Kormány: Jobban teljesítünk a családok megbecsülésében

2015. február 25. 15:54
Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében, a kormány fő célja, hogy a bérből és fizetésből élők, a munka mellett gyermeket vállaló családok mindig biztonságban legyenek – mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen összefoglalta az elmúlt öt év családpolitikai intézkedéseit.

Ezek között említette a családi adókedvezményt, amellyel – közölte – 2011-2014 között összesen 800 milliárd forintot hagyott az állam a munka mellett gyermeket nevelő családoknál, az idén pedig várhatóan 240 milliárd forint lesz az az összeg, amelyet a családoknak nem kell befizetniük. Hozzátette továbbá, hogy 2016-tól fokozatosan, négy év alatt a kétszeresére, gyermekenként 20 ezer forintra növelik a két gyermeket nevelő szülők kedvezményét.

Emellett adókedvezménnyel ösztönzik a házasságkötést, bevezették a gyed extrát, a munkahelyvédelmi akciót, a rezsicsökkentés is segíti a családokat, az idén pedig minden eddiginél több pénz jut gyermekétkeztetésre – sorolta Dunai Mónika. Szerinte mindezzel szemben 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gyermek- és családellenes politikájukkal, megszorításaikkal elszegényítették, eladósították a családokat.

A frakciószóvivő kérdésre kommentálta az Amnesty International Magyarországgal is foglalkozó jelentését, amelyről azt mondta: a szervezet mostani és korábbi jelentései is túlnyomórészt szubjektív megállapításokon nyugszanak. „Magyarországon demokrácia van, mindenki elkészítheti a saját jelentését” – fűzte hozzá.

Az áprilisi tapolcai időközi parlamenti választással kapcsolatos kérdésekre Dunai Mónika azt mondta: a Fidesz arra törekszik, hogy megismertesse a programját a választókerületben élőkkel, és szeretnének minél több embert meggyőzni arról, hogy a kormánypártoké a legalkalmasabb jelölt.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés