LMP: Ez a hazaárulás minősített esete

2015. február 27. 11:35
Kormánypárti szavazatokkal elfogadta a törvényalkotási bizottság azt a módosító javaslatot, ami 15 helyett 30 évre titkosítaná a paksi bővítéssel kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy jelentős részét. Az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői keményen kikeltek az indítvány ellen.

Harminc évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után, pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége az atomerőmű-beruházással kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló előterjesztéshez.

Az ellenzék által hevesen bírált változtatás kimondja, hogy az orosz és a magyar kijelölt szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg. 

A Fidesz szerint a paksi bővítés az energiabiztonságot szolgálja, így az egész ország ellen való a projekt támadása, a titkosítás pedig a többi közt nemzetbiztonsági okokkal magyarázható. Az MSZP viszont minden idők legnagyobb korrupciós ügyének minősítette a beruházást. A Jobbik úgy látja, hogy „jó cél érdekében is lehet hatalmas pénzt lopni”, az LMP pedig „a hazaárulás minősített esetének” nevezte az adatok harminc évre szóló titkosítását.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az. Nem az első és nem is az utolsó.

az a vicces, hogy te elérted a szellemi leépülés azon fázisát, hogy örülsz, ha szopatnak. Sőt, hiányzik, ha éppen nem teszik.

attól, hogy 30 évre titkosítják a szerződést?

Fogadjunk, viccelsz, és valójában ennél legalább árnyalatnyival okosabb vagy.

ehhez kell 30 évre titkosítani?

Ha üzleti és államérdekre stb. való hivatkozással jogos is lenne a titkosítás, legalább illene egy kis kiegészítést is tenni hozzá.

Nevezetesen, a BTK-t módosítani kénem, hogy a kiemelt állami nagyberuházásoknál elkövetett bűncselekmények, csalás, korrupció stb. elévülési ideje korlátlan! (Vagy legalább a titkosítás feloldása utáni 5 évig meghosszabbodik)

Ez lesz a fidesz 4-es metrója, csak 6-szor annyiba fog kerülni és még az unokáink is fizetni fogják.

(Már feltéve hogy addigra lesz még itt épkézláb ember...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés