Nem adják ki Janukovicsot az oroszok

2014. április 11. 16:03
Nem látnak okot arra, hogy kiadják Viktor Janukovicsot Ukrajnának – közölte az orosz főügyészség. Szerintük Janukovics nem követett el bűncselekményt, és továbbra is Ukrajna legitim elnökének tekintik.

Nem adja ki a bukott ukrán államfőt Oroszország Ukrajnának. Az orosz főügyészség azért a nem látja indokoltnak a kiadatást, mert ismereteik szerint Viktor Janukovics nem követett el bűncselekményt – közölte Jurij Csajka, a testület vezetője.

Hozzátette: Moszkva Janukovicsot továbbra is Ukrajna legitim elnökének tekinti, míg Ukrajna jelenlegi vezetői „fegyveres államcsíny eredményeként” jutottak hatalomra. „Egy egész csokornyi bűncselekmény történt, amelyeket ki kell vizsgálni” – mondta a főügyész az Interfax jelentése szerint.

Csajka azt is közölte, hogy a főügyészség kérte az Interpoltól nemzetközi elfogatóparancs kiadását Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor elnevezésű ukrán szélsőséges nacionalista szervezet vezetője ellen. Jaros ellen Oroszországban büntetőeljárást indítottak, amiért nyilvánosan, a tömegtájékoztatási eszközök felhasználásával terrorista tevékenységre bujtogatott. 

Az ukrán biztonsági szolgálat közben megtiltotta az ukrajnai beutazást több mint száz magas rangú orosz tisztségviselőnek, akik támogatták Vlagyimir Putyin orosz elnök döntését a Krím félsziget fegyveres elcsatolásáról. Az SZBU döntése értelmében nem léphet be Ukrajnába mások között Szergej Glazjev, az orosz elnök tanácsadója, Vlagyimir Zsirinovszkij, az állami duma elnökhelyettese és Viktor Vodolackij, a duma védelmi bizottságának tagja, Putyin bizalmi embere sem.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Janukovics a demokratikusan megválasztott elnök.
Sajnos ma a világban félhetnek azok akik nem követik az USA-t mert "forradalmat" csinálnak kisebbséggel és puccsal elzavarják a nekik nem tetsző politikusokat.
Ez már nem a demokrácia. Az lesz megválasztva akit az USA akar.
Mert ők mindent tudnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök furcsának nevezte Washington reagálását az ő levelére, amelyet európai vezetőknek küldött az ukrajnai helyzet kapcsán, megjegyezve, hogy „nem szép dolog mások leveleit olvasni”.

„Nem nekik írtam, hanem európai gázfogyasztóknak. Mindenki megszokta, hogy amerikai barátaink lehallgatnak minket, leskelődni viszont nem szép” - mondta Putyin. Ugyanakkor megjegyezte, hogy komolyra fordítva a szót, a gázár formuláját hivatalos szerződésekben rögzítette a két ország 2009-ben, és azóta nem módosították a szeerződést.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés