Felgyújtották a vereckei emlékművet Kárpátalján

2014. március 11. 15:45
Két ismeretlen elkövető hétfő este gyúlékony folyadékkal leöntötte, majd felgyújtotta a Vereckei-hágón emelt magyar honfoglalási emlékművet. Megrongálódott az oltárkő és korom borítja az emlékmű felületét.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökhelyettese, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) elnökének első helyettese az MTI-nek kedden elmondta: a vereckei emlékmű felgyújtását a tavaly felszerelt térfigyelő kamerák felvételeinek visszanézésekor vették észre a KMKSZ ungvári központi irodájának munkatársai.

Közölte, a felvételeken látható, amint hétfő este, budapesti idő szerint 21 órakor két, maszkot viselő ember kannákkal felmászik az emlékmű tetejére, és azokból folyadékot locsol annak felületére. Az is megfigyelhető, amint az egyik elkövető, már a földön, lelocsolja az emlékmű középpontjában álló oltárkövet, és meggyújtja a folyadékot.

Brenzovics közölte: a Vereckei-hágó közelében található Verbjazs (Verebes) község polgármestere – a KMKSZ kérésére – helyszíni szemlét tartott az emlékműnél kedd délben, és elmondta, hogy megrongálódott az oltárkő és korom borítja az emlékmű felületét.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok beléjük rúgnak, ők meg azt hiszik tovább adhatják.

Szerintem ez inkább annyit jelent, hogy a központi kormányzat hatalma alig terjed ki a "határvidékekre"...

Szép, nyugatias megnyilvánulás, üdv az EU-ban!

Ezek az ukrán hazafi radikális jobboldaliak (az 'Ukrán Gárda'). Az EU első dolga lesz, hogy aggódjon majd a nacionalista jelenségek miatt, amire persze a magyar jobboldoliak pont ugrani szoktak. Egy kicsit felfordult a világ, nem?

Öt darab már, de NE erőszakoskodj azzal a föltevéssel hogy azok valami fajtájúak lennének. Fajtalankodóak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés