Felfüggesztették a Déli Áramlat bolgár szakaszának építését

2014. június 8. 17:12
Moszkva értesítése nélkül, az Európai Bizottság kérésére Bulgária felfüggesztette a Déli Áramlat építését az ország területén.

A bolgár kormányfő utasítást adott a Déli Áramlat megvalósításának felfüggesztésére országa területén, de erről a szófiai kormány még nem értesítette Moszkvát – tájékoztatott vasárnap az orosz energiaügyi minisztérium. A tárca képviselője úgy vélte, hogy a kérdést megvitathatják a hétfőre Brüsszelbe tervezett orosz-ukrán-EU háromoldalú gáztárgyaláson. 

Plamen Oresarszki bolgár miniszterelnök a döntést azt követően jelentette be, hogy vasárnap Szófiában amerikai szenátorokkal találkozott. Azt mondta, hogy az Európai Bizottság kérésére felfüggesztették a gázvezeték bulgáriai szakaszával kapcsolatos munkálatokat. Brüsszel a héten szólította fel Bulgáriát, hogy halassza el a Déli Áramlat gázvezeték területén átmenő szakasza kivitelezésének megkezdését, mivel az nem felel meg az érvényes uniós szabályozásnak.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Azt kell Puttyer tudomására hozni, hogy ha az ukrán nép kizsigerelésére és elpusztítására akarja felhasználni a Déli Áramlatot az nem pálya, abban mi nem veszünk részt."

Vettél már vaskályhát, hogy átállj a fatüzelésre? Putyin eladja a gázt kelet felé, mi meg itt maradunk a megszerzett Ukrajnával, amiből semmi hasznunk nincs.

Még mindig nem látjátok, hogy az oroszok nem dumálnak, hanem lépnek, ezt megmutatták akkor, amikor a szevasztopoli támaszpont érdekében elfoglalták a Krímet. Ráadásul az orosz nép jobban fog bírni bármilyen gyűrődést, mint Európa. És mindebből az amerikaiak húznak hasznot, mert nekünk nem igazán érdekes, hogy kinek az érdekkörében marad Ukrajna. Nagyon megéri beszállni az amerikai érdekek mellé.

Közben, érdekes módon, a német gázellátás korlátozásáról nincs szó.

A Déli Áramlatra meg azért volt szükség, mert az ukránok lenyúlták azt a gázt, ami nekünk járt volna. Az oroszok meg leálltak a szállítással, amiben, tetszik, vagy nem, de a maguk részéről igazuk volt.

Ukrajna megpróbálta túsznak használni Európát, szóval, sajnáld csak az ukránokat.

Hja kerem aki mar a kutya kutyajaba megy le az igy jar. Az usa europai csicskasai csicskaztatjak, egeszsegedre Bulgaria.

Az uniós - Németország - miért nem állítja le először az É-Áramlatból a gázfogadást?

Más.

"Németországban rekordmértékben emelkedett a villamos energia ára az utóbbi években, a lakosságnak 83 százalékkal, az ipari fogyasztóknak pedig 125 százalékkal kell többet fizetniük, mint tíz éve - mutatta ki egy felmérés."
http://profitline.hu/hircentru..

Majd így lesz a gázzal is. Az usa gazdasági körei pedig megtömik a zsebeiket.

A gondolkodó magyaroknak semmit sem kell a hírhez hozzá tenni, az okokról filozofálgatni.

Viszont félelmetes, hogy milyen erők mozdultak meg Európa, s benne Magyarország, a magyar kormány ellen. S immár egyre gátlástalanabbul, a látszatra sem adva.

Már megint a konc.

"Az EB szóvivője, Antuan Kolombani elmondta, hogy az Európai Bizottság azt gyanítja, hogy Bulgária előnyökben részesíti az orosz felet a Déli Áramlat megépítésének a tenderében.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/..

:D

Kulturált politikai kalandor módjára intézkedett. Neki az oroszokkal van megállapodása és nem az unióval. Élőbb mindkét féllel tárgyalni kell és csak azt követően lehet döntést hozni. Máskülönben pedig a bolgár parlament hozhat döntést és nem az elnök. A parlament viszont nem tárgyalta.
Sőt az is elvárható lenne, hogy a többi partnerországgal is tárggyal, akik a témában érintettek.
Szóval felesleges hámozni, a bolgár me. bebizonyította, hogy kalandor politikát folytat.

Nemcsak Moszkva lett mellőzve,az EU tagokkal se lett megbeszélve.

"Hogy mennyi itt a töketlen, agyatlan ciprióta.......:)", akik állandóan görög-nek.

Aztán Putyin cár elvtárs mikor viselkedik/viselkedett úriember módjára??
Őt csak a zsebénél fogva lehet visszafogni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés