Gárdonyban ülésezik az MSZP-frakció

2013. szeptember 4. 14:27
A szocialisták megunták az elmúltnyolcévezést, miközben már több mint három éve a Fidesz kormányoz. Ezért arra készülnek, hogy a választásokig hátralévő fél évben számon kérik a kormány ígéreteit az Országgyűlésben.

Gárdonyban ülésezik szerda délután és csütörtökön az MSZP képviselőcsoportja. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes az MTI-nek azt mondta: arra készülnek, hogy a választásokig hátralévő fél évben számon kérik a kormány ígéreteit az Országgyűlésben.A politikus közölte: szembesíteni akarják az Orbán-kormányt azzal, hogy mit vállalt, és ebből mi valósult meg. Elég volt abból, hogy a Fidesz még mindig „nyolcévezik”, noha több mint három éve ő kormányoz - mondta Tóbiás József, hozzátéve: az MSZP ezért egy elszámoltató politikai forgatókönyvvel készül az őszre.

A szocialisták emellett több korábbi javaslatukat is megpróbálják a parlament napirendjére venni, például az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának csökkentéséről szólót. Tóbiás József elmondta: a frakcióülésen szó lesz az ország következő hétéves fejlesztési tervéről is.

A frakcióvezető-helyettes beszámolt arról, hogy a házbizottság szerdai ülésén kiderült, a parlament szeptember 16-án választhatja meg az alapvető jogok biztosát. Áder János Székely Lászlót jelölte ombudsmannak. A szocialisták az évadnyitó frakcióülésen döntenek arról, támogatják-e. Szintén megtárgyalják az ötödik alkotmánymódosítást.

Téma lesz a frakcióülésen a választási felkészülés, az ellenzéki szövetségkötés is. Tóbiás József erről azt mondta az MTI-nek: az MSZP és az Együtt-PM megállapodásával már létrejött a kormányváltó szövetség, a következő hetekben más pártok ehhez csatlakozhatnak.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig nem az volt a fő gond, hogy a fidesz-kdnp-nek nem volt választási programja és konkrét igérete a "Változáson" kivül.

Na azt meg nagyon számon lehet kérni, mivel földrengésszerü rendszerszintü változás az volt minden lényeges területen, mellé csak úgy betolták a a közjó és társadalom szempontjából pozitiv intézkedéseiket.

Szerintem ez a fő probléma, mert a baloldal nem talál olyan témát amivel überelhetné a kormány intézkedéseit. Ráadásúl tették ezt úgy, hogy nuku hitel a megvalósítására, sőt a korábbi Medgyessy által meghirdetett jóléti állam és a szocik által felvett és elvert hitelt visszafízették.

Mindenesetre fel van adva a lecke Tobiás elvtársnak.

"szocialisták megunták az elmúltnyolcévezést,"

Csak azt a nyócévet, az ország rombadöntését, azt tudnánk feledtetni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés