Ferihegyre 500 méter miatt kell matricát venni

2015. január 2. 11:10
A ferihegyi repülőtérre csak fizetős útszakaszokon lehet eljutni január elsejétől. Az ATV riportere megpróbálta kikerülni a fizetős útszakaszt, de lezárásokba és rendőrökbe botlott.

Márciusig még nem bírságolnak a matrica hiánya miatt de egy ezerötszáz forintos adminisztrációs díjat akkor is kell fizetni.

Összesen 350 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menj ki taxival, vagy busszal.
Esetleg kibaszásból menj el oda-vissza vagy tízszer, százszor. :)

Az ipszosz megkérdezhetné, hogy hányan tartanak fönn a fővárosban úgy autót, hogy csak a reptéri fizetős szakaszt használják.

Ez iskolapéldája a hatástanulmány nélküli jogalkotásnak, ha van akkor biztos rátesznek még 500 métert, hogy ne kelljen fizetni a reptéri utért, és jobban átgondolják a "Megyerei-híd" használhatóságát is.

Válaszok:
Gregorius | 2015. január 2. 12:09

"Szerinted normális dolog 500 méterért évi ötezret fizeni?"

Persze, hogy nem normális dolog. Olyan, hogy igazságos rendszer, nem létezik.

"Rögmagyar valóság."

Kb. :)

"Gondolhattam volna hogy hirtelen a tízmillió repülőutas országa leszünk.."
------------------------------------
Szellemes, de nem ez a probléma, hanem az, hogy ez megint egy hirtelen összeeszkábált intézkedés, amely azért vált szükségessé, mivel a büdzsé tervezet lezárása előtt vált nyilvánvalóvá, többek között a benzinadó megcsappanása miatt, hogy kell még lóvé.

Sajnos ez az egész még számtalan kérdést vet fel, például azt, hogy miként kell majd értelmezni az M7-es azon szakaszát, ahol a Fejér megyei szakaszon Polgárdi után Veszprém megye fűrészfogszerűen belekapkod az autópálya egyenes vonalvezetésébe.
Vajon, aki a Balaton északi partjára - nem Somogy megye felé - igyekszik, ezért a jelentéktelen, semmit sem tartalmazó pár méterért vegyen Veszprém megyére is matricát (ahol már zöld szakaszon mehetne a 71-es úton és ahol egyébként is csupán egy nagyon távoli területen van egy fizetésre kötelezett nyúlfarknyi, ki tudja ki által használt útdarab) azért, hogy ne kelljen Polgárdinál elhagynia a sztrádát??

Ez bizony, egy sokkal nagyobb probléma, ha nem is most, de az lesz áprilistól.

De a kurvaeletbe nem lehetne, hogy ELOSZOR megvizsgaljuk a helyzetet, AZTAN hozunk egy rendeletet, ahelyett hogy unortodox modon hasrautve bevezetunk valami baromsagot, MAJD megnezzuk hol anyaznak erte a legjobban, es akkor megpatkoljuk?
es nem vagyok ellenzeki.

"Mennyi kéne még? Mind?"

Sokan nem veszik észre, hogy az állam egyre több pénzt von el, egyre jobban növeli az adókat és cserébe egyre kevesebb szolgáltatást nyújt az embereknek.

"Az egri néni 14 fillérért autózik kilométerenként, egy érdi ingázó ugyanezért közel a négyszeresét fizeti. Ez mitől igazságos?"

Az igazságtalanság az, hogy az ilyesmiért egyáltalán fizetni kell.

mer eddig egy fillér útdíjat nem fizettél?...

A rendszerváltásig biztos nem. Hogy manapság az egekbe növekedett adók mellett egyy rakatt sokmindenért kell fizetni, amit valaha az állam ingyen tudott nyújtani, hát, ebből a szempontból a rendszerváltás igazi sikertörténet.

"nem szégyelled magad az előtt a gyereked előtt, akit mindenhová elvittél?"

Igen, elvittem gyerekeket mindenhová.

rosszkutya-nak igaza van. Annyit autóztam, hogy a jövedéki adón keresztül amit az államnak befizettem, elvárhatom, hogy többet szívat mindenféle útdíjakkal. Mindenesetre az autózást visszafogom, hogy megtakarítsam azt, amit különböző útdíjak, stb. címen az állambácsi kivesz a zsebemből.

Akkor fizessenek csak a külföldiek.

"nem lehet.
diszkriminál."

Ha nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt adózik és így semmivel sem járult hozzá az utak megépítéséhez, karbantartásához, akkor az mitől diszkrimináció?

"a tíz naposnak ment fel duplájára az ára."

Lehetne egynapos, illetve 24 órás is.

Ez tényleg érdekes, velem épp ez a helyzet: az ünnepek előtt utaztunk ki külföldre és hétfőn jövünk vissza. Van a reptér mellett benzinkút?

Engem inkább a folyamat aggaszt, mely már a rendszerváltás óta tart és úgy látszik nincs megálj. Adóingkból azért tartunk el hadseregnyi politikust, állami hivatalnokot, hogy azok kitalálják, hogyan lehetne az emberek zsebéből az adókon kévül kivenni még több pénzt. Egyre több állami szolgáltatást tesznek fizetőssé. Ez viszont felveti azt a kérdést, hogy akkor minek fizessük az adókat? Ha amúgy is minden állami szolgáltatást külön ki kell fizetni. Minek fizetni a jövedéki adót, az ÁFA-t, jövedelemadót, stb. Minek?

Érdemes járnod az eligazításokra!

Legalább látják az elvtársak, hogy van aki még beveszi a maszlagot.

Csak az a matek ne lenne...

Ha viszont van olyan pofátlan, hogy kétszer vagy háromszor, akkor már megszívta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés