Szigorítana a menekültpolitikán a Jobbik

2014. augusztus 13. 15:20
Hegedűs Lorántné szerint el kell gondolkodni az önellátó táborok megvalósításáról, szigorúbb befogadó politika szükséges és meg kell erősíteni az egészségügyi szűréseket „mielőtt az első ebolás átlépi a zöldhatárt”.

A Jobbik a menekültügyi politika szigorítását szorgalmazza. Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint egy év alatt kilencszeresére nőtt a Magyarországon menedéket kérők száma. Ennek okaként a Európai Unió Magyarországra gyakorolt nyomását, az ezen elvárásoknak való megfelelést és az „egykori SZDSZ” által meghonosított menekültügyi politikát nevezte meg, megjegyezve: ma egy menekültnek csak joga lehet, kötelezettsége nem.

A jobbikos politikus a problémák közé sorolta, hogy a helyzet kezelése jelentős anyagi teher az országnak, a nyílt menekülttáborok környezetében pedig romlik a közbiztonság, elmaradnak beruházások, esnek az ingatlanárak. Hegedűs Lorántné szavai szerint jelentős egészségügyi kockázatot jelent, hogy a táborokban nem megoldott a megfelelő ellátás, a szűrés pedig nem kellő mértékű.

A Jobbik azt követeli a menekültügyi hatóságoktól, hogy mutassanak be valós helyzetképet, a kormány pedig vizsgáltassa felül az uniós kötelezettségeket. A képviselő az étkezésről, szállásról, zsebpénzről és integrációs támogatásról azt mondta: ez több mint ami elvárható. Azt hangoztatta: el kell gondolkodni az önellátó táborok megvalósításáról, szigorúbb befogadó politika szükséges és meg kell erősíteni az egészségügyi szűréseket „mielőtt az első ebolás átlépi a zöldhatárt”.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne a tuneteket kezeljek, hanem az okokat!

Eros, rendesen ellenorzott hatart! A rosseb megette ha mar bejutott, akkor mar menekult, azt kell megakadalyozni, hogy be tudjon lepni az orszagba.

Buta, mint a föld. Meg mint a férje.

Ugye nem gondolod, hogy HL-nének bármiféle konkrét szándéka, pláne épeszű javaslata lenne a menekültügy kezelésére? Ezek a sajtónyilatkozatok a Tunyacsáooknak szólnak. Lehet rá tapsolni, és azt az illúziót kelti, hogy a jobbik egy kemény, tökös párt, és dolgozik. Egy hét múlva majd jön egy hasonlóan hangzatos, ugyanennyire primitív nyilatkozat egy másik témában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés