Szigetvári Viktor és az Orbán-rezsim

2014. március 19. 10:41

Balogh S. Éva
Galamus-csoport
Szigetvári politikai analfabéta. Ilyet értelmesebb politikus nem csinál. Jól nézne ki, ha Orbán Viktor egyik fontos embere pártjában nekiállna kritizálni a jobboldallal szimpatizáló politológusok egyikét.

„Szigetvári gyakran ír olvasmányairól is és inspirálta őt egy 444-en megjelent cikk is. Hirtelen eszébe jutott március 12-én, hogy »jogilag és tartalmilag Kim Lane Scheppele-nél pontosabb és mégis visszafogott értékelés« az ott megjelent írás. Mondja ezt az ellenzék egyik vezető embere arról az amerikai jogtudósról, aki az utóbbi négy évben mindent megtett, hogy a világ megismerje az Orbán-rendszer velejéig antidemokratikus természetét. Scheppele professzor öt részben megjelent átfogó tanulmánya a választási törvényről és mindazokról a rendeletekről, amelyek azóta megjelentek, világossá tették az egész világ előtt, hogy mi folyik ma Magyarországon. Nem csoda tehát, hogy azonnal beindult az orbáni kormánygépezet, hogy cáfolja Scheppele állításait. Kumin Ferenc, Fricz Tamás, Stefka István próbálták lejáratni. Ezekkel állt most csatasorba Szigetvári Viktor, az ellenzék egyik embere.

Nem csoda, hogy felháborodtam, és arra a konklúzióra jutottam, hogy Szigetvári politikai analfabéta. Ilyet értelmesebb politikus nem csinál. Jól nézne ki, ha Orbán Viktor egyik fontos embere pártjában nekiállna kritizálni a jobboldallal szimpatizáló politológusok egyikét. Vagy ha egy demokrata politikus az Egyesült Államokban hirtelen dicshimnuszokat zengene a Tea Partyról. Orbán Viktor úgy kivágná az illetőt a pártból, míg Amerikában azt gondolnák az illetőről, hogy futóbolond, és gondolom, idővel ő is a Tea Partyban találná magát.

(...)

Magyar Bálint írta a Magyar polipban, hogy ha nem tudjuk megnevezni, ami ellen harcolunk, akkor nem lehetünk sikeresek. Tudnunk kell, hogy mivel és kivel állunk szemben. Szigetvári vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, és sajnos elképzelései a jelenlegi magyar politikáról áthatják az egész Együtt2014 hozzáállását. Erről a politikáról a következő magyar szavak jutottak eszembe: ízetlen, színtelen – azaz se íze se bűze –, tutyimutyi, teddide-teddoda. Ha Szigetváriék nem hajlandók elismerni, hogy Magyarország ma már nem demokrácia, akkor vehetik a kalapjukat, és elbúcsúzhatnak a politikától. Az egész kampány és az elvesztegetett idő is arról beszél, hogy ezek valamit nagyon elrontottak. És most mindezt Szigetvári a Twitteren teljesen világossá tette számomra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Éva!

Az még véletlenül sem lehetséges, hogy esetleg van abban valami, amikor a bölcs professzort kritizálják, hiszen még az un. ellenzék egyik tagja sem ért vele egyet?
Csak annak van igaza aki kritizálja a jelenlegi magyar kormányt? Ez sokat elmond a Galamusról!
Amúgy ez a bölcs professzor Böszmét is ennyire kielemezte? Mert ha nem, akkor nincs több kérdésem...

Lófütty mama!

Balogh S. Éva a saját mundér becsületét próbálja védeni, fényezni. Azt a mundér amely alól Kim Lane Scheppele "tapasztalata", információja származik. Ez pedig nem más, mint a Galamus, s talán éppen Balogh S. Éva.

Erre mondják, hogy nemcsak a lólába látszik ki, hanem az egész ló.

Válaszok:
Berecskereki | 2014. március 19. 11:15

Balogh S. Éva írásához kapcsolódik a Heti Válasz írása, melyet érdemesnek tartok elolvasni

http://hetivalasz.hu/valasztas..

3 szellemi gigász! Scheppele, Balogh és Szigetvári.
két és fél hét múlva szabad választások, de nem demokrácia. :)

"a baloldali „megmondó” ( Balogh) többek között így ír Szigetvárinak: „Maguk megérdemlik a bukást”, „Mi itt halálra dolgozzuk magunkat és maguk meg mindent elrontanak” „Kimnek szerintem túl jó véleménye volt magáról”, „Magának fogalma nincs, hogy mit csinál” stb"

Ez a szegény nő elmebeteg. Akkora demokrácia van, amekkora csak kell, sőt!

Ez a bödönfejű rém ugye jól tudom, hogy Ausztriából ír?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés