Tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról az Együtt-PM

2014. április 4. 9:54
Az Együtt-PM aktivistái a Paksi Atomerőmű bővítése ellen tiltakozó molinót függesztettek ki a Lánchídra. Tordai Bence és Jávor Benedek ezt követően kifüggeszkedtek a híd korlátjáról a transzparens két végén.

A paksi bővítés ellen tiltakozó molinót lógatott le a Lánchídról péntek reggel az Együtt-PM több aktivistája, valamint Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke és Tordai Bence, a párt elnökségi tagja. „Paks 2 = családonként 1 milliós adósság. Kösz, Viktor! Április 6-án »megháláljuk«!” – áll a molinón.

Ezt követően a védősisakba és narancssárga mentőmellénybe öltözött Jávor Benedek és Tordai Bence az ipari alpinisták által is használt beülők, illetve kötelek segítségével kifüggeszkedtek a híd korlátjáról a transzparens két végén.

Jávor Benedek az akció után azt mondta: Paks ügyében a kabinet „hónapok óta megállás nélkül hazudik”, ráadásul néhány nappal a választás előtt az „ország nyakába varrtak” egy harminc éves, a GDP tíz százalékára rúgó „adóssághegyet”. A megállapodás minden magyar család számára egymillió forint adósságot, valamint a törlesztési időszak 21 évében családonként „évi százezer forintos atomadót” jelent – emelte ki a politikus.

Egyetlen demokratikus kormány sem engedheti meg magának, hogy néhány nappal a választások előtt egy ilyen, évtizedekre szóló megállapodást kössön, ahogy azt sem engedheti meg magának, hogy a szerződést a választók háta mögött írja alá – fogalmazott Jávor. 

Az aktivisták a transzparenst távozásuk után otthagyták a hídra kifüggesztve. Az akció alatt illetve az azt követően, amíg az aktivisták el nem hagyták a helyszínt a rendőrség nem avatkozott közbe.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek mi értelme van így a választások előtt 3 nappal?
Nem hiszem hogy bárki ez alapján fog szavazni/nem szavazni a kormányváltásra.

Magyarország versenyképességét növeli a hosszútávú villamos energia ellátás biztonsága.
(Csak megjegyzem, ezen bővítésnek a népszerűségének javítása érdekében Szigetvári Viktor több mint 5 milliót kapott.)
A magyar energetikai szakértők akik ebben részt vettek világszínvonalon vannak.
Nem Orbán találta ki!!!!
Engem az szomorít el, hogy ezek a politikus növendékek ezt teszik.
Bár remélem a józanság kiszűri ezeket.

majd he lesz hozzá technika ki is fogjuk tudni termelni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés