Nem személyes ügy a Lázár-interjú

2014. december 18. 13:01

Pokorni Zoltán
MNO
Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja.

„Az alapvetően a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekintem személyes ügynek. Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja. (...)


De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már csak a fékek hiányoznak.

Az lehet, hogy Lázár "korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja" volt eddig, de ha komolyan azt hiszi, hogy a Fidesz tagjai és támogatói azért helytelenítik a fiának "családi összefogással" vásárolt lakásügyét, mert Pokorni és Kövér nyilvánosan kritizálta, s ha megvédték volna, akkor mindenki szurkolna a másik fiú mielőbbi lakásáért is - akkor teljesen meghülyült ott az élvonalban, s ideje kiadni neki az obsitot.

Az a röhely, hogy ezt akartuk a rendszerváltoztattáskor. Azt, hogy az egyenlősdi megszünjön, hogy az egyéni boldogulás ne a kapcsolatok, hanem a teljesitmény határoza meg, hogy a gyerekeink szabadságban éljenek saját döntéseik határozák meg sosukat.

Piacgazdaságot és kapitalista(magántulajdon alapuló) berendezkedés legyen az országba.

Ha valaki körbenéz a 30-40 es korosztályon mindegyik a szabadság gyermekei, tehát nem hordozzák a mult örökségét. másként látják és élik a saját napjaikat. Mások a lehetőségeik és tehetségüktől, képzettségüktől és családi hátterüktől függ az, hogy milyen életkörülményeik vannak.

Persze nehéz megemészteni az idősebbeknek ezt.

Ha körbenézünk a fiatal vállakozok, cégek mengmenjei, a pénzvilágban, és számtalan helyen pont ez a korosztály az aki viszi a primet s bizony ezáltal az anyagi lehetőségei is mások. Nincs másként a közéletben a politikában az értelmiségi holdudvarnál Sem. A szüleik által mai harmincasoknak a szülei akik szintén kihasználták a szabad vállakozás lehetőségét gyermekeiket más körülmények között nevelték és az egy természetes folyamat, hogy amit a gyerek otthonról hozott azt viszi tovább. Ha azt látta, hogy sokat dolgozik és ezáltal látható és érezhető jólétet tud biztositani magának és késöbbi családjának, akkor maga is ezen az uton jár.

Tudomásúl kell venni, hogy azok a gyerekek akik ma a derékhadat adják már más anyagi körülmények között éltek mint az előtte jártak és ez számukra egy természetes állapot. Nem értik, hogy miért kéne szégyelni bármit, mért kell álszenteskedni, mikor amit elértek nem sutyiba titokban és törvénytelenül szerezték.

Persze a fidesz szinpatizánsai, de a pártban is az a korosztály aki másként élte életét, tele tüskékkel, és a mult sebeivel nem érti a harsány szókimondó fiatal generációt. Miért lenne ez másként a politikai elitnél.

Azt gondolom, hogy leragadtak és nem is akarják igazán megérteni a kort, nemcsak ezen a területen provinciális köldöknéző, mint általában a társadalom nagyrésze.

Azt hiszem most is Orbán mondta ki azt ami evidencia, igaz neki másként jár az agya és felméri a realitásokat a kort amiben élünk. Természetes folyamatként szemléli a társadalom átalakulását és nem találja valami szörnyüségnek, ha vannak eltérő anyagi helyzetü akár fiatalok is a politikai palettán és a fidesz holdudvarban, a tagok között sőt az országos, vagy helyi szinteken akár a kormányhivatalokban is.

Ezt ki is fejtette mikor mostanság a média rápucolt a fiatal fideszekre aki meghatározó poziciókba kerültek.

Orbán felismerte, hogy itt lényegileg egy nagyon aljas politikai hecckampányról van szó amit felnagyitva és nagyobb jelentőséget tulajdonitva neki, mint ami, de az embereket lehet vele cukkolni. Arról van szó, hogy a fidesz tudatosan épitette és épiti a pártját az utánpotlást is , hogy ha nagy öregek háttérbe vonulnak fokozatosan az általuk kinevelt azonos célokkal és zsinormértéket betarva vigyék tovább a gazdasági és társadalom politikai filozófiát.

Mivel látni, hogy a baloldalon nem sikerült még hasonló szerkezetet se kialakitani az új fiatal szervezödéseknél meg Sem intelektuállisan Sem politikai kulturában Sem szervezetségbe, valamint értelmiségi háttér intézményekben akik a szakmai utánpotlást biztositaná hire hamva sincs.

Ezért kell a polgári keresztény konzervativ tehetséges nagy munkabirású utánpotlás fiatal embereket kell kilőni hátha ezzel sikerül szétverni és megbomlasztani a pártot.

Itt már csak akkor lesz korrupciómentes, tisztességes vezetés, ha a szó szoros értelmében nem lesz már semmi, amit el lehetne lopni! Kár, hogy nem tudjuk majd méltányolni, mert éhen döglik mindenki.

Lehet, hogy a legcinikusabb, de attól függetlenül, hogy kifejezetten irritál az azért "átjön" hogy van esze és munkabíró képessége. Amit elég sok szintén cinikus Lázár korosztályába tartozó párttársáról nem lehet elmondani.
Az persze nem kérdés, hogy pont attól, hogy eszes, veszélyesebb.

Mondja Pokorni ájtatosan: "csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét."

Az öreg Pedagógus Szakszervezeti funkcionárius bűzlik az önhittségtől.

Hoffman Rózsa ellen is intrikált hosszasan, keményen és nyilvánosan, azt képzelve, hogy neki mindent szabad, közben békekötésről papol álszent módon!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés