A főrabbi bepereli a neki felmondó Schwezoffot

2015. január 5. 21:16
Beperli a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, Frölich Róbert a Budapesti Zsidó Hitközség neki felmondó ügyvezető igazgatóját, Schwezoff Dávidot, mert szerinte Schwezoff jogtalanul szüntette meg ő és felesége jogviszonyát.

Beperli a neki felmondó Schwezoff Dávidot, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatóját Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija – olvasható a főrabbi és felesége, Frölich Katalin közös nyilatkozatában. A közlemény szerint Schwezoff Dávid, mint a BZSH adminisztrációjáért felelős világi vezetője jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat. Hozzátették: a döntéssel „szemben is keresettel fognak élni az illetékes bíróságon”

A felmondás hátterében szerintük az a visszahívási kezdeményezés áll, amelyet a BZSH ügyvezető igazgatójával szemben nyújtottak be a BZSH közgyűlésének küldöttei tavaly év végén, és amelyet Frölich Róbert is aláírt. A Mazsihisz honlapján olvasható, 25 képviselő által aláírt, 2014. december 16-án benyújtott indítvány, amelyben a BZSH képviselői rendkívüli közgyűlés tizenöt napon belüli összehívását és Schwezoff Dávid azonnali visszahívását kezdeményezik. Frölich Róbert és felesége közleménye szerint a Dohány utcai zsinagóga „templomjáró közössége” hétfőn 63 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett Frölich Róbertet megerősítette a Dohány utcai zsinagóga élén.

Schwezoff Dávid hétfő délután jelentette be, hogy felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak. A közleményben olvasható indoklás szerint a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatásban többen is érintettek lehetnek.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos antiszemitizmus miatt is perli.
:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés