Népszavazást kezdeményez a Jobbik, hogy külföldiek ne vehessenek földet

2014. február 6. 14:37
Ezt a fogós kérdést fogják feltenni: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a Kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar termőföld tulajdonjogát a magyar állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg?”

A jobbikos Magyar Zoltán emlékeztetett: idén május elsején lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, de az elmúlt kormányok semmilyen garanciát nem hoztak a magyar föld magyar kézben tartása érdekében.

A népszavazással azt szeretnék elérni, hogy csak a magyar állam, az önkormányzatok, az egyházak vagy belföldi magánszemélyek szerezhessenek termőföldet Magyarországon. Ehhez az uniós csatlakozási szerződésünket kellene módosítani; a kezdeményezés arra is irányul, hogy a kormány tegyen lépéseket ennek érdekében.

A kérdést ma nyújtották be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely harminc napon belül dönt a hitelesítésről, azonban a választások előtti és utáni negyven napban nem lehet majd aláírást gyűjteni. Ez a szabály az EP-választásokra is vonatkozik, így várhatóan csak nyáron kezdik majd meg a szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtését.

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van jönnek a választások?? 4 évig mi a fa.zt csináltatok?

Válaszok:
Laibach | 2014. február 6. 15:06

2010-ben ezzel kellett volna indítani.

A földkérdés nagyon fontos, de ha ennyire leegyszerűsítjük akkor a külföldieknek nem kell mást csinálniuk mint magyarral hazásodni és már meg is kerülték a jobbikos akadályt.

Aztán itt az EU, amit szintén figyelembe kell venni, mert csak úgy rasszista módon hülyeségeket mondani könnyen teszi a jobbik nem kell felelősséget vállalnia semmiért.

Persze olyan javaslata nincs a jobbiknak, ami legalább 300 oldal EU-s direktívát tartalmaz, aminek a betartása mellett megtámadhatatlan módon oldaná meg a problémát.

Őrjöngeni, hangulatot kelteni a választások előtt az a max, amire képesek.

A Betyárseregben még bízhatunk! :)

A Betyárseregben még bízhatunk! :)

Az arrogáns stílus ellenére válaszolok.

Tényleg egy többszörösen összetett kérdést akartok megszavaztatni és kivel?

Aki nem érti a kérdést, az inkább nem szavaz.

Persze ki lehet próbálni. Hülyébbek vagytok a PM-esknél. Ne a Jávortól kérdezzétek meg, hogy kell leadni a papírokat. Bár kitudja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés