Béla, a kém

2014. május 19. 8:11

Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu
Amikor a közös ellenfelet – a Fidesz és a balközép közös, szélsőjobboldali ellenfelét – illetik ilyen orrfacsaróan bűzös, átlátszóan manipulatív vádakkal, akkor a balközép politika és újságírás demokratikus ösztönei nem működnek.

Az ellenzékiség kriminalizálása a diktatúra nyitánya.

Fölháborodás és gúnykacaj szokta fogadni a balközép/szociálliberális »oldalon« a radikálisan jobboldali (fideszes) kormányzat csakugyan visszataszító és nevetséges vádaskodásait, amelyek szerint az ellenzék »idegenszerű«, idegen zsoldban áll, vagy főszereplőinek gyökértelen kozmopolitizmusa (internacionalizmusa, globalizmusa) miatt – akár öntudatlanul – idegen érdekeket szolgál ki. Ez majdnem minden esetben az érvelő vita elkerülését szolgálja, és az ellenzékre uszítja az identitásukban bizonytalan, a kiismerhetetlen nagyvilágtól – nem is mindig indokolatlanul – rettegő, a válságtól megrémített, a kapitalizmus kiszámíthatatlanságától az őrületbe kergetett választókat.

Akkor azonban, amikor a közös ellenfelet – a Fidesz és a balközép közös, szélsőjobboldali ellenfelét – illetik ilyen orrfacsaróan bűzös, átlátszóan manipulatív vádakkal, akkor a balközép politika és újságírás demokratikus ösztönei nem működnek. (Bár a hét végén megjelent pár szkeptikusabb írás, szerencsére.) Miféle vádak azok, amelyeknek a tartalma titkos? De amelyeknek a kompromittáló, lejárató lényegét gondosan kiszivárogtatják az ilyesmiben gyanúsan jól értesült kormánylapnak? Egy héttel az ijesztő végeredménnyel fenyegető európai választások előtt?

Kovács Béla szélsőjobboldali pártja nem érdemli meg egyetlen magyar állampolgár egyetértését vagy rokonszenvét se. Ugyanakkor Kovács Béla és párttársai is polgártársaink, politikai közösségünk velünk egyenrangú tagjai, és a joggal való visszaélés – az untig ismert és a maga unalmasságában is elítélendő összeesküvés-elmélet teljesen hagyományos alkalmazása – velük szemben is megengedhetetlen. A Jobbik nem azért rossz párt, mert az egyik képviselője és képviselőjelöltje állítólag »orosz kém« – ami abszolúte elhihetetlen képtelenség – , hanem azért, amit képvisel és amit javasol.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

TGM írása nem más mint egy bulvár írás. Ugyanilyen az összes többi is. A Magyar Nemzet leközölte a Legfőbb Ügyész közleményét, amelyben szó sincs kémkedésről, csak arról, hogy „A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ezen nyomozás minősített, így annak részleteiről – beleértve a bűncselekmény pontos megjelölése, a feljelentő személye, és a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekmények, illetve a megállapítható tényállás – semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni.” http://mno.hu/magyar_nemzet_be..

Kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kiszabása nemcsak kémkedés esetén lehetséges, hanem például az élet és testi épség elleni fenyegetés,egyéb minősített esetekkel egyetemben elkövetett bűncselekmény esetén is. Így csak találgatás, feltételezés a kémkedés, ebből eredően nem más, mint bulvár téma, amelyről még az is kiderülhet, hogy bulvár kacsa.

Az pedig, hogy az LÜ közölte a mentelmi jog felfüggesztésének a kérte, nem tartozik a minősített titok körébe. A mentelmi jog felfüggesztése nem egy személy döntésén, hanem egy testület döntésén múlik. Ez jelen esetben az Európai Parlament. Ebből eredően a közvélemény tájékoztatása nem titoksértés.

Ezen túl azt sem tudni, hogy mi alapján indult el a nyomozás. Még az is előfordulhat, hogy MSZP, EgyüttPM, DK kezdeményezésre.
Mivel semmi sem biztos, ezért jobban tenné a média, ha helyén kezelné az ügyet és nem bocsátkozna találgatásba, majd egy második körben már szinte tényként kezelve.

Válaszok:
Agricola | 2014. május 19. 9:36

TGM szerint: „Az ellenzékiség kriminalizálása a diktatúra nyitánya."

EZ az alak, aki képtelen logikus gondolkodásra filozófusként tengődve csapolta sokáig az államkasszát.

Ezen az a "logikai" alapon egy ország elleni kémkedést nem szabadna sehol sem kriminalizálni, ha a kém történetesen egy ellenzéki pártban meghúzódva vonul illegalitásba.

Ha a kém ellenzéki, akkor TGM a kém leleplezésére irányuló cselekményeket a diktatúra nyitányának minősítheti, ha úri kedve úgy kívánja!

Dehát kérem, K.B. konsspiratív módon találkozik a feleségével. Ez nem elég ?

Mi szivárgott ki? Ki szivárogtatta ki?

Írod: "TGM írása nem más mint egy bulvár írás."

Elképesztő, hogy egy ilyen alak, akitől távol áll a tények tisztelete és a logikus gondolkodás, sok éven át a filozófus álruhájában tetszeleghetett!

Válaszok:
Berecskereki | 2014. május 19. 9:41

Már megint lemerülőbe van az elemed.

Ki tudja, hogy honnan indult a téma. Még az is lehet, hogy az MSZP, EgyüttPM, DK írta, írja a forgatókönyvet. A balliberálisok mindig tudnak meglepetést okozni.
Újabb fejlemény jöhet az öszödi kiszivárogtatás ügyében is.
"Váratlan fordulatot vehet a mai napon a botrányos őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügye, a bíróság ugyanis beidézte Szili Katalint, Szekeres Imrét és Baja Ferencet a Szabó Bálint ellen indított perben. Szabó azt állítja, a három baloldali politikus szivárogtatta ki a 2006-os Gyurcsány-beszédet, s kész bemutatni bizonyítékait."
http://mno.hu/magyar_nemzet_be..

Nemcsak ezt írom, hanem mellé teszem az ellenőrizhető érveim is. TGM pedig nem ezt teszi, hanem ködösít, mellébeszél, csúsztat. Ha nagyon jó indulatú akarok lenni, akkor azt mondom filozofál.

Erről jut eszembe egy romániai vicc.

Egy román pásztor egy kút mellé telepedik le. Valaki a kút felé megy, lathatóan azért, hogy szomját oltsa.
- Ne igyál a kútból, mert mérgezett a vize.
- Nem értem, válaszol [magyarul] az inni készülõ.
- Akkor igyál testvér, de lassan mert hideg.

Pontosan, de ez nem kiszivárogtatás, hanem közlés, közlemény. Ebben; Berecskereki 2014. május 19. 08:59 írásomban idézetében szó sincs kémkedésről. Ezt csak a média találgatja. Az első írásban az MNO is csak kérdezi. Mára a média már tény vádként kezeli, s úgy látatja mintha ezt az ügyészség szivárogtatta volna ki.

LOL
Szerintem meg még az is lehetséges, hogy te vagy az orosz, román, szerb, szlovák kém. Nagyon gyanúsak ezek az ékezet nélküli magánhangzók. A nick névről már nem is szólva.

LOL
Vigyázz mert egy ékezet nélküli kémmel társalogsz. ;-)

LOL
Írtam már, hogy lemerülőben vagy. Már magyarul sem tudsz. Azért te ezt is " A gyerekmolesztalant nem vennenek be sokan." biztos beveszed.

:D
Türelmetlen, mert lemerülőben van az elem. Láthatod, hol románul, hol szerbül töri a magyart.

Helyes. A vonalakra vigyázni kell, mert még megvádolnak kémkedéssel. :-)

:))))))
Nocsak! Kukkoló kém vagy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés