Egervári Várkastély: Családi fesztiválközpont és nyári színházi évad

2015. március 9. 19:55
Egervár és Zalaegerszeg polgármesterének megállapodása értelmében a két település együttműködik az Egervári Várkastély fejlesztésében és működtetésében. Idén több fesztiválnak és a hagyományos nyári színházi évadnak is otthont ad a várkastély.

Közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn az Egervári Várkastélyban a község és a szomszédos megyeszékhely polgármestere, valamint a fővárosi Turay Ida Színház igazgatója – számoltak be a Facebookon. Zsuppán Beáta, a várkastély sajtófőnöke elmondta, hogy családi fesztiválközponttá alakítják az intézményt, nagyszabású nyári színházi évadot terveznek, és folyamatos partnerkapcsolatot építenek ki a megyeszékhellyel, aminek az is része, hogy kedvezményes belépőt biztosítanak a zalaegerszegieknek.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, hogy hosszú távú és gyümölcsöző kapcsolat alakult ki Egervár és Zalaegerszeg között, melynek egyik eleme az a 2,5 millió forintos támogatás, amelyet a megyeszékhely nyújtott a várkastély számára kulturális programok és a zalaegerszegiek számára kedvezményes belépőjegyek felhasználására.

Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója arról számolt be, hogy az idei nyári idényben 13 előadást visznek Egervárra június 18. és augusztus 1. között. Színpadra állítják például a Cigányprímást, az Anconai szerelmeseket és a Csakazértis szerelem című darabokat.

Zsuppán Beáta sajtófőnök bejelentette: a jövőben családi fesztiválközponttá kíván válni a várkastély. Május 31-én gyerekfesztivállal, majd augusztus végétől 3 hétvégén át őszköszöntő fesztivállal várják a családokat a várkastélyba és annak környékére.

Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere elmondta: a kulturális élet fellendülése és a megyeszékhellyel való példaértékű jó kapcsolat egyik hozadéka lehet az is, hogy a következő hónapokban elkezdhetik tervezni a Zalaegerszeg és Egervár között létesítendő kerékpárút nyomvonalát is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés