Kövér: Nincs erkölcsi fölénye Nyugat-Európának

2014. október 27. 9:04
„Nincs valamiféle morális fölénye senkinek sem Nyugat-Európában, hogy megmondja, hogy elmagyarázhassa nekünk, hogy hogyan kell demokrataként viselkedni” – mondta Kövér László.

„Ha valaki tőlünk nyugatabbra komolyan veszi a demokráciát, akkor most már abba kellene hagyni a verbális hidegháborút” – mondta Kövér László a Hír TV Magyarország élőben című műsorának különkiadásában.

Az Országgyűlés elnöke szerint a Nyugat hiába folytat az ország ellen verbális hidegháborút, senki nem szabhatja meg Magyarországnak, hogyan éljen. Kövér László a Magyarország élőben különkiadásában arról beszélt, a magyar származású amerikai politológus, Charles Gáti már 2010 után kijelentette, Magyarország kormányát meg kell buktatni. Kövér szerint egyértelmű, sokan még ma is úgy gondolkoznak, ha nem a baloldal van hatalmon, akkor nincs is demokrácia.

Charles Gáti hivatalosan nem része az amerikai külügyi előkészítő apparátusnak, informálisan azonban nagyon bensőséges viszonyt ápol a Clinton-adminisztráció tagjaival, ezért, amit ő ott megfogalmazott egyfajta informális fenyegetésként, azt most az amerikai külügyminisztérium hivatalos vagy félhivatalos politikájává teszi” – vélekedett Kövér László. 

 
Kövér azt mondta, Magyarországnak továbbra is saját érdekeit kell érvényesítenie az Európai Unióban, akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. A házelnök szerint Magyarországnak ugyan vannak szövetségesei, akikre tisztelettel tekint, de ahogy már 1956-ban is világossá vált, a magyarok sosem viselték el, hogy egy idegen hatalom diktáljon.
 
„Nincs valamiféle morális fölénye senkinek sem Nyugat-Európában, hogy megmondja, hogy elmagyarázhassa nekünk, hogy hogyan kell demokrataként viselkedni. Mi elég sokat tettünk Európa szabadságáért, elég nagy árat fizettünk azokért a valóban európai értékekért, amelyekre szeretnénk a jövőnket alapozni, és ezért senkitől a kioktatást nem vagyunk hajlandóak ezentúl elviselni, legalábbis én azt gondolom, hogy így kellene viselkednünk” – mondta Kövér László.
 
Kövér László egy korábbi interjúra reagálva a Hír TV stúdiójában úgy nyilatkozott, soha nem állította azt, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, de véleménye szerint Brüsszel nem diktálhat úgy az unió tagországainak, mint évtizedekkel ezelőtt Moszkva tette.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt 2006 és a tegnapi nap között némi különbség... Hiányoztak a lángoló autók és betört kirakatok. Ja, és a fidesz székház sem kapott lángra...

Most pedig pont a NAV-os korrupció miatt (ami erősen gazdasági történet) van nyomás a kormányon.

Egyébként vicces olvasni és hallgatni, ahogy egy komcsiból lett "fiatal demokrata" hadovál az erkölcsről! :)

"...tevőlegesen hozzájárultak Magyarország ismételt szovjet lerohanásához. Halottak ezrei..." - Ja, az amcsik a hibásak, nem a maihoz kísértetiesen hasonlító "magyar" politikai elit és a szovjetek. Őket is a CIA irányította gondolom...

Amúgy tök bírom, hogy te beszélsz naivitásról, amikor mindent rágás nélkül benyelsz, amit orbánék a szádba tolnak... :)

Eszed tokja. Csak próbáljátok el kenni a dolgot, jó szokásotokhoz méltón. Beállítani úgy, mintha a Pártot és az országot támadná a "Nyugat". Teljesen úgy, mint annak idején a nyilasok vagy a kommunisták.
100 év alatt hanyadszor akarjátok beetetni (1919, 1932, 1944, 1949...) a népet ezzel és még hányszor akarjátok velünk megfizetettni az árát?

Egyrészt én tudom, hogy kövér (kisbetűvelja) mit mondott, mert meghallgattam és el is olvastam. Igen, azt az utolsó mondatot is. Nem ez a bajom vele.
"Pusztán" az a bajom vele, hogy hiteltelen a muki, amikor erkölcsről papol, sőt, kioktat bárkit is róla. Kb. mint Demszky korrupció-ellenes molinóval.

(Mellesleg nekem úgy rémlik, hogy a szovjetek erős "magyar, baráti" hívószóra jöttek be, nem csak úgy erre tévedtek...)

De mellesleg nem igazán figyelnek "odafent": az ország kb. 2/3-a mondott valamit az elmúlt fél év választásaival...

"véleménye szerint Brüsszel nem diktálhat úgy az unió tagországainak, mint évtizedekkel ezelőtt Moszkva tette"

Nem is ugy diktal, sokkal durvabban es leplezetlenebbul teszi.
Moszkvabol legalabb arra vettek a faradsagot hogy a latszatot betartsak, nem a Pravda hasabjain uzentek meg megalaazoan a budapesti kormany velemenyet, hanem fogtak a piros telefont es azon szoltak le, hogy legalabb a jonep fele a szinhazat el lehessen jatszani.
Most meg ennyi tiszteletet se tanusitanak.

Néha teljesen mindegy, de amig ez a gondolkodás, hoyg ebben az idétlen országban, ahol él 10 millió ember, nincs egy aki akár jobb is lehetne, vagy csak nemzetibb, vagy inkább népéért lenne?

új frontot nyitottál?

megint kevered a szezont sámlival, de mindegy, te mindehez értesz, és mindenkinél jobban..és tiéd az utolsó szó

vicc vagy

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés