Nyerni akarnak 2018-ban

Vona: A Jobbik néppárttá vált

2014. június 21. 12:57

Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten. Vona szerint a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem. Az elnök szerint a Jobbik néppárttá vált, és nem nagyot akar mondani, hanem nagyot akar tenni.

Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A Jobbik elnöke a legkíméletlenebb időszaknak nevezte elnöksége most záruló két évét, amelyben az volt a fő kérdés, hogy meg tudják-e roppantani a pártot vagy megmarad. Hozzátette: utóbbi történt, s még előbbre is tudtak lépni. 
 
A következő két évet az alapok lefektetése időszakának nevezte, példaként említve, hogy országos televízió- vagy rádiócsatornára van szükségük, elő kell készíteni a kormányzati stratégiát és struktúrát, és át kell alakítani a szervezetet, mert az kezd túlnőni a kezdeti struktúrán. Emellett a külügyi kapcsolatok megerősítését is feladatként jelölte meg a pártelnök.
 
Úgy vélte: a következő évek tétje nemcsak a megmaradás, hanem az, hogy ebben a nemzetközi és belföldi környezetben kormányra tudnak-e jutni. Közölte, ehhez elsősorban nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem saját hibáikat kell kijavítani.
 
Vona Gábor felidézte az országgyűlési és az európai parlamenti választáson történteket is, kiemelve: mára a Jobbik a legerősebb ellenzéki erővé vált. Arra a kérdésre, hogy az MSZP-nek van-e még hitele, azt felelte: igen, kétmilliárd forint. A Fideszt ugyanakkor a legveszélyesebb ellenfélnek nevezte, mivel szavai szerint  a kormánypárt tud illúziót kelteni, úgy beszél, mintha jobbikos lenne, de MSZP-sként cselekszik.
 
A pártelnök a Jobbik sikerét abban látja, hogy az elmúlt két évben fegyelmezettebb, profibb, egységes volt a nemzeti oldal. A „cukiságkampányra” ( például a kampányban megjelent kiskutyás fotókra) utalva kijelentette: a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem. 
 
Úgy vélte: a néppárttá válás a „keménymagnak” irritáló lehetett, de ha végiggondolják, a Jobbik nem azért jött létre, hogy nagyobbat mondjon, hanem azért, hogy nagyobbat tegyen. Leszögezte: úgy kell néppárttá válni, hogy megőrzik értékrendjüket, programjukat, s abból egy vesszőt sem adnak fel.
 
Vona Gábor az őszi önkormányzati választáson célként jelölte meg, hogy a Jobbik települési szinten is bebiztosítsa második helyét. A 2018-as választási győzelemhez pedig az erős tagságot, az elszánt helyi vezetőket és a jó elnökséget nevezte fontosnak. 
 
A rendezvényt a pártelnök beszédét követően bombariadó szakította félbe. A tisztújító kongresszuson Vona Gábor az egyetlen jelölt a pártelnöki posztra, a hat országos alelnöki tisztségért pedig 13-an versenyeznek.
 
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/70826

Ajánljuk még a témában