Átlátszó: Áfacsalók barlangjával üzletel a NAV-elnökhelyettes családja

2014. február 19. 11:24

Az oknyomozó portál szerint Kovácsics Iván fia és felesége közös kereskedő céget üzemeltet annak a China Martnak a tulajdonosával, amelynek alagsorában a 444 korábbi videója szerint nagybani feketekereskedelem folyik.

A 444 tavaly készített rejtett kamerás felvételt arról, hogyan folyik illegális kereskedelem a China Mart alagsorában. Most az Átlátszó kiderítette: Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettesének fia és felesége közös kereskedőcéget üzemeltet a China Mart tulajdonosával.

Egy dokumentum szerint a bevásárlásóközpontot a CECZ Trade Center Zrt. (korábban Fashion Mart Zrt.) üzemelteti. A vállalat egyedüli részvényese a CECZ Közép-Európai Kft., amely résztulajdonos az Első Magyar-Kínai Kereskedőház Kft.-ben. Ebben érdekelt az Eurobusiness Tanácsadó Kft., amely Kovácsicsék családi cége. A NAV elnökhelyettese 2011. eleji adóhatósági kinevezése előtt nem sokkal távozott az ügyvezetői posztról, de a cég mai napig felesége, Kovácsics Éva és fia, ifj. Kovácsics Iván tulajdonában van. 

A kereskedőház főtevékenysége „vegyes termékkörű nagykereskedelem”, emellett üzleti tanácsadással és adószakértői tevékenységgel is foglalkozik.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/64598

Ajánljuk még a témában