Putyin: Oroszország bevonulhat a Krím-félszigetre

2014. március 1. 15:53
Katonákat küldene a Krím-félszigetre Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki az orosz parlament felsőházától kért erre engedélyt. Eközben tizenöt mentő hagyta el a harkovi Szabadság teret, ahol oroszbarát tüntetők csaptak össze a majdanistákkal. Volt robbanás és lövöldözés is.

Putyin engedélyt kért a felsőháztól, hogy katonákat küldhessen a Krím-félszigetre – írja a CNN. Az orosz elnök arra kéri az orosz parlament felsőházát, hogy Krím Autonóm Köztársaságról szóló nemzetközi szerződés szerint orosz csapatok bevonulását kezdeményezzék Ukrajna területére az ottani orosz állampolgárok és katonai létesítmények védelmére, amíg a társadalmi és politikai helyzet nem normalizálódik az országban.

Korábban az ukrán védelmi miniszter kijelentette: az oroszok már hatezer katonát küldtek a krími térségbe. Kijev azzal gyanúsítja Moszkvát, hogy direkt provokál – számolt be a BBC.

Eközben az ITAR-TASZSZ szerint az elmúlt egy órában több mint tizenöt mentő hagyta el szirénázva a harkovi Szabadság teret, ahol szombaton oroszbarát tüntetők a majdanistákkal csaptak össze. A hírügynökség szerint több lövés és robbanás is történt a helyszínen, egy rendőr biztosan megsérült.

Frissítés, 16:16: Az Index arról ír, hogy az orosz felsőház egyhangúlag megszavazta Putyin kérését. 

Frissítés, 16:19: Az ukrán ideiglenes elnök összehívta a biztonsági szervek vezetőinek rendkívüli tanácskozását - közölte szombaton délután Olekszandr Turcsinov szóvivője az MTI szerint.

Frissítés, 16:52: Az orosz törvényhozás felsőháza szerint Barack Obama amerikai elnök megfenyegette és ezzel megsértette Oroszországot, ezért haza kell rendelni az Egyesült Államokból az orosz nagykövetet. Barack Obama amerikai elnök még pénteken fejezte ki aggodalmát az Ukrajnából jelentett orosz katonai csapatmozgások miatt, és figyelmeztette Moszkvát, hogy minden ukrajnai intervenciónak „ára lesz”. (MTI)

Összesen 524 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És lesz 'öt óra 45 perc'?

Sajnos senkinek sem érdeke Magyarországot támogatni a revíziós törekvéseiben (ha lennének ilyenek, de mint Martonyi többször megerősítette ilyen törekvések nincsenek). Az akaraton kívül a haderő is hiányzik már.

A környező országok, amelyek Trianon óta magyar területeket bitorolnak egységesen lépnének fel ellene, közös fenyegetettségként élnék meg. Ha előállna egy területi újrarendezés,Ukrajna kapcsán, ki lenne a Magyarország érdekeit támogató hathatós erő?

Felejtsd el vele szemben az érveket. Ő csak azért van itt, hogy minél többször bekiabálhassa, hogy balfasz a magyar.

Gáz lesz!!! Vagyis nem lesz gáz, meg olaj.

A partizánok most nem vasúti síneket, hanem géz meg kőolajvezetékeket robbantak majd.

"..Most feledkezzünk el arról hogy mit szólna a mi bevonulásunkhoz az Unió, a NATO, meg egyáltalán az oroszok. Mert őket is nagyon meglepné. :-D.."

Be sem tudnánk vonulni, max. a Tisza expresszel.

Hány tankunk is van?? kb. 10db.

Tudtommal az Oroszország és Ukrajna között megállapodás van 2042, hogy a kikötőt és ahhoz tartozó területet a hajóik számára bérlik. Tudtommal a Krím félsziget lakósságának többsége orosz.
Vajon, ha az USA által bérelt NATO támaszpontot polgárhátú veszélyeztetné nem vonultatná fel hajóit, tengerészgyalogságát? Ugye ilyen még nem történt? Tévedek?

No, no!
Gyurcsány felérne egy hadosztályt képviselő tank mennyiséggel. Amennyiben beküldenénk még fű se nőne. :-)

Igazad van, vegyi fegyver, hatásos ideggáz ha elkezd beszélni. :)

Ja, és emlékezetem szerint Ferenc testvér volt az aki a harckocsijaink jelentős részét elajándékozta. Mondom elajándékozta!!!

Afganisztán reloaded és a mandiner söpredéke tapsol neki

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés