A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak (2014)

2021. április 16. 21:14

Nyílt levél Köves Slomónak.

2021. április 16. 21:14
Jakab Péter
Jakab Péter

Tisztelt Köves Slomó!

Leveléből az derült ki számomra, hogy valójában nem értem aggódik - erre nincs is szükség -, hanem egy Ön által is képviselt hazug nézetért, ami az Ön szeme előtt omlik össze: a Jobbik nem antiszemita párt! Sőt, ma a Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tett alapján tesz különbséget ember és ember között. Mi vagyunk az egyetlen párt, amely nem biztosít bőrszín alapján előjogokat senkinek sem. Mi képviseljük a valódi esélyegyenlőséget, amikor azt mondjuk: a törvény mindenkire egyformán vonatkozik etnikai hovatartozástól függetlenül.

Tisztelt Köves Slomó!

Ön távol a miskolci számozott utcáktól azt állítja, hogy a Jobbik a szegényeket akarja kikergetni Miskolcról. Téved. A Jobbik az igényteleneket akarja igényessé tenni, mert ezt várják el a ma még semmibe vett törvényeink. Akik ebben nem partnerek, azoknak valóban nincs keresnivalójuk nálunk, így Ön nyugodtan befogadja őket, hogy megismerhesse a bennük rejlő „értékeket.

Ön azt állítja, a Jobbik összeírná a zsidókat, így engem is. Téved, többszörösen is. Magyar vagyok, és magyar állampolgár. Csak magyar. A Jobbik nem a zsidókat, hanem a kettős állampolgárokat akarja összeírni, hiszen egy képviselő nem szolgálhat két hazát. De ezt Ön is tudja, hiszen így van ez az izraeli Knesszetben is.

Ön azt állítja, hogy a Jobbik vezette be a származás szerinti kollektív bűnösség elvét. Ismét téved! A Jobbik soha nem állította, hogy akár a cigányság, akár más etnikum egésze mélyigénytelen, a bal- és jobbliberális véleményformálók mégis mindig a cigányság egészére asszociálnak ezen kijelentés hallatán. Ezt kérje számon rajtuk! A Jobbik a kollektív bűnösség elvét mélységesen elítéli, így elítéljük azt is, hogy a zsidó megmondóemberek a magyar nemzet egészét teszik felelőssé a zsidó holokausztért, elvárva azt, hogy honfitársaink olyan bűnökért is bűnhődjenek, amelyeket nem követtek el, sőt nem is éltek akkor, amikor azokat elkövették. Az én dédapámat nem a magyar nemzet ölte meg, hanem egyes emberek, akik ha máshol nem, az isteni ítélőszék előtt elnyerték méltó büntetésüket.

Büszkén vállaltam a Jobbik felkérését, mert évek óta tagja és önkormányzati képviselője vagyok ennek a közösségnek, és biztosan tudom, hogy ez a párt hozhatja el a szebb jövőt Magyarország számára. És ebben a szebb jövőben természetesen helye van minden tisztességes állampolgárnak származástól függetlenül. Ellenben mondok én valamit Önnek mint zsidó felmenőkkel rendelkező magyar ember: itt lenne végre az ideje annak is, hogy a magyarországi zsidóság és különösen annak vezető rétege magába szálljon. A szüntelen vádaskodás, önsajnáltatás és a magyarság megvetése helyett végre elgondolkodhatna, hogyan jutott oda és abban milyen saját felelőssége van, hogy önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal, vagyis azzal a politikával, amely rendre beletapos a magyarság érdekeibe és értékeibe. Ha ezt a kérdést végre feltenné és őszintén tenné fel egy zsidó vezető ? Nos, az lenne az első érdemi lépés a megbékélés felé.

Egyben egyetértek Önnel: minden ember csakis a maga tetteiért és cselekedeteiért felel. Éppen ezért ha az Ön döntéseit nem egzisztenciális, hanem erkölcsi szempontok határozzák meg, Ön is egyet kell, hogy értsen velem abban: nincs helye a kollektív felelősség kettős mércéjének. A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Se bűnbánattal, se jóvátétellel. Ha Ön nem így gondolja, akkor én is aggódom. Egyszerű honpolgárként. Magyarként a magyarokért.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje

(Sajtóközlemény)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 18. 08:01
Köves elgondolkodhat mindazon amitr irtak neki és legfőbbképpen azon, hogy melyik oldalon áll. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a magyar nemzet nem tartozik a zsidóságnak, mivel a magyar nemzet része volt a nyilas párt is, és ha Hitler nyert volna, bizony a magyar nemzet más irányba tartana most.
Csacsicska Tamás
2021. április 18. 04:01
Na, a mandiner is egy kalap... Főcimként nyilvánosságra hoz egy 2014-ben (tehát 7 éve) írt levelet anélkül, hogy egy hanggal is jelezné, ez a levél nem 2021-ben készült. Ez fideszes hírhamisítás, szaros propaganda. Ettől függetlenül Jakab 7 évvel ezelőtti írásával több ponton sem értek egyet. Talán akkor nyugodna meg a lelkem, ha a mandiner (igen, így kisbetűvel, szándékosan) ugyancsak főcimként hozna le néhány egykori orbán idézetet. Ha nem tiltanak ki innen az ideges cenzorok, akkor ezt meg fogom várni.
villogókékfog
2021. április 17. 13:53
Viccese lenne, hogyha ez a gerinctelen féreg Lipótmező egyik szárnyában tanyázna sleppjével. De ez egy miniszterelnök-jelölt...
szarcsi1
2021. április 17. 13:42
Jakab kicsit kizökkent a folyamatos gyurcsány kottája szerinti játszásból. Vissza a gyökerekhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik