Illés Zoltán felháborodott Szél Bernadett kérdése miatt

2013. szeptember 10. 10:52
A ciántechnológiás aranybányák elleni fellépés hiányáról kérdezte Szél Bernadett a kormányt, amit Illés Zoltán felháborodottan kért ki magának, az LMP-s képviselőnő által elmondottakat pedig „baromságnak” nevezte – írja a HVG.hu.

Miért nem lép fel a kormány a verespataki és nagybányai ciános technológiájú aranybányák megnyitása ellen?” címmel tett fel Szél Bernadett napirend előtti kérdést, amit Illés Zoltán nem vett túl jó néven – derül ki a HVG.hu cikkéből. A vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár kijelentette: „attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos”. Illés elmondta, szerinte az LMP-s képviselőnő „baromságokat beszél”, Orbán Viktor pedig „lépések tömkelegét tette meg a nagybányai cianid-szennyezés kapcsán”. Illés hozzáttte: Szél Bernadett „a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára”, és attól még, hogy a képviselőnő „pólóban beszél, még nem környezetvédő”.

Lezsák Sándor, az ülés vezetője ezután felszólította Illést, hogy a „baromság” kifejezést vonja vissza, amit az államtitkár meg is tett. Schiffer András LMP-s frakcióvezető ügyrendi kérdés formájában kezdeményezte, hogy Lezsák intse meg válasza miatt Illés Zoltánt. Kocsis Máté pedig más témában tett felszólalása elején a Fidesz-frakció nevében bocsánatot kért Illés szavai miatt. A felszólalások itt hallgathatóak meg.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Illésnek tökéletesen igaza volt, az LMP és Széll nem elöször adja elő a nagy baromságokat, demagog modon a tényektől nem zavartattva.

Most is ez történt. Az, hogy Illés stilusa és szemléletes beszédmodora, mely sokszor szájbarágos az egy más tészta.

A kampány ezzerrel elkezdödött és az LMP szeretné behozni az eddigi silenciumot amit most feloldottak.

Mellesleg Verespatak ügye 2006-tól aktuális és kormányoktól függetlernül folyamatosan napirenden van minden forumon europában és itthon is. 2010-től intenziven kétoldalú vegyesbizottságok, kormányközi megbeszélések és az unioban is. Áder, mint EP képviselő Tökéssel együtt határozatot fogadtatott el a 27 tagállam képviselőivel, ami kötelezte az EB-t hogy lépjen az ügyben. Barossoék, mint minden más esetben fülük botját sem mozgatták, mert el voltak foglalva a tyukketrecekke, uborka görbülettel és egyébb politikia támadásokkal külömböző kormányok írányában. Intenziven főleg hazánkkal foglalkozva.

Az LMP, mint új gyerek a közel nyolc éve tartó Verespatak storryról nem tájékozodtak és úgy gondolták, hogy most ráülnek a hullámra amely most megint felcsapott intenziven, mivel egy olyan állomáshoz érkezett ami nagyobb médianyílvánoságot kapott.

Ráadásúl Széll kisasszony mondanivalója inkább Orbánozásra volt kihegyezve, mint szakmai kérdésekre. Schifferrel felkaptak egy Verespatak trikot és úgy gondolták, hogy most Ők a fő környezetvédök álcájába tettszelegve az ügyet előre viszik.

Széll Bernadett Orbánozására amit Verespatak ügyben előadott volt némi igaza Illésnek. Itt egy konkrét témáról volt szó és valóban a kormány és Orbán nagyon intenziv politikát folytatott azok után, hogy 2000-ben szintén rázudult a ciánszennyezödés és annak minden következménye.

Széll az öt perből minimum négyet Orbán felelőségére hegyezte ki személyesen. Erre volt a válasz ami lehet, hogy kiragadva az egészből visszataszitónak tünik.

Victor Pontáék úgy tűnik, nemet mondtak a beruházásra.

Mit akar Széll Bernadett?

Egyetértek veled abban, hogy „szégyellje magát Illés” Zoltán, mint ahogy szégyellje magát az összes parlamenti képviselő, mert ugyanezt a stílust alkalmazzák, vagy eltűrik párttársuktól, de másnál szóvá teszik.
(Ez egyébként itt a fórumon is jellemző.) Szégyellhetik magukat azért is, mert a hsz.-ok nagy száma arról tanúskodik; nem felkészültek, hiányos szakmai és információ ismeretekkel szólnak hozzá az egyes témákhoz, bicskanyitogató hangnemben. Kérdeznek, majd ezt követően azonnal prejudikálnak, ítélkeznek, nem egy esetben a bíróságok felett is. Lehet, hogy Illés Zoltán nagy arcúnak tűnik, de semmivel sem volt kisebb Szél Bernadett a hozzászólásával.

Ami pedig az „arrogancia már 2002-ben sem volt kifizetődő” félmondatodat illeti, egy kevés bővítéssel egyetértek. Való igaz, hogy ez az arrogáns, némely esetben a becsület sértés határát is súroló, provokáló, prejudikáló megnyilvánulás, magatartás 2002 előtti választási kampányban kezdődött el, majd 2004 kettős állampolgárság kapcsán csúcsosodott ki és ettől kezdve folyamatos. Ebben sincs különbség a pártok, képviselők között. 2004-es népszavazás után levélben kértem a házelnöktől; hasson oda, hogy ez a stílus megszűnjön, mert rossz vége lesz – szavak felsorolásával a következményt is leírtam - melyre egy cinikus választ kaptam egy népi közmondással megspékelve. Néha eszembe jut, hogy vajon emlékszik e rá még a volt házelnökünk, s ma már talán belátja, hogy nekem volt igazam, mert mindaz amit e levélben leírtam, bekövetkezett. Nem kell „barom” és ehhez hasonló szavakkal egy mondatot, szöveget megspékelni, anélkül is ki lehet fejezni mosolygó arccal, ironikus szöveggel, néha mutogatással, hogy a másikat baromnak tartjuk. Amennyiben ezt sokszor és következetesen teszi valaki, mellőzve a tárgyilagosságot, provokációnak fog tűnni és előbb utóbb a másik félnél ki fog nyílni a bicska a zsebében. Ezen az ominózus napon is az Országházban ez a stílus volt az uralkodó. Mindezek alapján úgy gondolom, egyik pártnak, képviselőnek sincs erkölcsi alapja, hogy bárkit is elítéljen, mindaddig, míg a saját pártja is hasonlóképpen viselkedik.

Természetesen mindenki arra a pártra és egyéni jelöltre szavaz, akiben a legjobban megbízik. Ehhez azonban nagyon sok tényezőt mérlegre kell tenni, mert amennyiben nem ez történik, könnyen lehet csalódás a vége. Esetemben az biztos, hogy soha nem fogok olyan pártra szavaz, amelyik az SZDSZ utódpártja, vagy hozzá hasonló. Így soha nem fogok az SZDSZ-re, Bajnai pártjára, de az LMP-re sem. Az MSZP-nek pedig nagyon sokat kellene változnia, hogy baloldali párt legyen. Amennyiben lenne Magyarországon egy általam elfogadott szociáldemokrata párt arra adnám a szavazatom. Mivel ilyen nincs, így csak a még nem említett jobboldali pártok közül választok.

Végezetül: amennyiben valakiben kérdésként merülne fel, hogy meghallgattam e a hozzászólást és választ, közlöm; meghallgattam. Sőt mindannak utána néztem amit Szél Bernadett állított, s az interneten található írások cikkek, az Európai Emberi Jogi Bíróság elmarasztaló ítélete is bizonyítja, hogy Szél Bernadett tájékozatlan, állítási nem fedik a valóságot, provokál és prejudikál.

Érdemes logikailag végiggondolni, hogy Illés Zoltán mondatában, hogyan jelenik meg a "barom" szó és közvetlen mire vonatkozhat. (MIRE és nem KIRE!!)

A szó a következő környezetben fordul elő; "butaságot, baromságot elmondott"

Mire mondjuk a közbeszédben, hogy "baromság". Szerintem arra, ami valótlan, értéktelen, nem megalapozott, hőzöngés, stb.. Néha úgy is mondják; elbőgte magát.

:DDD

Bálint, mint a polgári konzervativizmus jeles alakja, biztosan tudod a tutit.

"sokan csak a mandi által közölteket olvassák el és annak alapján alkotnak véleményt, az is játszási lehetőséget ad,"

Te ezt teszed? Honnét tudod, hogy mennyien? Neked menny a sok? A kisebb rész is lehet sok?

A Mandier által adott cím megfelel a tartalomnak jobban, mint a HVG által adott cím. A hvg által adott cím, bulvár cím, amilyen maga a lap és stílusa.

A hírek vegyesek, még napon belül is kiegyensúlyozottak, több napot figyelembe véve, pedig csak rossz indulattal lehet azt mondani; jobbra-hajló.

Ebben egyetértek veled: A mandi válogatása széles skálát foglal magában és szinte korlátlan lehetőséget ad a kommentezőknek, ami egyedülállóvá teszi az oldalt.
Ez az általad tett megfogalmazás azonban a megelőző állításid némelyikének ellentmond.

Ez az állításod pedig minden kétséget kizárva rád illik: "Preferenciájuk érvényesítése az infórádió szofisztikált szerkesztői gyakorlatára hajaz." Legfeljebb az infórádió helyett az ATV klubját lehetne írni, amiben te lennél MT. Jut eszembe! Rákóczi pisztolyod van?

Tévedésben vagy, mert a mucsai minősítés nem településsel kapcsolatos.

A mucsai jelentése = elmaradott, falusias, kisszerű, nevetséges

Ha valaki azt mondja rád; olyan vagy, mint a bugyi, akkor sem Bugyi községről van szó, hanem a sárga, vagy vörös foltos bugyiról. ;-)

:DDDDDDDDDD

Fáradtak a baltások, hogy ilyen lassan gyűlik a diszlajk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés