nem emeljük ki, hogy ez a döntés – azon túl, hogy a legkiszolgáltatottabb munkavállalók közé tartozó kereskedelmi dolgozók pihenőnapját védi – a profitot kivivő és a közterhek alól kibújó multikkal szemben a magyar tulajdonú kiskereskedelmi szektornak is kedvez.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mitz tisztáztak Orbánnal kapcsolatban? Semmit. Ezekről a jobboldali gondolkodású embereknek hozzám hasonlóan nem volt tudomása:

"...ami az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé.


"..Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna..."


"..A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál.
Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak..."

".a doktornő 1986. szeptember hó folyamán Szolnokon fogja tartani az esküvőjét Viktor nevű vőlegényével és ezen az esküvőn komoly beosztású és egzisztenciájú egyének is meg fognak jelenni. (Többek között a Horváth família.)
Továbbá Horváth Andreáék rózsadombi villája is egy nagy-nagy rejtély. Eddig komoly jelentőségű randevúk színhelye volt. A doktornőt idézve: „országos jelentőségű randevúk színhelye…”

http://kkbk.blog.hu/2013/06/01..

Valaki kérdezzen már rá a haza bölcsénél, hogy vezető ellenzékiként, hogy és miért járt össze a III/III-at is felügyelő komcsi belügyminiszter családjával. Miként dolgozhatott vezető ellenzékiként Kádárék egy minisztériumának vezetőképzőjében, ahol a komcsi leendő főkádereket képezték.


Laci Te meg mesélj arról, hogy miként kerültél Aczél Gyuri bátyánk keze alá??

https://frontoldal.wordpress.c..

Ezek szerint igaz a rózsadombi paktum???

Ezt te sem tudnád észérvekkel alátámasztani. Ha valamikor, akkor most jönne jól nekik Orbán félreállítása, akár egy második Majdannal bizonyítani mindazt, amit eddig a Fidesz ellen összehordtak, és példát statuálni, hogy így jár, aki velük szembe megy.

Úgy, hogy lapozzunk...

1.Végig olvasva az itt Kövér Lászlót szidalmazók kommentjeit , ismét feltűnik , hogy képtelenek a szövegértésre, Kövér gondolatainak érdemi elemzésébe nem bocsátkoznak bele , hanem marad a szidalmazás , de még ez is nélkülözi a szellemi erőt . Ócska sértegetés ...
2. A Kövér László mellett kiállókat pedig szintén szitkok özönével illetik , pedig ezzel éppen az ellenzék pártjainak sanyarú állapotára világítanak rá : amilyenek a támogatóik , olyan gyengécskék a pártjaik .
3. A Fidesz "első embereinek leengedése" pedig ilyen hosszú időszakaszban érthető , sportnyelven szólva , a forma mindenhol ingadozik .
4. Mindenesetre , a tapasztalatok alapján már látszik a visszaerősödés . Éppen a rosszabb döntések kiigazítása igazolja a kormány erősségét .

Nem az a lényeg, hogy honnan van, hanem az, hogy Kövér semmit nem cáfolt belőle. Ott a belépő kártyája Aczél aláírásával.

Az egyik vezető ellenzéki Aczél keze alatt dolgozott. Gondolom azért, hogy a főelvtársak testközelből tanulmányozzák, hogy is néz ki egy főellenzéki :)


Anno ezt Ön tudta???? Személyem nem. Ezek után meg beszélhet kövér elvtárs bármit.

Orbán meg főellenzékiként simán összejárhatott a komcsi belügyminiszter család tagjaival, úgy hogy közben elmondása szerint éjjel-nappal figyelték lehallgatták.

"ennek az országnak már 25 éve ráment ezekre a hiábavaló háborúskodásokra"

Bizony Laci, jobb lett volna mindenkinek, ha az alapító 37 ember egytől-egyig lefolyt volna anno az apja térdén!

Magyarország szégyene egészen más.
Rájöttem, h. mi lehet az oka, h. a finneket semmilyen EU-szervnek nem jut eszébe zaklatni az ő ROSZATOM erőművük miatt.
Szerintem részben azért, mert NINCS olyan finn, nemhogy finn EU parlamenti képviselő, aki az ő erőművük ellen folyamatosan tevékenykedne, ellenérdekelt szövetségeseket keresve, időt, energiát nem kímélve vizsgálatért, betiltásért szállna harcba.
Ennek a folyamatosan Magyarország jelenlegi kormánya ellen harcoló kisebbségnek a léte, sok esetben eredményes tevékenysége Magyarország szégyene, szerintem.

A Lázár útról hamarosan ki fog derülni az igazság. Ha az az igazság, ami gyanítható és akkor Lázár nem repül, sőt, hamar, azt valóban nem fogja a Fidesz szárazon elvinni, egyébként le is lehet mondani az esetleg kellemetlen igazság napfényre kerülése előtt, még egy presbiternek is, sőt, annak igazán.
Annyi idő alatt, mint lezavarták az útdíjat, a vasárnapi zárva tartást, okosabb emberek kellettek volna a törvények kidolgozásához, mint az eredményen meglátszik. Talán az is elég lett volna, ha a kevésbé okosok több időt kapnak, viszont néhány nagyon okos ellenőriz a nyilvánosságra kerülés előtt.
Ez, mondjuk, személyzeti politika, munkamódszer és nem kommunikáció.
Ami mostanában a kezek alól kikerül, viszont a legjobb indulattal sem nevezhető átgondolt munkának.

Nem mondom, hogy élvezetes, de tanulságos olvasgatni a hozzászólásokat. Szomorú, hogy ballib oldalról csak a felkészületlen, tájékozatlan, rendkívül elfogult, régi bolsevik ideológiájuktól elszakadni képtelen, Orbánt, a magyar nemzetet zsigerileg gyűlölő napi bérkommentelők szólalnak meg, primitív stílusban.

Azok bírálnak, vádaskodnak, akik vidáman tapsoltak a ballib országlása alatt folyt rabláshoz, az országot nyomorba döntő privatizációkhoz, a ballib média terrorjához, a nemzeti kultúra lábbal tiprásához.

Afelett bárgyún szemet hunynak, hogy saját oldaluk politikusai száz százalékban átvedlett bolsevikok, politikai hatalmukat gazdaságivá konvertáló tolvajok, vagy éppen Aczél kitartott, mű ellenzéki zsidói.

A váltáskor eltérő módon, de mindenki belelógott a bilibe,a előző rendszerbe. majd voltak akik kiszakadtak belőle, képesek voltak új, nemzeti értékrend mentén politikai tényezővé válni.

Egyik oldal sem mutogathat a másikra. Az számít, hogy az elmúlt huszonöt év alatt mit tettek le az asztalra. Ha ezt tekintjük, akkor a mérleg erősen a Fidesz javára billen el.

A jobboldali kormányok agresszív, aljas, a hazai ballib kottájára hangszerelt folyamatos támadása azt jelzi, hogy a hazaáruló ballib hiányzik a nyugati erővektorok számára. Még lenne mit lerabolniuk nálunk.

Kövérnek abban igaza van, hogy megfáradtak, s követtek el sok hibát is. De én messze nem látom, hogy ezt maga Orbán is felismerte volna, még mindig leragad annál, hogy jobban kell harcolni, ahelyett, hogy felismerné, jobban kell kormányozni, s a hiteltelen arcokat el kell távolítani. Amíg e kettő nem történik meg, csak tovább fogy a tábor.

S egyben nehéz helyzetbe hozzák a nemzeti oldal hozzászólóit is, akik a ballib hívektől eltérően rendszeresen megfogalmazzák kritikáikat is saját kormányukkal szemben, de a kormány nem egy esetben lehetetlenné teszi a józan érvelést. Így azután sokan inkább hallgatnak, s nézik a másik oldal stílusgyakorlatait.

A bolsevikok és ivadékaik meg sem tudnák magyarázni, miért gyűlölködnek, mint azok a bizonyos éhes patkányok, Wass Albert művében.
Kóka, Bokros, Bajnai, Gyurcsány, Draskovics, Veres és társaik elintézték a devizaalapú hiteleket, kiárusították az ország stratégiai ágazatait, eltapsoltak egy csomó privatizációs bevételt, az egekbe emelték az energia-árakat, megszüntettek egy csomó adókedvezményt, politikai célú súlyos események történtek a cigányokkal, kilövették az emberek szemét, megverették saját állampolgáraikat, szétverték az egészségügyet.

Ezek után bizony egy kormánynak kormányoznia kell és nem a bávatag hülyéket ajnározni.
Ezzel együtt: Való igaz, hogy a kommunikációjukat kritikával kell illetni.
Az emberekhez emberi módon kell közelíteni, a jobboldali ember értelmes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés