Orbán Viktor menjen el, vagy menesszék

2015. január 26. 18:46
A Demokratikus Kerekasztal első rendezvényén a hvg.hu-nak Ferge Zsuzsa a beszélgetés elindításának szükségességéről, Papp Réka Kinga pedig a személyes jelenlétükkel a legszebb célt is tönkretevő méltatlan emberekről beszélt.

A Demokratikus Kerekasztal első rendezvényén járt a hvg.hu stábja, ahol a DEKA alapítóit kérdezték arról, hogy tulajdonképpen mi is ez az egész. „Már nagyon sokat tanultunk abból, hogy egyedül nem lehet. Mi nem egy szervezet vagyunk, mi nem akarunk semmilyen módon megalakulni. Mi azt szeretnénk, ha elkezdődne a beszélgetés az országról” — mondta a lapnak Ferge Zsuzsa szegénységkutató, a kezdeményezés egyik alapítója.

A rendezvényen szintén felszólaló Papp Réka Kinga szerint a DEKÁ-t létrehozó emberek ahhoz értenek a legjobban, amit most csinálnak: grémiumképzés és összefogósdi. Az aktivista-újságíró szerint minden jó kezdeményezést el lehet rontani azzal, ha méltatlan emberekkel szövetkeznek a cél érdekében: ilyen például az MSZP-s Lendvai Ildikó vagy Kovács László.

Lovas Zoltán újságíró szerint a DEKA alapállása, hogy az Orbán-rendszert meg kell szüntetni és ehhez az kell, hogy Orbán lemondjon. Vagy menesszék.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

fing

Válaszok:
kalotaszeg | 2015. január 26. 18:53

Kérem, hogy menj el, a többi, hozzád hasonló senkivel. Kérem, hogy Obama, Hollande, Merkel, Juncker,Fico, Poroshenko, Ponta, mind-mind menjen el.

Miért? Mert én kérem tőlük. A többit meg beszéljék meg a szavazóikkal...

Kérem, hogy menj el, a többi, hozzád hasonló senkivel. Kérem, hogy Obama, Hollande, Merkel, Juncker,Fico, Poroshenko, Ponta, mind-mind menjen el.

Miért? Mert én kérem tőlük. A többit meg beszéljék meg a szavazóikkal...

Nem az kell, hogy lemondjon vagy menesszék, mert ez nem demokratikus, hanem az kell, hogy választáson legyőzzék. Aki nem így gondolja, az nem demokrata.

Ami pedig Lendvait és Kovácsot illeti, lehet őket nem szeretni, jogosan azt gondolni, hogy a "szovjet" diktatúra idején karrierista kollaboránsok voltak, de aligha lehet kétségbe vonni, hogy a rendszerváltozás után ők voltak az MSZP legtehetségesebb és legintellektuálisabb politikusai. Márpedig a politikához jó képességű politikusok is kellenek, nemcsak "aktivisták". Az ún. baloldal jelenlegi állapotában ez különösen szembeszökő tanulság.

Kicsikéim! Tanuljátok már már végre, hogy "meneszteni" egy demokratikus országban, miniszterelnököt, és kormányát, csak a választóknak van joga! Minden egyéb megoldás, az puccs! A lemondás még egy lehetőség, de miért drágáim? A két szép szemetekért?
Csak úgy emlékeztetőül. Az elmúlt választás nyolc hónapja volt.
A következő 2018-ban lesz. Addig nyugi, mert nagyon kifárasztjátok magatokat!

Kedves Réka ! Kér egy kis csokit?...

De ha nem gondolják komolyan, akkor minek röhögtetik ki magukat ilyen bárgyú szövegekkel?
Orbán kormányzása, és kormánya sem a tökély, de mindez nem ad okot arra, hogy naponta többen, olyan hülyeségeket beszéljenek, amivel tényleg minden ellenzékinek nevezett törekvés, a kabaré műfajává válik! Még azt sem veszik észre, hogy ezzel Orbánt, és a Fideszt erősítik! Ezt csinálták 2010 előtt, majd négy éven keresztül, és úgy látom, nem tudnak elszakadni, ettől a marhaságtól ezután sem! Ők tudják!?

Ezért aztán, azt gondolják, hogy demokrácia is csak akkor van, amikor ők vezetnek! Ezért hívják magukat "demokratikus ellenzéknek", ami önmagában egy marhaság, egy demokratikus országban, ahol szabad választások vannak!

"... az kell, hogy Orbán lemondjon. Vagy menesszék." - menesszék? ez mit jelent? Felszólítás puccsra, vagy legalább is más kaparja ki számukra tűzből a gesztenyét.

A jobboldal nem mocskolta őket, csak értékelte a "hazaszeretetüket".
Nem ugyanaz!

Lássuk, mit akar az magyar nemzet:

Szabadság: szerintem az már megvan, jelen rendszeren kívül minden rendszerben szájbaverne titeket a csendőr, de most pont nem. Addig örüljetek, amíg nem jön egy új rendszer, amelyben esetleg munkatáborban köttök ki.

Egyenlőség: ilyen egyenlőek még sose voltatok, majmok. Sajnos. A faszom se akar bölcsészekkel, ingyenélő Rikárdókkal meg a többi segélyessel egyenlőnek lenni, de most ezt dobta a gép. Nemrég még el kellett menni dolgozni, ha enni is akartál, ma már ez is meg van oldva.

Testvériség: az is van, egy. Hála a jó Istennek különb ember, mint a bölcsész semmirekellő fajtátok mindösszesen. Nektek már nincs hely a családban, remélem nem gond.

Azért még csiszolgasd egy kicsit!
Nagyon primitíven adod elő a lázálmaidat!

Ne erőlködj!
Jobban jársz!

Jól elszórakoztatja magát ez a néhány barom.

B ezzeg akkor mit írtál volna, ha lánykutyára hajaz ez a régi ember új nikkel? :-)
Olyan, mint a nikkel, amiben ezer bolha twistel..

Mi lett volna?

Tiltakozásul a rendszer ellen mindenki megnéz egy Tarr Béla filmet!

Te gyárilag vagy ilyen hülye, vagy direkt?

Minek teszel fel olyan kérdéseket, amikre te magad is tudod a választ?

Untatsz.

ezek b+ tényleg nem fogják fel, hogy Lendvai Ildikóval, Kovács Lászlóval stb nemhogy nem kerekasztalozunk, de nem is mutatkozunk egy légtérben.
Az ilyen rendezvények több szavazatot szállítanak a fidesznek, mint egy rezsicsökkentés.

Donec eris felix multos numerabis amicos, tempora si fuerint, nubila solus eris.

Aranylelkem!
Eltévedtél.
Nem te vagyok!

Már megint kérdés-komplexusod van?
:D

én? :)

Még nem tudom. Kiugrom Deniával vagy péterx-el egy Békemenetre, aztán ott választok cimbit.

Nekem az a gyanúm, h. Ferge Zsuzsa munkásságától nem elválasztható az a segélyezési, felzárkóztatási rendszer, ami totálisan csődöt mondott, mert pénzt adott a nagyrészt önhibájukból nincstelen nagycsaládoknak kötelességek teljesítésének, mint a segélyezés feltételének előírása nélkül.
Egy ingyenes közoktatást nyújtó országban nem a sors keze, ha valaki nem végzi el még a 8 általánost sem és így kenyérkeresetre alkalmas szakma nélkül marad. Az sem a sors keze, ha fiatalkorúak nagyrésze gyermeket hív életre, a nincstelen kiszolgáltatottak még nagyobb számát gyarapítva. Tudomásul kell venni, h. nemcsak a szegényeknek vannak érdekei, de az ellátásukat adójukból megteremtő dolgozóknak, az életre hívott gyermekeknek is, és ezek legalább annyira méltányolandók, mint a nyomorban élő felnőttekéi.
A Medgyessy kormány első lépései között volt a családi pótlék folyósítás iskolalátogatási bizonyítványhoz kötöttségének eltörlése, azzal az indoklással, h. ez a rendelkezés megalázó az érintettekre nézve. Ezt a "nemes" együttérzést tapasztaljuk évek óta a közmunka végzéssel is, mint a segélyezés egyik feltételével kapcsolatban.
Nem csak az államnak, de a társadalom jobbmódú részének is kellene a civilizálatlanságban fölnövő kisgyermekekért többet tenni, más kérdés, h. ez kizárólag szervezetten lehetne eredményes, ha egyáltalán, mert látni kell, hogy még a kultúrkörök sem azonosak, egyelőre, nemhogy közös célokat lehetne megfogalmazni.
Ennyit a Ferge Zsuzsa féle "szegénység kutatás" eddigi eredményességéről.

Neked sem jut eszedbe, csak dumálsz. Nem fogod fel, hogy a hatalmat a megszerzett mértékben minden kormány kihasználja. Főleg úgy, hogy ezt a mértéket nem utólagos alkuval, hanem direkt szavazatokkal szerezték meg.

Soros György pénzügyi lélegeztetőgépére kötve működnek. De még az is lehet, hogy már régen abbahagynák, csak hát van még néhány tartozásuk azok felé, akik pénzelik őket. Még mindig kérnek tőlük valamit, egykori hatalmukért.

A Demokratikus Kerekasztal hasonlítani szeretne a Kerekasztal Lovagjaira akik gonoszok és varázslók ellen harcoltak.

Artúr király szerepét valószínűleg Horváth András volt adóügyes hivatalnok, Goodfriend jóbarátja játssza majd el.

A szépséges Ginevra szerepét, aki elcsábította Lancelot lovagot, valószínűleg Ferge Zsuzsára osztják majd.

A Demokratikus Kerekasztalon bor helyett demokráciát fogyasztanak majd!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés