Vona: A Jobbik néppárttá vált

2014. június 21. 12:57
Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. Vona szerint a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem. Az elnök szerint a Jobbik néppárttá vált, és nem nagyot akar mondani, hanem nagyot akar tenni.

Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A Jobbik elnöke a legkíméletlenebb időszaknak nevezte elnöksége most záruló két évét, amelyben az volt a fő kérdés, hogy meg tudják-e roppantani a pártot vagy megmarad. Hozzátette: utóbbi történt, s még előbbre is tudtak lépni. 
 
A következő két évet az alapok lefektetése időszakának nevezte, példaként említve, hogy országos televízió- vagy rádiócsatornára van szükségük, elő kell készíteni a kormányzati stratégiát és struktúrát, és át kell alakítani a szervezetet, mert az kezd túlnőni a kezdeti struktúrán. Emellett a külügyi kapcsolatok megerősítését is feladatként jelölte meg a pártelnök.
 
Úgy vélte: a következő évek tétje nemcsak a megmaradás, hanem az, hogy ebben a nemzetközi és belföldi környezetben kormányra tudnak-e jutni. Közölte, ehhez elsősorban nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem saját hibáikat kell kijavítani.
 
Vona Gábor felidézte az országgyűlési és az európai parlamenti választáson történteket is, kiemelve: mára a Jobbik a legerősebb ellenzéki erővé vált. Arra a kérdésre, hogy az MSZP-nek van-e még hitele, azt felelte: igen, kétmilliárd forint. A Fideszt ugyanakkor a legveszélyesebb ellenfélnek nevezte, mivel szavai szerint  a kormánypárt tud illúziót kelteni, úgy beszél, mintha jobbikos lenne, de MSZP-sként cselekszik.
 
A pártelnök a Jobbik sikerét abban látja, hogy az elmúlt két évben fegyelmezettebb, profibb, egységes volt a nemzeti oldal. A „cukiságkampányra” ( például a kampányban megjelent kiskutyás fotókra) utalva kijelentette: a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem. 
 
Úgy vélte: a néppárttá válás a „keménymagnak” irritáló lehetett, de ha végiggondolják, a Jobbik nem azért jött létre, hogy nagyobbat mondjon, hanem azért, hogy nagyobbat tegyen. Leszögezte: úgy kell néppárttá válni, hogy megőrzik értékrendjüket, programjukat, s abból egy vesszőt sem adnak fel.
 
Vona Gábor az őszi önkormányzati választáson célként jelölte meg, hogy a Jobbik települési szinten is bebiztosítsa második helyét. A 2018-as választási győzelemhez pedig az erős tagságot, az elszánt helyi vezetőket és a jó elnökséget nevezte fontosnak. 
 
A rendezvényt a pártelnök beszédét követően bombariadó szakította félbe. A tisztújító kongresszuson Vona Gábor az egyetlen jelölt a pártelnöki posztra, a hat országos alelnöki tisztségért pedig 13-an versenyeznek.
 

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Jobbik néppárttá vált"

Nocsak! Vona Gábor olvassa a Mandineren írt hozzászólásokat?

Inkább prolipárt az..

csak a fidesz, jah most jobbikrül van szó...vagy mszp, nem tudom olyan egyformák

Tisztelt Gábor! Az nem úgy van, hogy azt deklarálom, hogy a Jobbik néppárt. A jobbik nem néppárt és nem is lesz, mivel a néppártiságnak vannak kritériumai. Pl Elöszőr egy intelektuális holdudvar, aki a társadalom minden rétegének és csoportjának deklarálja a helyzetét és olyan szakpolitikát dolgoz ki amelyet a párt a parlamentben és egyébb forumokon felvázol. Ezzel éri el, hogy ha az emberek szimpatikusnak találnak akkor támogatják azt. A néppártiságot az is jellemzi, hogy nem kirekesztő és a külömböző rétegeknek és csoportoknak olyan "étlapot" ajál amit mindenki aki a pártot szervezetet támogatja egyetért és nincs ellentmondás. A néppárt olyan értékrendet kell, hogy képviseljen amit minegyik csoport el tud fogadni, mert oda tud mögé állni.

Ezek után, ha a társadalom olyan mértékben külömböző társadalmi rétegek kapcsán támogatást szerez akkor definiálható egy párt néppártnak. Ez belátható, hogy csak az a szerveződés kormányképes amely mögé a társadalom többsége odaáll.

Na jobbik az ismert okok miatt szinte egy kritériumnak Sem felelt és felel meg.

Vona már 2010-ben is a szavak szintjén 2/3 os gyözelmet viziónált, azóta szinte minden alkalommal belengeti ezt, de ha a pur valóságot nézük akkor nem gyarapodtak és főleg nem szélesítették a palettát, inkább mondhatnánk hogy stagnál.

Az EP választási eredmények alapján hiú remény az amit jobbik kommunikál.

Az igaz, hogy a baloldal válságban van és megosztott, de az nem jelenti azt, hogy majd todulnak az emberek a jobbikhoz, hogy betöltsék azt a vákumot ami ez jelen pillanatba okoz.

Egyet nem szabad fígyelmen kivül hagyni, Magyarország az EU szövetségi rendszerbe van betagozodva, így politikai és ideológiai pártstrukturáját is ez határoza meg a teljes jogú csatlakozás után.

A jobbik megszületésének körülményeit és tevékenységét már nem tudja korrigálni, a nyílatkozatait nem lehet nem megtörténé tenni ahogy tetteit Sem. A jobbik soha nem fog a partvonalról a centrumba kerülni, ahogy más hasonló alakulat.

Ha valaki a francia Le Pen pártjára gondol akkor észreveheti, hogy Le Pen lelépett és átörökitette a pártját és lánya nagyon ügyesen váltott írányt úgy, hogy szalonképesé vált a nemzetközi porondon.

Vonáék akármit tesznek hiába küldték Morvait az EP-be az utakat egyengetni nem érnek célt.

A jobbik ezért megmarad annak a rétegpártnak aminek indúlt és soha nem fog Magyarországon kormányozni ami nem rossz az országra nézve.

Vonáék meg mindent megtesznek tök mindegy, hogy milyen kampánnyal, hogy annyi hivőt szerezenek, hogy átugorják a parlamenti köszöböt, mivel ez az exisztenciális érdekük.

Akit a "hatalom füstje megcsapott" nehezen válik meg attól.

Ez köztudott, mint az, hogy Vona szefárd.
Sok pénz állhat mögöttük, hogy ilyen pofátlanul etetik a népet.

Hogy mik vannak?
Na, ezt nem tudtam.
Köszi, majd vigyázok, el ne szóljam magam.
Rólad.

Gábor bátyám, Pápán járván, pávát látván, száját tátván, lábát rázván Néppárttá vált.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés