Paks II

Tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM

2014. április 4. 09:54

Az Együtt-PM aktivistái a Paksi Atomerőmű bővítése ellen tiltakozó molinót függesztettek ki a Lánchídra. Tordai Bence és Jávor Benedek ezt követően kifüggeszkedtek a híd korlátjáról a transzparens két végén.

A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról péntek reggel az Együtt-PM több aktivistája, valamint Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke és Tordai Bence, a párt elnökségi tagja. „Paks 2 = családonként 1 milliós adósság. Kösz, Viktor! Április 6-án »megháláljuk«!” – áll a molinón.

Ezt követően a védősisakba és narancssárga mentőmellénybe öltözött Jávor Benedek és Tordai Bence az ipari alpinisták által is használt beülők, illetve kötelek segítségével kifüggeszkedtek a híd korlátjáról a transzparens két végén.

Jávor Benedek az akció után azt mondta: Paks ügyében a kabinet „hónapok óta megállás nélkül hazudik”, ráadásul néhány nappal a választás előtt az „ország nyakába varrtak” egy harminc éves, a GDP tíz százalékára rúgó „adóssághegyet”. A megállapodás minden magyar család számára egymillió forint adósságot, valamint a törlesztési időszak 21 évében családonként „évi százezer forintos atomadót” jelent – emelte ki a politikus.

Egyetlen demokratikus kormány sem engedheti meg magának, hogy néhány nappal a választások előtt egy ilyen, évtizedekre szóló megállapodást kössön, ahogy azt sem engedheti meg magának, hogy a szerződést a választók háta mögött írja alá – fogalmazott Jávor. 

Az aktivisták a transzparenst távozásuk után otthagyták a hídra kifüggesztve. Az akció alatt illetve az azt követően, amíg az aktivisták el nem hagyták a helyszínt a rendőrség nem avatkozott közbe.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/67041

Ajánljuk még a témában