Ellenzéki képviselőnők tiltakoztak Illés szavai miatt

2013. szeptember 12. 14:27
Szél Bernadett, Ertsey Katalin, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Vadai Ágnes és Szelényi Zsuzsanna közösen állt ki az előítélet-mentes közbeszédért.

A közös kiállás apropóját Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár parlamenti felszólalása adta, amelynek során több sértő megjegyzést is tett Szél Bernadett LMP-s képviselőre.

Az ellenzéki képviselőnők, illetve Szelényi Zsuzsanna közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták: nem egyszeri esetről van szó, nem először tettek már sértő megjegyzéseket nőkre a kormánypárti férfi képviselők. A politikusnők szerint az is felháborító, hogy Illés szavainak nem lett következménye.

Az ellenzéki képviselők hívták a kormánypárti női politikusokat is, de ők nem reagáltak a megkeresésre.

Szél Bernadett szerint Illés Zoltán válasza felháborítóan sértő és szexista volt, amivel sértette a parlament méltóságát. Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök reakciójának hiánya, illetve a házelnöki büntetés elmaradása azt mutatja, hogy a Fidesz nők és férfiak, illetve kormányoldal és ellenzék között is kettős mércével mér.

Frakciótársa, Ertsey Katalin hozzátette: az LMP a hasonló helyzetek megelőzése érdekében ismét arra kéri a pártokat, hogy legalább egyharmados arányban képviseltessenek nőket képviselőik között.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja szerint Illés Zoltán felszólalása a „Fidesz politikai szocializációjának tünete”. „Egy vergődő, megkeseredett, egyébként önmagán uralkodni nem képes ember frusztrációja bukott ki és mindaz, ami egyébként beleilleszkedik a vak komondortól induló sorba” – fogalmazott a politikus, aki szerint a mostani szankció az egész társadalomnak azt üzeni, hogy meg lehet alázni nőket.

Vadai Ágnes, a DK független országgyűlési képviselője megismételte azon véleményét, miszerint egy „tahófrakció” jött létre az Országgyűlésben. Igazi férfi sem szóval, sem tettel nem bántja a nőket – mondta, hozzátéve: ez a hozzáállás nem található meg a jelenlegi házvezetésben.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa szerint az „orbánizmus” egyik lényege, vagyis az arrogancia, az önkényesség és az erőszakosság mutatkozott meg Illés Zoltán felszólalásában.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elnézést, pontosítottunk.

Őszintén szólva, nem is csodálom, hogy Illés kiakadt.
Persze, lehetett volna diplomatikusabb is, de ő nem diplomata, ő szakpolitikus. És mivel, még nekem is vérlázítóak voltak Szél Bernadett dilettáns vádaskodásai, elképzelem, hogy Illésből ekkora ökörség mit válthatott ki.
Az után, hogy az élete, a munkája jó részét hónapok, sőt évek óta ez a probléma tölti ki.
És akkor jön egy hozzá nem értő és fikázza, mert politikai hasznot kíván húzni a destrukcióból.
Bevallom, egy pillanatig sem éreztem Illést modortalannak. Illés azt adta, ami ezeknek az amatőr képviselősködőknek kijárt.
Mert minimum, hogy egy erősen szakmai témában csak hozzáértő interpelláció hangozzék el!!
Ha az interpellációról süt a hozzá nem értés és süt a politikai szétzilálási szándék, arra egy vérbeli szakállamtitkárnak nyilván felmegy a vérnyomása.

Eddig Schiffer Andrást becsültem, mást sem szóltam róla, csak jót. Azt hittem, hogy egy korrekt politikussal van dolgunk, aki nem híve a parlamenti cirkuszolásnak.
Megváltozott a véleményem. Ott ült a felszólaló mellett, sugallva, hogy ami elhangzik, az az ő égisze alól származik. És így is volt, természetesen és nyilvánvalóan.
Kár volt frakciót kapnotok Schiffer, most már ezt mondom, pedig drukkoltam, hogy kapjatok.
Nagy csalódás vagy. Ha a molinózás nem mehet, akkor jön a nyomott pólós demonstráció? És mindezt az ülésteremben?
Ti lassan rosszabbak vagytok, mint egy félhülye gyógypedagógiai növendék.
Ennyi dilettáns amatőrizmust nem tételeztem fel rólad.
Schiffer, te többre lennél hivatott, ki rontott el?!

Amit pedig most ez a női különítmény művel az ügy kapcsán, az nem a megfelelőségüket, hanem a buta és mélyen színvonaltalan alkalmatlanságukat bizonyítja. Kár volna, ha az LMP korábbi bohóckodásai után, most egy feminista abszurd komolytalanítaná el a képviselői munkát.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. szeptember 12. 20:18

Értem én a szép, kedves, de nem biztos, hogy okos hölgyeket, csak azt nem értem, miből állapíthatjuk meg ebben a nagy felfordulásban, liberális szabadságban ki a nő és ki a nem nő. Azután azt sem értem, hogy csak nőnek nem lehet a "böszmeség"-et mondani, de nem nőnek lehet. Problémás nekem ez a szexista jelzőért való ajvékólás is. Például a mutogatás - a kedves hölgyek is biztos emlékeznek az esetre - az nem szexis?

Így igaz ahogy írod. Kérdést tett fel, s ehhez a kérdéshez kellett volna fűzni esetleg bővebb magyarázatot. Ehelyett minősített, vádaskodott és a szövegéből az is kiderült, halvány fogalma nincs, hogy mi történt korábban.

Illést inkább a plagizálásáért lehetne elmarasztalni, mert nem utalt rá, hogy a böszmeség-et kitől vette. Ugyanis az öszödi beszédben hangzott el a szocialistákra és a liberálisokra. Ha akkor igazság beszéd bolt, akkor most miért nem?

:D

"...mitől zöld az LMP?"

Még éretlen.

Válaszok:
Forsz | 2013. szeptember 12. 21:55

értelem megnyilvánult...

látom itt mindenki atléta alkatű

erre szokták a mindegy kifejezést alkalmazni, melynek jelentése, annyira hülye vagy, és nekem nincs kedvem mégegeyszer elmondani

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés