Drogteszt

Kitart a Fidesz a drogteszt bevezetése mellett

2014. december 10. 17:12
A Fidesz általános drogtesztet szeretne bevezetni a veszélyeztetett korosztályba tartozó gyermekeknél, a politikusoknál és az újságíróknál, de a gyermekek esetében ezt csak szülői beleegyezéssel lehetne elvégezni – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán Budapesten újságírókkal.

Rogán Antal elmondta: a várhatóan január végére elkészülő törvénytervezetet úgy akarják megfogalmazni, hogy minden szülőnek döntenie kelljen arról, beleegyezik-e gyermeke iskolai drogtesztjébe. Megerősítette, hogy a gyermekeknél semmilyen jogkövetkezmény nem társulhatna a szűrés eredményéhez.

Egyes kábítószereknek a szervezetben való kimutathatóságát firtató kérdésre a frakcióvezető elképzelhetőnek nevezte, hogy a tesztet előre nem ismert időpontban végezzék el. Azt is mondta egyúttal, nem szabad feladni azt a küzdelmet, hogy az úgynevezett dizájnerdrogok is utolérhetők legyenek.

Rogán Antal megismételte korábbi érvelését, amely szerint a szervezett bűnözés a drogkereskedelemből szerzi a legnagyobb jövedelmet, „gyermekeink jelenét és jövőjét leginkább a drog veszélyezteti”. S mivel Magyarországon az elmúlt években a droghasználók száma nem csökkent, a drogkereskedelem nem szorult vissza, drogpolitika helyett drogellenes politikára van szükség – mondta. Ezért döntött úgy a kormánypárti frakció – folytatta –, hogy támogatja a Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester által felvetett drogtesztet, mert azzal küzdeni lehet a szervezett bűnözés, a drogkereskedelem ellen, és meg lehet védeni vele a gyermekeket.

Emellett a tervek szerint a közhatalmat gyakorló politikusokra és az újságírókra terjedne ki az általános szűrés. Esetükben ha a drogteszt pozitív, arról értesülnie kell a nyilvánosságnak és a hatóságoknak – jelezte a frakcióvezető. Tájékoztatása szerint jelenleg zajlik az általános drogteszt bevezetésével kapcsolatos jogi munka, hogy azt hogyan lehet megvalósítani, mennyi pénzre van szükség hozzá. Rogán Antal szerint az előterjesztés nem ütközik majd az alkotmányba. A parlamenti vita – a társadalmi konzultáció után – február végén, március elején kezdődhet – tette hozzá.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..Tájékoztatása szerint jelenleg zajlik az általános drogteszt bevezetésével kapcsolatos jogi munka, hogy azt hogyan lehet megvalósítani, mennyi pénzre van szükség hozzá.."

Egy rohadt CT-re mennyit kell várni???? vagy egy csípőprotézis műtétre???? Szétesik az egészségügy, de a drogteszt a legfontosabb...

A politikusok vonatkozásában pszichiátriai szűrést kellene legelőször bevezetni.

Erről az egészről a szocializmusban "bevált" 9 óra előtt nincs alkoholárusítás című baromság jut az eszembe.

Meséld már el, hogy pl. miképp bukik majd meg a gyerek. Rárontanak az iskolában egyszercsak, hogy gyerünk pisilni?????????????

Amennyiben előre bejelentett időpontban lesz akkor előtte nem nyomják a cuccot egy hónapig és már minden ok vagy más vizeletét viszik be.

Májusban voltam tüdőszűrésen, amikor végeztem kérdeztem, hogy mikor jöhetek az eredményért, mondták, hogy július elején.

Kérdeztem, hogy akkor 1.5 hónap alatt akár meg is halhatok. Mondták, hogy ez van,kevés a pénz nagy a leterheltség "hiánycikk" az orvos, így helyben összegyűjtik a leleteket amiket azt követően átvisznek egy másik tüdőgondozóba és ott értékelik ki.


Talán lennének a drogszűrésen kívül sokkal fontosabb területek is amibe pénzt kellene invesztálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés