TGM: Orbán pária külföldön

2015. február 4. 8:27
Tamás Gáspár Miklós szerint Angela Merkel szeretné rendezni az ukrán kérdést, és az egyetlen Putyinhoz közel álló európai vezető Orbán Viktor.

Tamás Gáspár Miklós szerint Merkel budapesti látogatásán háromszor kritizálta az Orbán-rendszert. A filozófus szerint Merkel első sorban azért érkezett az országba, mert rendezni akarja az ukrán helyzetet, és Orbán Viktor az egyetlen olyan európai vezető, aki szoros kapcsolatban van Vlagyimir Putyinnal. Szerinte ha Orbán nem lenne pária külföldön, akkor nem enne érdekes Merkelnek.

 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orbán Viktor az egyetlen olyan európai vezető...." - így is lehet mondani, a többiek ügyintézők.

Önigazolás, táboregybentartás.
Lehet lapozni.

Azt kell, hogy mondjam, hogy az ATV ismertetője sokkal korrektebb, mint a Mandineré.
ATV:
"A látogatás az ukrajnai háború miatt jött létre, Angela Merkelnek szüksége van arra, hogy megszűnjön az ukrán konfliktus, Orbán Viktor jóban van Vlagyimir Putyinnal, ez volt a lényeg..."
Vagyis, ahogy az interjúban is elhangzik OV fontos szereplő a jelenlegi helyzetben, egyébként pedig (normál körülmények közt) egy magyar min.elnök az EU-ban - mondja TGM - annyit ér, mint pl. egy dán, egy pária.
Azért ez nem ugyanaz, amit a mandiner cím sugall.

Szvsz nagyon mély igazságot mondasz. Ezek inkább elviselik, akár még 25 évig ellenzékben maradjanak, minthogy új szereplő vegye át az ellenzéki oldalon a helyüket. Változásra képtelenek, ami az egész magyar demokrácia szempontjából rossz, de nekik mégis tökéletesen megfelel.

"egyébként okos embernél láttam hasonlót: az évek múlásával egyre inkább elhatalmasodik rajtuk a tévedhetetlenség hamis tudata.TGM is elérte ebben végső stádiumot."

Ettől függetlenül TGM-nek igaza van. Mindannak, amiről Olgica beszélni akart vele, nincs jelentősége.

Világos, mint a vakablak: a német kormányfő azzal fejezi ki mélységes ellenszenvét Orbán iránt, hogy szorosan együttműködik vele TGM szerint stratégiai kérdésekben is, és ilyeneket mond róla: "Orbán egy kolléga, aki kompromisszumokat köt az európai egység érdekében, de olyan tárgyalópartner is, akivel mindig meg lehet beszélni a problémákat, közvetlen stílusban."

A zsidólátogatás német vezetőtől amolyan kötelező gesztus, ilyet Orbán is tett, aminek jelentőségét Gazsi túllihegi. Gazsi szvsz az interjú 90 százalékában hazudik, amit ő is tud, az egyetlen hiteles gonsolata, hogy a jelenlegi ellenzék alkapmatlan Orbán leváltására.

LOL

Orbán pária, de hozzá jön Merkel, mert Ő a Putyinhoz vezető út.

Tamás Gáspár Miklós pedig párját ritkítja a ranchon. A Vadon Lánya nagyon illene hozzá.

TGM csalódott.
Sőt! Megsértődött!

Orbán maradt. Már csak a tavaszban bízhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés