A rezsicsökkentők már a nagyszobában vannak

2014. február 20. 16:17
Egy újpalotai panellakásban tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos csütörtökön.

Nagyszabású panelház-felújítással folytatódhat a rezsicsökkentés – mondta László Tamás fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusával, Németh Szilárddal közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikusok egy XV. kerületi panelház kilencedik emeleti lakásában nyilatkoztak újságíróknak, itt László Tamás - aki egyben a kerület polgármestere – úgy fogalmazott, hogy a panelfelújítást negyedik rezsicsökkentésnek is lehet majd nevezni, köszönhetően az így elérhető energiamegtakarításnak. 

Németh Szilárd az újpalotai lakásban élő férfi társaságában, a nagyszobában rendezett tájékoztatón azt mondta, hogy ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát az a helyzet, hogy anno Kádár elvtárs is ellátogatott az egyszerű néphez, így van kitől tanulniuk a fiúknak...

ée eme ember mennyit fizette ki a kompenzációra a tudta nélkül?

"...ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel."

Nem semmi!

Erre acsarkodnak a bukott maffiabaloldalon, hogy a nagyobb lakásban élő gazdagoknak nagyobb a megtakarítás...

Fel sem tudják fogni, hogy egy élet munkájával megteremtett otthon sokaknak számára nem gazdagságot, hanem a kemény munkával megszerzett otthont jelenti. Erre akarnak adót kivetni.

Minden olyan terv, ami az SZJA emelését és a fogyasztási adók csökkentését célozza, minőségi munka, tudás és fejlődésellenes.

Az SZJA/ÁFA mérleg kiegyensúlyozott változtatása akkor gerjeszt fejlődést, akkor ösztönöz munkára és önképzésre, ha a minőségi munkát terhelő SZJA csökken. Ennek viszont természetes velejárója a fogyasztásra háruló adók magasabb szintje. A fogyasztási adók akkor csökkenthetők majd, ha jelentősen megnő a munkavállalók száma, és a tudás alapú magasabb jövedelmeket eredményező munkavégzés.

Tehát a tanulást segíteni kell. Segíteni, de nem úgy, hogy a gyenge adottságúakat számukra teljesíthetetlen felsőoktatásba tereljük, hanem úgy, hogy a jó adottságúakat kiválasztja a felsőoktatás, a többi pedig alapos és több szakmára is kiterjedő szakképzést kap. A jól képzett munkaerőre nagy szükség van akkor, amikor belendül a gazdaság. És ez a folyamat már be is indult.

"...ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel."

Miközben a rezsik nem is január óta alacsonyabbak, hanem az év közepe óta.

Nagyon sok családban, elsősorban a költségesebb fenntartású, gázfűtéses családi házakban 100-150 ezer Ft-os volt a megtakarítás. És tegyük hozzá, a magyar lakosság döntő többsége abban lakik.

Ez az összeg 2014-ben, amikor már az egész évet érinti, több lesz. Különösen akkor, ha a megtakarításokból az energiatakarékosságra (pl. led-izzók, szigetelés, stb.) is többet fordítunk.

Mert a kialakult helyzet ezt a lehetőséget is felkínálja. És akkor a megtakarítás rövid időn belül elérheti a kostani kétszeresét!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés