Két rendőr halálos balesete miatt nyomoz az ügyészség

2015. február 9. 12:26
A Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz közúti baleset gondatlan okozása miatt, azzal a balesettel összefüggésben, amelyben két rendőr vesztette életét szombaton. A rendőrautó megkülönbözető jelzés nélkül hajtott a megengedettnél gyorsabban, ugyanakkor a karambolban résztvevő másik autó sofőrje segítségnyújtás nélkül hagyta el a baleset helyszínét.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hétvégi Üllői úti baleset miatt, amelyben két rendőr életét vesztette – áll Keresztes Imre főügyész közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Tájékoztatása szerint a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető jelzés nélkül haladt az a rendőrautó, amely frontálisan ütközött egy kanyarodó járművel, majd egy taxival. Kitért arra is: a baleset után a kanyarodó jármű vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Őt azóta a rendőrök elfogták.

A közlemény szerint a továbbiakban – miután a rendőrség valamennyi halaszthatatlan nyomozati cselekményt elvégzett – a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya fogja vizsgálni, hogy kinek a szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez.
Hozzáette: mivel a felelősség kérdésében igazságügyi műszaki szakértői vélemény nélkül állást foglalni nem lehet, jelenleg az ügyben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja nem közölhető.

A szombaton kora hajnalban történt balesetben a két rendőr a helyszínen életét vesztette.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés