MSZP: Ne zárja be Budapest a vidámparkot!

2013. szeptember 22. 15:49
Az MSZP fővárosi frakciója azt követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy vonja vissza a már megszavazott közgyűlési előterjesztést a vidámpark szeptember 30-i bezárásáról.
Horváth Csaba frakcióvezető a Budapesti Vidám Park Zrt. bejáratánál tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, ki kell dolgozni a koncepciót a kisföldalatti meghosszabbítására és a park átköltöztetésére Rákosrendező mellé, ezzel párhuzamosan az állatkert bővítésének koncepcióját és anyagi forrását is meg kell teremteni. A mostani helyen lévő vidámparkot pedig csak akkor kellene bezárni, amikor az új felépül. A politikus számításai szerint ez 3-4 évet vehet igénybe.
 
A képviselő hangsúlyozta: azzal egyetértenek, hogy a vidámparknak a jelenleginél nagyobb, 15-20 hektáros terület kellene a fejlődéshez, és az állatkertnek is szüksége van a 6 hektáros plusz területre, de az időzítés nagyon fontos. Hozzátette: korábban anyagi okokkal indokolta a városvezetés a bezárást, az elmúlt egy évben viszont 20 százalékkal nőtt a látogatószám és az árbevétel, ma már nem lehet százmillió forintos veszteségről beszélni, mint korábban.
 
A Budapesti Vidám Park szeptember 30-án zárja be kapuit, a hónap végéig változatlan nyitva tartással és éjszakai programokkal üzemel, valamint a körhinta csarnokában a park múltját, érdekes történeteit és kulisszatitkait bemutató kiállítást is meg lehet tekinteni. Egyedül a műemléki védettség alá tartozó játékok maradnak eredeti helyükön: az Europa Nostra-díjas lovas körhinta, a Dragon Ervin által tervezett és 1922 óta működő hullámvasút, a barlangvasút, valamint a szintén védettséget élvező céllövölde hátsó falrésze és a dodzsem tetőszerkezete is.
 
A park bezárásáról tavaly novemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester korábban úgy nyilatkozott: a vidámpark látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma. A városvezető korábbi szavai szerint a vidámpark 2010-ben „konkrétan csődben volt”, míg a Fővárosi Állat- és Növénykert olyan értékes és patinás intézmény, amelyet fejleszteni kell.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne mondd már, dehát az egy szolgáltatás. Ingyen biztosítanád?

"MSZP: Ne zárja be Budapest a vidámparkot!"

Már megint ez a riogató hablatyolás.

Budapest nem bezárja a vidámparkot, hanem egy tágasabb térbe helyezi. Hogy ezáltal Európa egyik patinás állatkertjét 21. századi színvonalra lehessen fejleszteni.

Ráadásul az állatkert és a vursli kulturális értéke nem azonos fajsúlyú, kisokoska! Ha képes felfogni a proli mentalitásával és szubkultúrájával.

Itt van mindjárt ez a "váltukleorbánviktort" című kabaré. Kell ennél nevetségesebb cirkusz? 10 vidámparkot kitesz.

Kapuzárási pánik?
:)))))))))))))

honnan tudod te azt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés