Távozik a közéletből

Visszavonul Meggyes és az összes esztergomi fideszes képviselő

2013. szeptember 24. 9:43
Népszerűtlenségét belátva visszavonul a közéletből Meggyes Tamás, esztergomi fideszes politikus – írja a Magyar Hírlap. A jelenlegi helyi Fidesz-frakció tagjai sem indulnak 2014-ben.

A Magyar Hírlap úgy tudja, kiszáll a közéletből Meggyes Tamás, esztergomi fideszes politikus. A lap szerint népszerűtlensége miatt döntött így Meggyes. György Róbert, a Fidesz helyi szervezetének új elnöke elmondta: a frakció tagjai nem jelöltetik magukat újra a következő önkormányzati választáson.

A lap szerint így létrejöhet a jobboldal esztergomi egysége a Szövetség Esztergomért Összefogás képében. Ennek tagja lenne a Fidesz, a Fidelitas, a KDNP, a Rudnay Egyesület és más civil szervezetek. A Magyar Hírlap azt írja, ez azért pozitív fordulat, mert „a város lakóinak már elegük van Tétényi Éva »független« polgármester botránypolitizálásából, és korábbi támogatói is sorra kihátrálnak az »esztergomi Jeanne d’Arc« mögül.

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is így látom, hogy itt az ideje a tisztulásnak, és a választói bizalom erősítésének.

Azért itt látszik meg a polgári oldal, valamint a fidesznek, mint a szövetség vezető erejének mibenléte.

A fidesz helyi politikusai felmérik a helyzetet és felállnak, ha a helyzet megkivánja. Nem fröcskölik egymást, hanem átadják helyüket másoknak, akik ezzel lehetöséget kapnak a polgári keresztény polgári oldal számára a sikeres parlamenti, majd őnkormányzati választásra.

Nem ez az első ilyen megoldás mikor a helyi szervezetben békétlenség támadt és személyeskedésig fajulva már nem lehetett helyrehozni a hibát. Volt ilyen Békéscsabán, Kecskeméten, stb ahol a konszolidáció után azóta is sikeres jobboldali vezetés viszi a várost.

A fideszben az iratlan szabály, hogy nem pozicióra, hanem feladatra szegödnek, ha ezt nem tudják sikeresen teljesíteni akkor átadják másnak a feladatot a pozicióval együtt.

Az ellenzéki oldalon, de leginkább a baloldalon tanulhatnának ebből a magatartásból. Amint látjuk még mindig a poziciók elosztásánál tartanak és a rivalizálás megy, számtalan ellentét, mindezt az összefogás szövetség égisze alatt.

Válaszok:
Mimes | 2013. szeptember 24. 11:19

Azontul hogy ertekelendo a lepes, korabban kellett volna.
Egy evvel a valasztasok elott meg gyurcsanyt is el tudtak takaritani...

Sztem az el.aszásban inkább a polgármesterasszony jeleskedett.

Hát most szomorú lettem

Remélem, most ebben érezni kell az iróniát! :)

Ugyan azt csinálják, mint anno gyurcsány, a jövő évi csúnya nagy lebőgés előtt, mint patkányok a süllyedő hajóról, menekülnek.

Habár a patkányok még jobbak, mert azok, ha már léket rágtak a hajóra, nem köpködik a kapitányt, hogy ő a béna.

Az az idézet a legalja, amit még be tudtak nyőgni a végére. Nem hiszem, hogy Esztergomban sok esélye lesz jövőre a fidesznek...

Miért ne mutathatná meg Tétényi, hogy mit tehetett volna 4 év alatt a városban, ha nincs a fideszes gáncs-többség a testületben?

Mintha 5-en lekötöznék Usain Bolt lábait, aztán a pálya széléről röhögve mutogatnának rá hogy mekkora tehetségtelen futó, ne induljon kötelek nélkül se versenyen.

Másrészt nézz utána Meggyes "munkásságának" 2010 előttről...

Ebben egészen biztos vagy, hogy ők vágták tönkre Esztergomot? Én nem látom úgy, hogy az egészen az ő bűnük lenne...

Az egyik településen egy vállalkozó varrodát indított, melyhez hitelt vett fel. Új épületet, a helyi viszonylatban komolyan impozánsat épített. Aztán, mielőtt az egész teljes fordulattal pöröghetett volna, befulladt, az üzem bezárt, a dolgozókat elbocsátották. Azóta eltelt több, mint 10 év, az impozáns "varroda" lelakatolva, magányosan, háborítatlanul üresen áll.
Mintha Esztergomban is hasonló történt volna, persze más mértékkel.
Meggyes belekezdett - hitelből - egy nagy volumenű fejlesztésbe, kicsinálták, majd jött Tétényi, mindent leállított, s a befektetett pénz parlagon hever.
Vagy nem így van? Előadjátok a nagy tudásút, ám sok hülyeségen kívül semmi lényeg.
Tőletek aztán a valódi történésekről semmit nem lehet tudni, csak folyik a sok üres szövegelés.
Ennek mi értelme?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés