Hollandia: tüntettek a „rasszista” Fekete Péter ellen

2014. november 16. 14:56
Rasszistának tartják a tüntetők azt a holland hagyományt, hogy a Mikulás kísérője Fekete Péter.

Hatvan a Mikulás érkezését megzavaró ellentüntetőt vettek őrizetbe a hollandiai Gouda városában szombaton.

 
Az ellentüntetőknek nem a Télapóval volt bajuk, hanem az őt Hollandiában hagyományosan kísérő Fekete Péterrel. A fiúcska szerintük egy rasszista karikatúra.
 
Régóta tart a Fekete Péter-vita az országban, pedig bíróság sem hajlandó betiltani a fekete arcú mikuláskísérőt. Ennek ellenére évről évre tüntetnek ellene, főként a színesbőrűek.
 
„Csak a feketére festett arc ellen tiltakozom. Ennyi. Ne legyen fekete az arca” – mondta egy nő.
 
„Azért jöttem ide, hogy megmutassam, hogy mi, az egykori rabszolgák leszármazottai, akiket már annyiszor megtiport Hollandia, többé nem értünk egyet azzal, hogy idejöjjön háromszáz fekete rabszolgának kinéző gyerek a Mikulás oldalán” – nyilatkozta egy férfi.

„Mindazoknak, akiknek bajuk van Fekete Péterrel azt mondom, ez a hagyományunk része, szálljanak le róla. Nekünk nem lehetnek hagyományaink?” – kérdezte egy fehérbőrű nő.
 
A tüntetés alatt családok százai vártak a Télapó érkezésére.
 
A kezdődő Mikulás-szezont a sajtjáról ismert városban a megbékélés jegyében hirdették meg, és a Fekete Péterek mellett sárga arcú Sajt Péterek is megjelentek a tömegben.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon Európa annyira el van szállva önön nagyságától, hogy inkább öngyilkos lesz, vagy feladja elveit, és megmenti magát a pusztulástól?
Tehát lövetni fog, vagy inkább elmenekül?

Én csak elégedetten fogok mosolyogni, mikor látom a hírekben, hogy a muszlim hordák lángokba borítják a nagyobb nyugat-európai városokat.:))

Liberalizmusnak is nevezhetjük, de inkább arról van szó, hogy a gazdag Nyugat már nem munkamániás, kell az olcsó munkaerő a nemszeretem munkához és ez még nem a vége.

es arrol ki tehet, hogy ugyanonnan indulva Europa gyorsan fejlodott Afrikaban meg a fak alatt heveresztek?

Talan csak nem az, hogy a feketek lustak meg nezni is?

Agyukra megy a jólét...Hasonló ahhoz, mint amikor az amerikai (?) jogszabályokba mindenüvé, ahol a "He" szerepelt, betették mellé a "She"-t is. (hímnem/nőnem)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés