A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak (2014)

2021. április 16. 21:14

Jakab Péter
Nyílt levél Köves Slomónak.

Tisztelt Köves Slomó!

Leveléből az derült ki számomra, hogy valójában nem értem aggódik - erre nincs is szükség -, hanem egy Ön által is képviselt hazug nézetért, ami az Ön szeme előtt omlik össze: a Jobbik nem antiszemita párt! Sőt, ma a Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tett alapján tesz különbséget ember és ember között. Mi vagyunk az egyetlen párt, amely nem biztosít bőrszín alapján előjogokat senkinek sem. Mi képviseljük a valódi esélyegyenlőséget, amikor azt mondjuk: a törvény mindenkire egyformán vonatkozik etnikai hovatartozástól függetlenül.

Tisztelt Köves Slomó!

Ön távol a miskolci számozott utcáktól azt állítja, hogy a Jobbik a szegényeket akarja kikergetni Miskolcról. Téved. A Jobbik az igényteleneket akarja igényessé tenni, mert ezt várják el a ma még semmibe vett törvényeink. Akik ebben nem partnerek, azoknak valóban nincs keresnivalójuk nálunk, így Ön nyugodtan befogadja őket, hogy megismerhesse a bennük rejlő „értékeket.

Ön azt állítja, a Jobbik összeírná a zsidókat, így engem is. Téved, többszörösen is. Magyar vagyok, és magyar állampolgár. Csak magyar. A Jobbik nem a zsidókat, hanem a kettős állampolgárokat akarja összeírni, hiszen egy képviselő nem szolgálhat két hazát. De ezt Ön is tudja, hiszen így van ez az izraeli Knesszetben is.

Ön azt állítja, hogy a Jobbik vezette be a származás szerinti kollektív bűnösség elvét. Ismét téved! A Jobbik soha nem állította, hogy akár a cigányság, akár más etnikum egésze mélyigénytelen, a bal- és jobbliberális véleményformálók mégis mindig a cigányság egészére asszociálnak ezen kijelentés hallatán. Ezt kérje számon rajtuk! A Jobbik a kollektív bűnösség elvét mélységesen elítéli, így elítéljük azt is, hogy a zsidó megmondóemberek a magyar nemzet egészét teszik felelőssé a zsidó holokausztért, elvárva azt, hogy honfitársaink olyan bűnökért is bűnhődjenek, amelyeket nem követtek el, sőt nem is éltek akkor, amikor azokat elkövették. Az én dédapámat nem a magyar nemzet ölte meg, hanem egyes emberek, akik ha máshol nem, az isteni ítélőszék előtt elnyerték méltó büntetésüket.

Büszkén vállaltam a Jobbik felkérését, mert évek óta tagja és önkormányzati képviselője vagyok ennek a közösségnek, és biztosan tudom, hogy ez a párt hozhatja el a szebb jövőt Magyarország számára. És ebben a szebb jövőben természetesen helye van minden tisztességes állampolgárnak származástól függetlenül. Ellenben mondok én valamit Önnek mint zsidó felmenőkkel rendelkező magyar ember: itt lenne végre az ideje annak is, hogy a magyarországi zsidóság és különösen annak vezető rétege magába szálljon. A szüntelen vádaskodás, önsajnáltatás és a magyarság megvetése helyett végre elgondolkodhatna, hogyan jutott oda és abban milyen saját felelőssége van, hogy önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal, vagyis azzal a politikával, amely rendre beletapos a magyarság érdekeibe és értékeibe. Ha ezt a kérdést végre feltenné és őszintén tenné fel egy zsidó vezető ? Nos, az lenne az első érdemi lépés a megbékélés felé.

Egyben egyetértek Önnel: minden ember csakis a maga tetteiért és cselekedeteiért felel. Éppen ezért ha az Ön döntéseit nem egzisztenciális, hanem erkölcsi szempontok határozzák meg, Ön is egyet kell, hogy értsen velem abban: nincs helye a kollektív felelősség kettős mércéjének. A magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak. Se bűnbánattal, se jóvátétellel. Ha Ön nem így gondolja, akkor én is aggódom. Egyszerű honpolgárként. Magyarként a magyarokért.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje

(Sajtóközlemény)

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...hogyan jutott oda és abban milyen saját felelőssége van, hogy önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal,..."
...................................
A történelem során - ha nem tévedek -, egyetlen nép, a kazárok voltak azok, amelyek vallást váltva a zsidó hitre tértek át kollektíve.
Ebből pedig az következik, hogy a zsidóság nem csupán egy vallás, hanem tulajdonképpen etnikum is. Legalább is egy része így látja.
Így látja ezt a magyarországi zsidó identitását bigott módon valló és követő népcsoport is, Köves Slomó és Heisler András is.
Mivel pedig ennek a megéléséhez egyetlen egy ideológia felel meg, az internacionalista ideológia, vagyis az, amely a nemzeti elvek mentén történő politikát elveti, ezért és ebből fakadóan, azon zsidók számára, akik nem érzik magukat azon nemzet tagjának, amelynek állami szerveződésének keretei közt élnek, elfogadható létformaként csakis a liberális demokrácia, netán a kommunisztikus berendezkedés létezhet.
Ezekben a létformákban feloldódhatnak, nem érzik másodlagosnak, kívül állónak magukat.

Az a zsidó ember pedig - mint Ön is - amely elfogadja és magáénak érzi azt a közeget, amelyben él, jogos meg nem értéssel tekint erre a másik zsidó emberre.

Komcsira, miért jár kormányunk havonta izraelbe,? Miért a miniszterelnök fogadja a leköszönt elnöküket?

Mindez hihető is lehetne ha a kurucinfót rasszista, antiszemitának neveznétek.

Hogyan hívják azt a déd/nagypapát???????????
Meg kell nevezni!!!!!
Az én őseim soha nem tettek ilyet és nagyon is a magyar nemzethez tartozóknak tekintették magukat!!!!

Az, hogy a magyar nemzet tartozik a múlt bűneiért az éppen olyan kollektív büntetés lenne mint a cigánybűnözés elnevezés.

Nem lehet sehol sem általánosítani!!!!!!!!

Hallottam a történetet a vidéki magyarság kontra magyar zsidóságról, első kézből..

hát nem csodálom, hogy nagymamás sírva mesélte a sztorit...

Az általánosítás értelmetlen és méltatlan.
A magyarországi népeknek - s itt az ország területén élt valamennyi népcsoportot, nemzetiséget - értem, három esemény ártott a 20. században a legnagyobb mértékben.
S ha itt a zsidóságról van szó, az is tény: a magyarországi zsidóság döntő többsége ezekben teljesen ártatlan volt, viszont a következmények az átlagos állampolgárnál őket jobban sújtották.
1. Bernard Baruch amerikai pénzügyminiszter manipilációi és machinációi az I. vh. közepén, 1916-ban.
2. A Párizs-környéki békék Magyarországot többszörösen sújtó diktátumai, melyek az 1. ponttal szoros összefüggésben voltak. + Ezzel szoros összefüggésben, Magyar Tanácsköztársaság.
3. Az 1945 utáni - NAPJAINKIG TARTÓ - túlreprezentáltság a társadalmi élet minden fontos pontján, amelynek negatív eredményeként szinte 100%-os elerőtlenedésbe süllyedt a magyarországi lakosság. Ezek is összefüggést mutatnak az első ponttal.
Az itthoni zsidóság kb. 2-3 százaléka volt ezekben részes, s ma is ez a 2-3 százalék hallatja a hangját itthon és külföldön, mérhetetlen károkat okozva mindannyiunknak.Köztük a zsidóság nagy-nagy többségének is.
Ezt kellene látni.

,,önmagát szinte teljes egészében azonosította a baloldallal és a liberalizmussal, vagyis azzal a politikával, amely rendre beletapos a magyarság érdekeibe és értékeibe. ,,

Írja ezt egy olyan ember, aki hűséget fogad a balliberális oldalnak és az országot lekurvázó vezér mögé felsorakozik.

Lehet az ilyen embernek hinni?

Talán valahogy így lenne őszinte.

,,Büszkén vállaltam a Jobbik felkérését,, mert ez jelentette nekem a munka nélküli megélhetést, a felelősség nélküli handabandázást, a hatalmat mások felett.

Üdv.
Nem gondolom, hogy megfogadja, mert ahhoz is buta és beképzelt.
Ő csak cselédnek való, akit ha már nincs szükség rá kirúgnak, mint macskát ....

Köszönöm, hasonló jókat néked is.
Én is megkaptam mindkét ,,Putyin,, oltást. A doktornő azt mondta, amikor megdicsértem őket a kedvességükért és csinosságukért, hogy vigyázzak magamra mert nekik is szükségük van a heteró férfiakra.
Mondtam nekik, hogy a balliberáliséknál sok van, erre hatalmas nevetés tört ki.

,,Jakab Péter a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje!,,

2014-ben az önkormányzati választásnál Jakab Péter volt a Jobbik polgármester jelöltje. A választáson harmadik lett.

A hét legjobb hozzászólása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés