Tényleg kint volt a Békemeneten az amerikai ügyvivő

2014. november 5. 14:32
Többen támadták kormányoldalról André Goodfriendet, miután a Népszabadság fotósa lencsevégre kapta az internetadó elleni tüntetésen. Goodfriend akkor azt mondta: szokta járni a várost, volt kint Békemeneten is. Pár napja ezt bizonyítandó fotót is töltött fel a Twitterre, ráadásul még Habonynak is odabökött egyet.

Kisebb botrányt kavart az internetadó elleni első tüntetés után, hogy a menetben a Népszabadság fotósa kiszúrta André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ügyvivőjét. Goodfriend feltűnését például Orbán Viktor nemzetközi szóvivője, Kovács Zoltán kommentálta a Twitteren: „Kóstolgatjuk a hangulatot, André?! (#Goodfriend) #netado egy MSZP és »liberálisok« szervezte demonstráción? Követségi ügyvivőként? Érdekes. He?” Az amerikai ügyvivő Kovács Zoltánnak válaszolva elmondta, hogy szokása kijárni a tüntetésekre, így volt Békemeneten is, de később azt is elárulta, hogy a Horthy-mellszobor leleplezésén is részt vett.

Bayer Zsolt publicista indulatos véleménycikkben reagálva azt mondta: „nyilván hazugság”, hogy részt vett volna a kormánypárti rendezvényen Goodfriend, majd azt is hozzátette, hogy egyébként sincs ott semmi keresnivalója. Ezután még meg is fenyegette az ügyvivőt, miszerint: „remélem, a következő Békemeneten már nem lesz Magyarországon, de ha esetleg mégis, ne merészeljen kilátogatni, mert hátha felismerik”. Goodfriendet ezután Bayer Zsolt is, Deutsch Tamás is CIA-ügynökként azonosította.

Goodfriend az egyik twitterező kérésére előkereste a képeket, melyek az egyik Békemeneten készültek róla, ez látható fent. Az amerikai ügyvivő feltehetően Habony Árpádra utalt, mikor a következő szöveggel megosztotta a képet: „Foghattam volna egy aznapi újságot… mindenesetre, ahogy mondtam megpróbálom a magyar hétköznapok teljes spektrumát megfigyelni”. Habony október 29-én egy aznapi Wall Street Journalt fogva igyekezett bizonyítani, hogy Washingtonban van, tehát beutazhat az Amerikai Egyesült Államokba.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szegény Denia. Hát ez sem jött be.

inkább sajnálom. Ennyi melót belefeccölni abba, hogy hülyét csináljon magából. Egyszerűbb lenne, ha feltenne egy bohócsipkát, és kiállna az Oktogonra.

Érdekes, mindenki háttal áll neki.

Most ezt hogy érted?
A Békemenet szervezői nem győzik hangsúlyozni, hogy ők civilek (vagy még inkább ők "A CIVILEK")
a netadó ellen tüntetők szintén civilek.
Akkor most hol itt a pártpolitika?
Az, hogy akárki fejében minden kritikus/támogató megmozdulás csakis politikai szervezethez kötődő lehet az szomorú- még akkor is, ha a politikusok valóban megpróbálnak "ráülni" a civil kezdeményezésekre.

És milyen zavart szított a meneteden? Nem mondta, hogy éljen a Párt?

Eddig körömszakadtáig tagadtátok, hogy ott volt, most meg kiderül, hogy zavart keltett? Nehéz lehet az életetek.

bszorkányos, hogy még a fotosophoz is ennyire értesz. :)

Egy igazi polihisztor vagy: nincsen olyan terület, ahol ne lennél képes hülyét csinálni magadból.

Csoda, hogy ennyi időt tartott odamontírozni valakik jóbarátját!

Jaj, de kígyó?? :)

Ez vmi szleng? Életemben nem hallottam.

Szerinted az pártpolitika, hogy elmegy a Békamenetre és más tüntetésekre? Szerintem más külképviseletek tagjai is ott vannak, csak ők nem ismertek ennyire.

Ez tűrhetetlen, hoyg részt vett egy békemeneten, mondjon le, támogatja itt a fideszt a baloldal ellen, ez türhetetlen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés