Egyre többen érkeznek Kárpátaljáról Magyarországra

2015. február 6. 11:57
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szerint az elmúlt napokban egyre többen érkeznek a szolgálathoz Kárpátaljáról. Kozma Imre közölte: igyekeznek mindenki elhelyezését biztosítani, hogy senkinek se kelljen az után éjszakáznia.

Az elmúlt napokban megnőtt azoknak a száma, akik Kárpátaljáról érkeztek a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz – közölte Kozma Imre, a szolgálat elnöke pénteken az MTI-vel. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az érkezőknek helyet szorít intézményeiben, néha irodahelyiségeiben, hogy ne kelljen senkinek utcán töltenie az éjszakákat segítség híján. Szükség esetén a segítségnyújtáshoz erőforrásokat és eszközöket csoportosít át – írta közleményében Kozma Imre.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi zárt ülésén tájékozódott az ukrán konfliktusról. A több mint kétórás tanácskozás után nyilatkozó képviselők beszámolója szerint kiemelten foglalkoztak az ukrajnai kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarság sorozásával. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke elmondta: a mozgósítás a mintegy 200 ezres határon túli magyarságra is kiterjed. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta: románok, ruszinok, lengyelek és magyarok is érintettek a már aránytalanná váló sorozásban. Azt javasolják, hogy uniós megoldást találjanak erre a problémára - tette hozzá.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar külügy esetleg felszólalhatna az ellen, hogy aránytalanul sok embert soroznak be Kárpátaljáról.

A magyar kormány kinek akar ennyire megfelelni? Annak a Nyugatnak, akik amióta csak jobboldali kormányunk van, folyton csak basztatnak minket.
Az ő szemükben még akkor is Putyinszopó, fasiszta diktatúra leszünk, ha mindenünket odaadtuk nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés