Fideszes vagyok, de a hülyeséget nem bírom

2013. december 2. 12:53

Lakatos Béla
Index
Nem azzal kezdtem, hogy a médiához fordultam. Egy éve várok időpontra a Lázár János vezette Miniszterelnöki Hivatalnál. Neki akartam volna ezt elmondani.

Ön jelentkezett nálunk, hogy szívesen beszélne. Láthatóan fel van dúlva. Azokat a problémákat, amiket a romapolitikával és szegénypolitikával kapcsolatban most elmondott, jelezte valamilyen módon pártja, a Fidesz felé?

Nem azzal kezdtem, hogy a médiához fordultam. Egy éve várok időpontra a Lázár János vezette Miniszterelnöki Hivatalnál. Neki akartam volna ezt elmondani. Nem a Fidesz ellen szeretnék tenni, mert magam is fideszes vagyok, és az is szeretnék maradni. Egy dolgot viszont nem bírok elviselni. A hülyeséget. És ha már én, aki itt vagyok, ezt az elvet vallom, akkor legalább megpróbálom jobb felé vinni az egész rendszert. Szerettem volna elmondani a szakmai érveimet, és jobbítani a jelenlegi helyzeten. Sajnos alacsonyabb szinten sokan inkább nem szállnak vitába Farkas Flóriánnal, pedig ők is tudják, amit én.

Egy dolgot korábban elértem már Lázár Jánosnál, aki fogékony az integrációra. Ez a felzárkóztató osztály története, amiről a szakma egyetértett, hogy nem jó. Megállítottam Lázár urat a Fidesz-kongresszuson, és mondtam neki, ha ez így marad, roma osztályok, szegregátumok lesznek Borsodban, Szabolcsban, az ország minden részén. Utána pár nappal interpellált a parlamentben, elmondta, hogy átgondolják a dolgot, és ki is törölték az oktatási törvényből. Ács mellett Hódmezővásárhely volt a másik város, ahol megvalósították az integrációt, Lázár polgármestersége idején. A szegregátumokat megszüntették, a gyerekeket elosztották, fejlesztőket tettek melléjük.

Miért lépett be a Fideszbe?

Az első Orbán-kormányban nagyon pozitív dolgokat láttam a hozzáállásban, mindenben. Úgy éreztem, hogy nagyon jó és működőképes, de akkor még nem léptem be a Fideszbe. Aztán az MSZP–SZDSZ-kormánynak is dolgoztam, kabinetvezető voltam az Oktatási Minisztérium romaügyi hivatalában Mohácsi Viktória mellett. Ott jöttem rá, hogy nem tetszik ez a jogvédő rendszer. Védeni kell a romák jogait, de nem egy minisztériumban. A romaügyet pedig nem a jogvédelem alapján kell megoldani. Egy oktatási minisztériumban az oktatás a fő feladat, nem a jogvédelem. Aztán összerúgtuk a port Mohácsi Viktóriával, és munkanélküli lettem.

Részben meggyőződésből léptem be a Fideszbe, mert ezt az értékrendet képviselem, konzervatív, katolikus családban nőttem fel. Másrészt volt bennem egy sértettség, bizonyítási vágy, amihez támogatást kerestem. Azt is gondoltam, hogy függetlenként Magyarországon ebben a romaügyben nem lehet sokat tenni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehogy az!!!!
Miből gondolod, hogy egy népszerű, választást megnyerő párthoz nem csapódnak olyanok akik "hülyék" a dolgokhoz és csak a karrier miatt politikusok?

A Fidesznek is és minden hatalmon lévőknek tudni kellene szürni. Ha erre nem alkalmas akkor azt a választók teszik meg mint az MSZP-SZDSZ esetében.

Sok ilyen kritikus, bátor emberre lenne szükség minen pártban mint Lakatos Béla!!!

Minden elismerésem Lakatos Béláé!

Horváth András, Lakatos Béla. Ők a 'bal'oldal vélt választási győzelmére tesznek. De azoktól barbár szokás szerint kaphatják meg jutalmukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés