Kövér: Nincs erkölcsi fölénye Nyugat-Európának

2014. október 27. 09:04

„Nincs valamiféle morális fölénye senkinek sem Nyugat-Európában, hogy megmondja, hogy elmagyarázhassa nekünk, hogy hogyan kell demokrataként viselkedni” – mondta Kövér László.

„Ha valaki tőlünk nyugatabbra komolyan veszi a demokráciát, akkor most már abba kellene hagyni a verbális hidegháborút” – mondta Kövér László a Hír TV Magyarország élőben című műsorának különkiadásában.

Az Országgyűlés elnöke szerint a Nyugat hiába folytat az ország ellen verbális hidegháborút, senki nem szabhatja meg Magyarországnak, hogyan éljen. Kövér László a Magyarország élőben különkiadásában arról beszélt, a magyar származású amerikai politológus, Charles Gáti már 2010 után kijelentette, Magyarország kormányát meg kell buktatni. Kövér szerint egyértelmű, sokan még ma is úgy gondolkoznak, ha nem a baloldal van hatalmon, akkor nincs is demokrácia.

Charles Gáti hivatalosan nem része az amerikai külügyi előkészítő apparátusnak, informálisan azonban nagyon bensőséges viszonyt ápol a Clinton-adminisztráció tagjaival, ezért, amit ő ott megfogalmazott egyfajta informális fenyegetésként, azt most az amerikai külügyminisztérium hivatalos vagy félhivatalos politikájává teszi” – vélekedett Kövér László. 

 
Kövér azt mondta, Magyarországnak továbbra is saját érdekeit kell érvényesítenie az Európai Unióban, akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. A házelnök szerint Magyarországnak ugyan vannak szövetségesei, akikre tisztelettel tekint, de ahogy már 1956-ban is világossá vált, a magyarok sosem viselték el, hogy egy idegen hatalom diktáljon.
 
„Nincs valamiféle morális fölénye senkinek sem Nyugat-Európában, hogy megmondja, hogy elmagyarázhassa nekünk, hogy hogyan kell demokrataként viselkedni. Mi elég sokat tettünk Európa szabadságáért, elég nagy árat fizettünk azokért a valóban európai értékekért, amelyekre szeretnénk a jövőnket alapozni, és ezért senkitől a kioktatást nem vagyunk hajlandóak ezentúl elviselni, legalábbis én azt gondolom, hogy így kellene viselkednünk” – mondta Kövér László.
 
Kövér László egy korábbi interjúra reagálva a Hír TV stúdiójában úgy nyilatkozott, soha nem állította azt, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, de véleménye szerint Brüsszel nem diktálhat úgy az unió tagországainak, mint évtizedekkel ezelőtt Moszkva tette.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/76617

Ajánljuk még a témában