Simon-ügy: nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez a Fidesz

2014. március 14. 13:15
A parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz jövő szerdára Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzései ügyében – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a lap információi szerint a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát. Németh Szilárd ezt úgy értékelte, hogy Simon Gábor „a C típusú vizsgálatában is hazudott”. Közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén ezért megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi nemzetbiztonsági vezetést is – Laborc Sándort és Balajti Lászlót –, valamint a titkosszolgálatokért felelős akkori minisztereket, Szilvásy Györgyöt, Ficsor Ádámot és Juhász Gábort. Kérdés ugyanis, hogy „vajon Simon Gábor ügyét is intézhették-e elvtársi körben” – fogalmazott. Emlékeztetett, hogy a C típusú vizsgálat saját bevalláson alapul, amelyet a nemzetbiztonsági szolgálatok ellenőriznek és hagynak jóvá, így felmerül a gyanú, hogy falaztak a volt szocialista képviselőnek.
 
A fideszes politikus hozzátette, mára kiderült, hogy Simon Gábornak nemcsak egy osztrák bankban volt negyedmilliárd forintnyi eltitkolt vagyona, hanem egy magyar pénzintézetben is volt mintegy százmilliója, és megemlített emellett két budai ingatlant szintén százmillió forint körüli értékben. Félmilliárd forint tehát eddig az a pénz, amely – Mesterházy Attila MSZP-elnök szavai alapján – Simon Gábor „előző életének forrásfelhalmozása” – fogalmazott Németh Szilárd. Az adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista politikust szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügyben már három gyanúsított van, Németh Szilárd azt mondta, úgy tudják, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak. Szavai szerint „lassan nincs a Btk.-nak olyan szakasza, amelyet ne sértett volna meg közszereplőként” Simon Gábor.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Félmilliárd forint tehát eddig az a pénz, amely – Mesterházy Attila MSZP-elnök szavai alapján – Simon Gábor „előző életének forrásfelhalmozása” "

A szocialista bűnözőknek hány élete van?
Mit rejteget a Mestreházi "előző élete"?

És a frakció többi tagjának az "előző élete"?

Nem ártana egy kicsit ezeknek is utána nézni, könnyen előfordulhat, hogy lapul ott még néhány rejtegetett krajcár.

Ez nem kampány, nem unalmas, sőt, kifejezetten szórakoztató, mint az életből vett valós krimik általában.

Ez a MSZP kampány videója, folytatásokban sugározva, és tele izgalmas rejtvénnyel.

Itt a piros, hol a piros?
Itt a milla, hol a milla?
Itt egy pár száz milliócska, ott egy pár száz...

Sorozatban.
Folyt. köv.

Cuslág 2. - Kirakat ember elviszi a balhét, jó téma lesz választásokig, utána meg nagy eséllyel ejtik az ügyet, bizonyíték hiányra hivatkozva.
Egy alom ugye, kicsi az esélye hogy április után még cseszegetnék.

De azért vidám nézni a sok "elmúlt8évezőt" és "libázót", ahogy most habzószájjal kérik ki maguknak a visszamutogatást! :)

Jut eszembe, ügynökakták hogy haladnak?

Tudom, tudom, kuss és tapsol! (800 Ft+ÁFA/fő/óra)

Ha egy párt helyettes vezetője nemzetbiztonsági kockázatot jelent, vélhető, a pártja se különb, egy vizsgálatot megérdemelne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés