Vizsgálatot kezdeményez a PM az MKB Bank megvásárlása miatt

2015. január 6. 12:04
A PM szerint hiba volt megvásárolni a bankot, ezért vizsgálatot kérnek az ügyben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől. A lépést azzal indokolják, hogy tavaly veszteséget termelt a bank, amelyet a kormány közpénzen tőkésít fel és értékesít, akkor az üzletből a Fidesz járna jól.

A Párbeszéd Magyarországért vizsgálatot kér a nemzeti fejlesztési minisztertől az MKB Bank megvásárlása ügyében, mert a párt szerint az komoly hiba volt. Erről Szabó Zsolt, a PM önkormányzati képviselője beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: az adásvétel alapjául szolgáló dokumentumok nyilvánosságra hozatalát követelik. 

Azt mondta, ha a tavaly veszteséget termelt bankot közpénzen tőkésítik fel és még ebben a kormányzati ciklusban értékesítik, akkor az üzletből valószínűleg a „fideszes haverok” fognak jól járni. Ha kiderül, hogy rossz döntés volt a bank megvásárlása, akkor a PM a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól kér felülvizsgálatot és az ügyészségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz – közölte az ellenzéki politikus.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés