Glattfelder többet spórolt Brüsszelben, mint amennyit keresett

2014. augusztus 5. 11:04
Glattfelder Béla tíz évig volt a Fidesz EP-képviselője, ez idő alatt 220 millió forintot tett félre: többet, mint amennyit keresett. A politikus – aki legutóbb az akác állítólagos kiirtása körüli viták kapcsán szerepelt a sajtóban – Brüsszelből hazatérve jelenleg államtitkári pozíciót visel a nemzetgazdasági tárcánál.

Glattfelder Béla 2004 óta volt a Fidesz EP-képviselője, és ez idő alatt több pénzt tett félre, mint amennyit keresett – tudta meg a Blikk. Az új EP-ciklusban már nem lesz képviselő Glattfelder, hanem május óta a nemzetgazdasági tárcánál visel államtitkári pozíciót. A vagyonbevallása szerint 223 millió forint megtakarítása van. Mindezt csaknem teljes mértékben brüsszeli tartózkodása alapján halmozta fel, hiszen mielőtt kiment, 2003-as vagyonbevallása szerint csak 3,6 milliója volt. A Blikk szerint ekkora vagyont még akkor sem tudott volna gyűjteni EP-képviselőként, ha a teljes fizetését félreteszi, ugyanis Glattfelder tíz év alatt nagyjából 183 millió forintnak megfelelő eurót kereshetett.

A lap rámutat: a politikus az EP-képviselőként tett pénzügyi érdekeltségi nyilatkozatában azt írja, hogy nincsenek gazdasági érdekeltségei és sehonnan nem kap havi ötszáz eurónál több pénzt.

Glattfeldernek nem csak pénze, de földje is van, összesen több mint 140 hektár országszerte, ebből 60 hektárnyi erdőt szintén EP-képviselősége alatt szerzett. A politikus legutóbb a tavaszi akácharcban tűnt fel a szélesebb nyilvánosság előtt, mikor felmerült, hogy a Bizottság fel akar lépni az agresszíven terjedő fajok, köztük esetleg az – egyébként jelentős gazdasági hasznot hozó – akác ellen.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ügyesen fektetett be (részvények, alapok stb.), akkor nem kizárt, hogy ennyi idő alatt megduplázta a pénzét..

Van még ott az általános költségtérítés is. Meg az is lehet, hogy a felesége jövedelméből húzták meg magukat.

Már megint meggyanúsítunk valakit bármiféle bizonyíték nélkül. Lopott? Csalt? Hamisított? Nem. A családjának nem lehet más jövedelme?

Na, ennyit erről.

Glattfelder Gyula csanádi püspök leszármazottja.

És a család jövedelmei az ő megtakarítását növelték? Hihető. (NEM!)

Lopott? Csalt? Hamisított? Ki tudja? Te tudod, honnan van neki a sok pénze?

Választási kampány van, turbófokozatra kapcsolt a balliberális lejáratókampány.

Jol tud sporolni, na. O meg a 47ezerbol is kijonne, azt mondom adjuk meg neki ezt a lehetoseget.

Kezdjük ott, hogy Glattfelder nem sumákolt, nem hamisított és nem hazudott. A Blikk csak azért írhat most erről, mert Glattfelder mindent bevallott a vagyonnyilatkozatában. Akár el is titkolhatta volna a vagyonát, mint pl. Simon, de ő mindent bevallott.

Azt írja a Blikk "2003-ban még mindössze 3,6 millió forintos megtakarítást tüntetett fel,", csakhogy a világhálón elérhető 2003 februári vagyonnyilatkozata szerint 57.000 ft (MOL Rt. törzsrészvény), 1.111.018 ft (OTP Optima), számlán lévő pénz; 2.199.368 + 327.000 ft

Glattfelder nem sumákolt, nem hamisított és nem hazudott. A Blikk csak azért írhat most erről, mert Glattfelder mindent bevallott a vagyonnyilatkozatában. Akár el is titkolhatta volna a vagyonát, mint pl. Simon, de ő mindent bevallott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés