Rendes vagyonnyilatkozatot vár Bajnaitól a Fidesz, az Együtt szerint a mostani is az

2015. január 31. 14:53
A Fidesz arra kíváncsi, miből él Bajnai és hogy miért nem írta bele vagyonnyilatkozatába cége osztalékát. Az Együtt részéről Szigetvári Viktor megvédte a volt kormányfőt, és azt mondta: Bajnai csak az eddig kialakult joggyakorlatot követte, jogsértést nem követett el.

A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság, mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

A Magyar Hírlap szombati számában arról írt, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye, mivel a képviselőségről már lemondott korábbi kormányfő tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel céges osztalékát, továbbá élettársáról sem tett említést. Bajnai Gordon a bevallásában azt sem tüntette fel, hogy bécsi székhelyű vállalkozásából milyen jövedelemre tett szert, mondta sajtótájékoztatóján Dunai Mónika, aki mindezt úgy kommentálta: Bajnai Gordon sumákol, nem beszél egyértelműen, nem tudni, miből finanszírozza életvitelét, ahogyan azt sem, korábban kinek a pénzéből politizált.

„Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik? (...) Honnan kaphat olyan pénzeket, amelyeket fél bevallani?” — kérdezte a Fidesz-frakció szóvivője, aki szerint felmerül a gyanú, hogy Bajnai Gordon nem tartotta be a törvényeket vagyonnyilatkozata leadásakor. Dunai Mónika ezért azonnali elszámolásra szólította fel a volt miniszterelnököt, az Együtt és a PM választási szövetségének korábbi vezetőjét, aki a tavalyi parlamenti választás után néhány hétig volt - függetlenként - országgyűlési képviselő. A szóvivő hozzátette, a mai napig nem tudni azt sem, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke miből politizál, noha két éve folyamatosan ígérgeti támogatói névsorának nyilvánosságra hozatalát.

Reagált az Együtt

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök nem követett el jogsértést vagyonnyilatkozatával, csupán az Országgyűlésben kialakult joggyakorlat követte, amikor nem tüntette fel, mekkora osztalékot vett fel cégétől. Megjegyezte még, hogy Bajnai Gordon társaságának éves osztaléka nyilvános adat, bírósági jegyzőkönyvekből hozzáférhető, így ha akarná, sem tudná eltitkolni.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már régi mondás, hogy a legjobb védekezés a támadás.

Mondjuk az a legfélelmetesebb, hogy még el is hiszik, hogy erre a szövegre még "harapnak" az emberek.
Fel sem merül bennük, hogy nem mindenki a "közszolgálati" híradót nézi és a Magyar Nemzet/Magyar Hírlap duót olvassa...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés