Atomcsend

2013. december 19. 8:40

Hargitai Miklós
NOL
Lehetséges-e agyonhallgatni, parlamenti felhatalmazás nélkül elkezdeni és a választók torkán ledugni egy minimálisan is a GDP 10-12 százalékát igénybe vevő, állami részvételű óriásberuházást?

„Lehetséges-e agyonhallgatni, parlamenti felhatalmazás nélkül elkezdeni és a választók torkán ledugni egy minimálisan is a GDP 10-12 százalékát igénybe vevő, állami részvételű óriásberuházást? Az Orbán-kabinet válasza: mi az hogy, nagyon is! 

A recept egyszerű: a parlamenti kérdésekre és interpellációkra (üzleti titokra hivatkozva) nem válaszolunk, a nem kormánypárti vezetésű szakbizottságok meghallgatásainak napirendjén meg sem szavazzuk a témát, a Fidesz-közeli ombudsmannak pedig odaszólunk, hogy ne jöjjön a parlament közelébe. Legalább akkor ne, amikor a plenáris ülésen kellene beszámolnia róla, hogyan szabotálhatja el a kormány az országgyűlési biztos elődjének a paksi bővítés politikai és szakmai nyilvánosságára vonatkozó ajánlásainak teljesítését.

A felsorolás minden eleme külön-külön is skandalum egy demokráciában, de talán a legutóbbi a legbotrányosabb. Székely László alapjogi biztos augusztusi megválasztásakor sokan húzták a szájukat, mondván: a teljes közéleti pályafutását a jelenlegi kormánypárt hatósugarában töltő új ombudsman eddig jóval több lojalitást mutatott Orbán Viktor iránt, mint amennyi jártasságot az alapjogok képviseletében. Arra viszont valószínűleg még a fanyalgók sem gondoltak volna, hogy az első adandó alkalommal ilyen látványosan eliszkol a felelősség elől, amikor az alkotmányos teendői (az állampolgári jogok védelme) miatt szembe kellene fordulnia az őt pozícióba segítő hatalommal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy lehet ilyen alantas módon rárontani valakikre csak azzal a rosszindulatú feltételezéssel, amit maga az acsarkodó fogalmaz meg, tények teljes hiánya mellett.

Bedob egy feltételezést, egy agyrémet, majd úgy állítja be, úgy kritizálja, mintha az megtörtént eset, tényleges, létező probléma lenne. De ilyen nincsen, ő maga sem említ egyet sem, ám ezt az alakot ez cseppet sem zavarja.

Ócska liberálfasiszta trükk.

Uncsi...

A paksi erőmű szakmai kérdés, pillanatnyilag nincs értelmes alternatívája. Saját termelésű energiára meg továbbra is szükségünk lesz, bár lehet, hogy egyesek megint a kiszolgáltatottságot erőltetnék, saját lobbi érdekeiket tolnák előtérbe. A megoldás viszont nem a kibicekre, hanem a kormányra vár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés