Egyelőre nem lesz Déli Áramlat

2014. december 1. 20:41
Az Európai Bizottság és Bulgária magatartására hivatkozva Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy jelen helyzetben Oroszország nem tudja folytatni a Déli Áramlat előkészítését. A Törökországban tárgyaló Putyin szerint a közeljövőben a Törökországban futó Kék Áramlat bővítésével lehet inkább kalkulálni.

Vlagyimir Putyin Törökországban kijelentette: a jelenlegi feltételek között nem tudja folytatni Oroszország a Déli Áramlat előkészítését – írja az Index. Putyin a lépést az Európai Bizottság elutasító magatartásával és Bulgária ingadozásával magyarázta. Utóbbi a mai napig nem adta meg az engedélyt a vezeték bolgár szakaszának megépítésére.

Az orosz elnök szerint a közeljövőben a Törökországban futó Kék Áramlat bővítésével lehet inkább kalkulálni. 

A Déli Áramlat Oroszországtól a Fekete-tengeren át Bulgárián, Szerbián, Magyarországon keresztül Észak-Olaszországig tartó gázvezeték lett volna, amelyet az Európába irányuló orosz gáz alternatív útvonalnak szántak, kikerülve Ukrajnát.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehogy Paks is sztornózva legyen.

(Sajna ennyire megbízható Putyin)

De azért kurvajó, hogy ráuszították Magyarországra a fél Uniót meg USA-t, hadd menjen a szájkarate, aztán meg bejelentik, hogy stornó.

Moszkva 2015.január 1-től 6 százalékkal csökkenti a Törökországba szállítandó gáz árát. A kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok volumenét a mai 33 milliárdról 2020-ig 100 milliárd dollárra növelik.

Az oroszok készek kielégíteni Törökország növekvő energia igényeit, így három milliárd köbméterrel növelik a szállítást, s egyben bővítik a vezetéket is.

Megvitatták a szíriai és ukrán helyzetet is, de török részről kijelentették, hogy e kérdésben nem várható közeledés, de mindez semmilyen formában nem befolyásolja a török-orosz kétoldalú kapcsolatokat.

Mondhatnánk azt is, hogy a törökök csak a nemzeti érdekeiket nézik.

S valóban Putyin bejelentette, hogy a jelenlegi helyzetben nem vállalható a Déli-Áramlat megépítése.

Oroszország számára egy dolláros olajár esés 1.7 milliárd dollár veszteséget indukál. Oroszország tényleg nehéz helyzetbe került.

Ma Moszkvában az ellenzék szervezésében négyezer orvos tüntetett az egészségügyi reform ellen. Csak Moszkvában a 65 kórházból 25 bezárását tervezik, s 7.000 orvost fognak az utcára tenni.

Az sem véletlen, hogy az EBRD bejelentette, finanszírozni fogják az ukrán gázvezetékrendszer felújítását. Az ukrán vezetékrendszert birtokló cég elnökségében ül ugye Biden alelnök egyik fia.

A németek vidáman boldogulnak a saját orosz gázvezetékükkel, az ugye konform az EU előírásaival, csak a kelet-közép és dél-európai régió számára diverzifikációs lehetőséget nyújtó Déli-Áramlat a tiltott gyümölcs.

A bolgárok, a románok, a magyarok, a balkániak, az olaszok majd rá lesznek kötve az amerikai palagáz lélegeztető csövére. A csapot majd nem Moszkvában, hanem Washingtonban fogják kezelni, meg az árakat is. Kiiktatva minden konkurenciát.

Minden minden az áldott európai népek érdekében történik, köszönjük, hogy gondolsz ránk Amerika! Mert ugye azért dolgoznak az amerikai barátaink,azért döntik be Oroszországot, hogy a drága orosz kőolaj és földgáz helyett behozzák az olcsó amerikai palagázt és kőolajat, s ezáltal olyan versenyképessé tegyék a gazdaságot, mint most teszik az USA-ban.

Itt lesz az igazi Amerika! Az igazi jólét, az olcsó autó - az USA-ban a mostani áresés egy család számára csak az autó esetében évi 600 dollár megtakarítást eredményezhet - , ide jönnek a beruházások. Az USA ehhez az európai gazdasági fellendüléshez készíti elő a talajt hűséges szövetségesei számára.

Lesz még valaki, aki ezután meg meri kérdőjelezni az amerikaiak jó szándékát?

Na akkor jöjjön az a kurva amcsi palagáz!

Kíváncsi vagyok a "bezzeg" amcsik mennyire fognak visszaélni a helyzettel.

Amerika az amerikaiaké, Európa az amerikaiké...a faszom nem kéne esetleg?

Csak a félcédulásoknak, akik félmondatokat olvasnak el.

"Putyin a lépést az Európai Bizottság elutasító magatartásával és Bulgária ingadozásával magyarázta. Utóbbi a mai napig nem adta meg az engedélyt a vezeték bolgár szakaszának megépítésére."

Kiemelve:

Európai Bizottság elutasító magatartása
Bulgária a mai napig nem adta meg az engedélyt a vezeték bolgár szakaszának megépítésére.

Az USA EU segédlettel megcsinálta. Sebaj, majd a vasárnap savanyított USA áruházláncokban vásároljuk a kannás cseppfolyós palagázt. ;-)

Majd a 80 éves öregasszony lemegy a panelből az erdőbe fáért, aztán otthon a szoba közepén begyújtja, nem kell parázni!!!!

Jójó, de akkor is ilyen megértő legyél, ha drágább lesz a gáz.

lol?
miért akarnának, ha elérték a céljukat?

Putyin azt lépte, amit lépnie kellett. Boldoguljunk nélküle, ha az Ukrajnán áthaladó amerikai befolyás alá kerülő tranzitvezetéken vagy jön a gáz, vagy nem. Az amerikai alelnök fia rajta tartja a kezét. Ha az ukránok lenyúlják a nekünk érkező gázt, akkor majd melegítsen minket a liberális demokrácia gondolata.

Európa megint hülye volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés