A NATO sem ismeri el a krími választások eredményét

2014. szeptember 16. 14:43
Washington után a NATO-főtitkár is leszögezte: a szervezet nem ismeri el a vasárnapi krími választások eredményét. Rasmussen egyben felszólította Oroszországot, hogy állítsa vissza a Krím jogi helyzetét, az annektálást ugyanis a NATO nem ismeri el.

A NATO nem ismeri el az Ukrajna részét képező Krími Autonóm Köztársaságban vasárnap megtartott választások eredményét – szögezte le kedden Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára. A politikus Brüsszelben kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy az észak-atlanti szövetség továbbra is elítéli és törvénytelennek tartja a Krím-félsziget elcsatolását Ukrajnától. Rámutatott, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jogot az Ukrajna északi részén folytatott destabilizációs tevékenységével.

Rasmussen a NATO nevében felszólította Oroszországot, hogy állítsa vissza a Krím jogi helyzetét, mert annak jogtalan annektálását sem most, sem a későbbiekben nem ismerik majd el. Hangsúlyozta, hogy a szövetség támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül.

Az Amerikai Egyesült Államok hétfőn közölte, hogy nem ismeri el a vasárnapi krími választások eredményét.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

es egy katonai szervezetnek ehhez mi a fasz koze van?

amugy meg az hogy az usa nem ismeri el, az egy hir. Felesleges minden droton rangatott fiokszervezet (nato, eu, egyeb szolgak) nyilatkozatait egyenkent lehozni.

Nyilván a NATO tagállamokról van szó.

Szerinted tényleg nem egyeztettek a tagállamokkal?
Ilyet anno az oroszok csináltak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés