Pesty: A Fekete Doboz is Soros pénzén ment

2013. augusztus 19. 12:18
A HírTV műsorában a Soros-pénzek kapcsán mindhárom vendég bevallotta, hogy részesült már ilyen támogatásban.

A jobboldali mainstream-be nem illeszkedő véleményem van a kérdésről. Soros magánember, és hogy magánvagyonát mire költi, az első látásra magánügy” – jelentette ki Pesty László a HírTV Civil kaszinó című műsorában. A dokumentumfilmes hozzátette: a rendszerváltás hajnalán Soros nagy összegeket áldozott arra, hogy civil szervezetek működni tudjanak, és „furcsa, hogy elfogadtuk Soros pénzét, most pedig, amikor nekünk nem tetsző mozgalmakat támogat, belügyekbe való beavatkozásnak tekintjük”. Pesty elmondta: a Fekete Doboz is Soros pénzén működött, és ha nem kapott volna támogatást, az általa bemutatott dokumentumok ma nem léteznének. „Én kaptam a nyolcvanas évek végén Soros-pénzt, és ezért nem vagyok hajlandó keddről szerdára megtagadni” – tette hozzá a dokumentumfilmes.

Simon János úgy vélte: az idők változnak, és attól még, hogy „valaki használt egy erőnek, nem biztos, hogy húsz év múlva is pozitívan ítéltetik meg”. A szociológus-politológus szerint Soros abszolút érdekből tevékenykedik. Ugyanakkor Simon bevallotta, hogy '88-ban ő is Soros-pénzen volt előadni Németországban a magyar változásokról.

Zichy László pszichológus ezek után elmondta: neki is fizette egyszer a Soros Alapítvány az útját Nyugat-Németországba.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt eddig is valakinek kétsége a tekintetben, hogy az egész politikai és média elit Soros zsebéből kandikál ki? Ez mindig is egy megvehető emberek országa volt.

Azt hiszed, hogy így elolvaslak? Egy frászt! x

Soros pont olyan, mint az osztrákok. Segítettek kiverni a törököt nekünk? Igen. Aztán a nyakunkra ültek és ők fosztottak ki. Senki sem várja, hogy hálásak legyünk érte. Soros ugyanez. Hála neki sem jár, aratott ő rajtunk eleget.

Egy nagy büdös fenét. A demokrácia védelme pont olyan, mint a kereszténység védelme annak idején. Senki sem írja ki magára, hogy egy büdös disznó és ki akarja rabolni az országot, pedig a mi szempontunkból pont az történik, mint a török kiűzése után.

Az igaz, de Pestyt ki tekinti jobboldalinak? Én nem..

Pesty a homlokára tolt napszemüveggel, meg a tíz gyűrűjével...brr!

Sorosnak valami érdeke van , hog yőket támogassa, ahogy Simicskának, meg hogy a másik oldal nyerjen...

igen?

és látsz erre utaló jeleket?

Hun volt Fehérvár?
Hol volt Ősbuda?

Hogy volt akkora hadereje a magyarnak, hogy a "Honfoglalás" után 10 évvel elpicsázza az európai hadakat, és ha azt képes volt, akkor mekkora hadsereg elől menekülhetett, ami nem jött aztán utána a Kárpát-medencébe...

mióta üljük augusztus 20-át?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés