Ismét meggyalázták Weöres Sándor szobrát

2013. december 10. 11:40
Újra összemázolták kék festékkel Weöres Sándor szobrát Szombathelyen. Az ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettek.

December 2-án reggel a szombathelyiek nagy megrökönyödéssel vették tudomásul, hogy vandálok összefirkálták a város Weöres Sándor szobrát, valamint a padot, amin a költő szobra található – írja a Vas Népe. Akkor a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. nem tett feljelentést, mert sérülés nélkül sikerült a szobrot helyreállítani. December 9-re virradóra azonban újra összefirkálták a költő szobrát. A parkfenntartó ezúttal viszont feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A szobrot szerda reggelre állítják helyre.

Szeptember Csöngén döntötték le, és törték össze Weöres Sándor mellszobrát. Akkor a tetteseket a rendőrség rövid időn belül elfogta. Az idei évben a költő születésének századik évfordulója van, ezért a kormány a 2013-as évet Weöres Sándor emlékévnek nyilvánította.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen érthetetlen, WS egy katonatiszti, birtokos családból származó, kítünő költő volt, akit az ötvenes évek elején ráálítottak a gyerekek örömére az ifjusági költészetre (ott publikálhatott)... Vagy belőtt kamaszok voltak, vagy összekeverték valakivel. Sajnos ezen a részen állítólag nem volt térfigyelő kamera, remélem mihamarabb pótolják. Az elkövetők pedig bízom benne, hogy "rongáló" karszalaggal ellátva graffitiket fognak lemosni a házak faláról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés